Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Crnogorska torta recepti sa slikama

Crnogorska Torta
Potrebno:
500 g mljevenog keksa (petit beurre)4 vrečice praška za šlag 200 g mljevenih oraha200 g margarina 4 vrečice praška za puding od čokolade300 ml gaziranog soka od naranče 80 g kakaa 1 I mlijeka200 g šečera u prahu 400 ml mlijeka 8 žlica šečera50 g čokoláde za kuhanjePriprema: 
Pomiješamo mljeveni keks, mljevene orahe, kakao i šečer u prahu. Dodamo rastopljeni margarín, gazirani sok i promiješamo. Smjesu nastavimo mijesiti dok ne postane jednolična. Smjesu prebacimo
na stalakza torte i pomoču noža od smjese formiramo okruglu tortu. Pjenjačom sjedinimo 400 ml mlijeka i prašak za puding. Neprekidno miješajuči u provrelih 600 ml mlijeka u koje smo dodali šečer, ulijemo razmekšan puding. Kada puding dobije potrebnú gustoču sklonimo lonac s vatre. Čokoládu lomimo na kocke, dodamo je u puding i miješamo dok se čokolada ne rastopi. Vruči puding stavimo na tortu i ostavimo je ohladiti. Mikserom miješamo 400 ml mlijeka i prašak za šlag dok šlag ne dobije potrebnú čvrstoču…

Božićni keksi recept sa slikom za božićne kolače

BOŽIĆNI KEKSI
Sastojci:
400g brašna200g maslaca3 žutanjka100g šećera1 vanilin šećer50g mljevenih lješnjaka1/2 šalice pekmeza od jagoda1 limun1/2 šalice šećera u prahuPriprema:
Prosijati brašno na dasku i na njega staviti maslac narezan na listiće. U sredinu brašna staviti žutanjke, šećer, vanilin šećer, limunovu koricu i mljevene lješnjake i zamijesiti prhko tijesto. Tijesto zamotati u alu foliju ostaviti 2 sata da se hladi. Zatim pećnicu ugrijati na 150 stupnjeva , staviti tijesto, dio po dio, na pobrašnjenu radnu površinu , tanko razvaljati izrezati cvjetiće kalupom , a na jednu polovicu cvjetića izrezati rupu. Postaviti izrezane cvjetiće na lim obložen papirom za pečenje i peći 10 minuta na srednjoj prečki u rerni. Kad izvadimo nožem pažljivo odvojiti od papira za pečenje i ostaviti da se ohlade. Zatim ugrijati pekmez i tako ugrijan pomiješati s limunovim sokom i premazati cvjetiće bez rupice. Zatim na svaki staviti cvjetić s rupicom i posuti šećerom u prahu.

Mai Tai - Koktel long drink recept za pripremu

Mai Tai 
Sastojci: 
30 ml ruma Bacardi CB,
20 ml ruma Bacardi black,
10 ml Tripl seca,
 40 ml soka od ananasa,
10 ml sirupa od badema,
20 ml narančina soka,
20 ml limunova soka,
Dekoracija:
Za dekoraciju koristimo ananasa, limeta, trešnja.

Mai Tai je barska mješavina koja ima okus voća a priprema se kao long drink i kao koktel.

Zombie - Barski kokteli recept za pripremu

Zombie
Sastojci:
30 ml runa Bacardi CB,
30 ml ruma Jamaica,
20 ml visoko postotnog ruma-tamnog,
10 ml Apricot Brandyja,
10 ml soka od ananasa,
10 ml sirupa od markuje,
Dekoracija:
Za dekoraciju koristimo komadić ananasa ili limuna  i kandiranu trešnju.

Ovaj koktel dobar za kasne noćne sate a pošto je visoko alkohoriziran ne preporučuje se sjedanje za volan posle ovog koktela.

Coco-Banana - Barski kokteli recept za pripremu

Coco-Banana
Sastojci:
30 ml Kirscha,
15 ml Creme de Bananes,
70 ml ananas soka,
70 ml kokosova mlijeka,
Dekoracija:
Za dekoraciju koristimo trokutić od ananasa na rubu čaše.

Ova colada je nastala 1979. godine a kreirao ju je Peter Roth u Zurichu.

Margarita - Barski kokteli recept za pripremu

Margarita
Sastojci:
 30 ml Tequila Sunrisea,
15 ml Cointreaua,
15 ml limunova soka,
Dekoracija:
Za dekoraciju napravimo rub od soli na čaši a možemo dodati i limun.

Obična Margarita je prava meksička ljepotica koja je nastala 1972. godine a kreirao ju je Antonio Sartillo.

Bloody Mary - barski kokteli recept sa slikom

Bloody Mary
Sastojci:
40 ml Vigor classic vodke,
10 ml limunova soka,
120 ml soka od rajčice,
Vorcestershire
Tabasco,
papar,
sol,
korijen celera,

Postoji još sličnih koktela kao što su: Bloody Bull, Bloody San, Bloody Juanita, Bloody Ceasar.

Singapur Sling - Barski koktel recept za pripremu

Singapu Sling
Sastojci:
30 ml Sax gina,
10 ml Chary Brandya,
1 uštrcaj Benedictine D.O.M,
1 uštrcaj Cointreaua,
1 uštrcaj Angosture,
Na kraju nadoliti sokom od ananasa,
Dekoracija:
Za dekoraciju dodati trokutić od ananasa i koktel trešnju.

Vrlo osvježavajuća i dobra koktel mjeađavina koja je prvi put napravljena  1915.g.

Barski kokteli - STAR recept za pripremu

Star
Sastojci:
25 ml Calvadosa,
25 ml Sax gina,
10 ml soka od grejpa,
1 uštrcaj vermuta - svijetlog
1 uštrcaj vermuta - crvenog
Dekoracija:
Za dekoraciju koristimo komadic anasa u obliku zvijezde koji je naboden na rub čaše.

Star je izmišljen 1911 godine u New Yorku.

Barski kokteli - Bamboo recept za pripremu

Bamboo
Sastojci:
30 ml suhog šerija,
30 ml vermuta - suhog,
1 uštrcaj narnčinog bitera,
Dekoracija:
Za dekoraciju koristimo spiralu od limunove kore.

Bamboo je prvi put kreirao Charlie Mahoney u New Yorku 1910 godine kao lagani aperativni koktel.