Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Brzi voćni kolač recept sa slikom

Brzi voćni koolač
Sastojci:
500 g oštrog brašna,
0,3 L mlijeka,
50 g kvasca,m
2 žumanjka,
120 g šećera u prahum,
120 g otopljenog margarina,m
prstohvat soli,
750 g svježeg voća,
Nadjev:
80 g maslaca,
3 žlice oštrog brašna,

Kolač sa šljivama recept sa slikom

KOLAČ SA ŠLJIVAMA
500 g poluglatkog brašna,
20 g kvasca,
50 g šećera u prahu,
prstohvat soli,
50 g margarina,
1 žumanjak,
0,35 L mlijeka,
750 g svježih šljiva ili kompota od šljiva,
šećer u prahu z aposipanje,
Nadjev:

Čokoladni desert recept sa slikom

ČOKOLADNI DESERT
Sastojci:
8 jaja,
140 g secera u prahu,
2 zlice kakaa,
100 g oguljenih, przenih ni mljevenih badema ili Ijesnjaka,
100 g ostrog brasna,
50 g ribane cokolade,
40 g maslaca
Nadiev:
0,1 L  vrhnja,
100 g cokolade,
180 g maslaca,
120 g secera u prahu,
1 zlica ruma
Priprema:
Pjenasto mijesati zumanjke s polovicom secera u prahu, dodati kakao, mljevene bademe ili ljesnjake i promijesati. Od bjelanjaka istuci cvrsti snijeg, dodati ostatak secera i mijesati dok masa ne postane gusta. U masu od zumanjaka dodati ribanu cokoladu, otopljeni mlaki maslac, a zatim naizmjenicno i lagano brasno i cvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto rasiriti u namascenom i ostrim brasnom posipanom limu i ispeci u unaprijed zagrijanoj pecnici. Ohladenu koru prerezati po duzini na tri jednaka traka koje treba nadijevati. Kolac i odozgo premazati cokoladnim nadjevom, napraviti valove vilicom i malo poprskati cokoladom. Priprema nadieva:
U vrhnje izlomiti cokoladu i, uz stalno mijesanje, kuhati dok masa ne …

Rolice od meda recept sa slikom

ROLICE OD MEDA
Sastojci:
500 g glatkog brašna,200 g otopljenog mlakog meda,200 g šećera u prahu,3 žumanjka,2 žlice mlakog mlijeka,na vrh noža sode bikarbone,šaka mljevenih orahaNadjev:
150 g šećera,0,1 I vruće vode,0,3 I mlijeka,1 puding od vanilije,250 g maslaca,100 g šećera u prahuGlazura:
50 g cokolade,50 g margarina.Priprema:
Od brasna, meda, secera, zumanjaka, mlijeka i sode bikarbone izraditi tijesto koje na pobrasnjenoj dasci treba tanko razvuci. Izrezati vece krugove i namotati ih na metalne cjevcice, a zatim ih ispeci u namscenom limu. Pecene, vruce rolice skinuti s cjevcica i ohladene napuniti nadjevom. Krajeve cjevcica umociti u cokoladnu glazuru i mljevene orahe.
Priprema nadjeva: 
Secer karamelizirati, preliti vrucom vodom i mijesati da se karamel otopi. Dodati mlijeko s praskom za puding i , uz stalno mijesanje, skuhati gustu masu. Posebno mijesati maslac sa secerom u prahu i postupno u tu masu dodati ohladeni nadjev i mijesati dok smjesa ne postane ujednacena i glatka.
Pripre…

Mjeseci od ruma recept sa slikom

MJESECI  OD RUMA
Sastojci:
6 jaja,
260 g secera u prahu,
260g margarina,
3 zlice kakaa,
250g poluglatkog brasna,
pikantni dzem
Glazura: 
300 g secera u prahu,
2 zlice kipuce vode,
2 zlice ruma,
1 zlica ulja
Priprema:
Pjenasto mijesati margarin, secer u prahu i zumanjke, postupno dodavati kakao, brasno i cvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto rasiriti u namascenom i ostrim brasnom posipanom limu i ispeci. Toplu koru premazati dzemom i ostaviti da odstoji. Na kraju kolac preliti glazurom od ruma i kalupima izrezati mjesece ili kocke. Priprema glazure:
Secer preliti kipucom vodom, dodati rum i ulje i mijesati dok masa ne postane ujednacena i sjajna.

Čokoladne kocke recept sa slikom

ČOKOLADNE KOCKE
Sastojci:
4 jaja,260 g šećera u prahu,8 žlica mlake vode,10 žlica ulja,260 g glatkog brašna,1/2 praška za pecivo,3 žlice kakaaNadjev:
100 g maslaca,70 g šećera u prahu,100 g čokoladeGlazura:
160 g margarina,160 g šećera u prahu,4 žlice gustina,4 žlice kakaa,4 žlice mlijeka,4 žlice rumaPriprema:
Pjenasto mijesati jaja i secer u prahu, dodati kakao, ulje i mlaku vodu. Naizmjenicno dodavati brasno s praskom za pecivo i cvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto rasiriti u namascenom i ostrim brasnom posipanom limu i staviti da se pece u blago zagrijanoj pecnici. Pecenu i ohladenu koru prerezati po sirini na polovice, jednu premazati nadjevom i pokriti drugom polovicom, koju po ukusu mozemo premazati pekmezom. Kolac odloziti u hladnjak i ostaviti da se dobro stvrdne. Nakon vadenja rezati ostrim nozem na kocke i li rombove, svaki komadic odozdo nabosti vilicom, umociti u cokoladnu glazuru i ukrasiti. Moze se r cijeli kolac preliti cokoladnom glazurom i rezati na kocke.
Priprema nadje…

Savijača s čvarcima recept sa slikom

SAVIJAČA OD TIJESTA S ČVARCIMA
Sastojci:
210 g glatkog brasna,
120 g mljevenih cvaraka,
50 g secera u prahu,
1 jaje,
prstohvat mljevenog cimeta,
malo praska za pecivo,
3 zlice kiselog vrhnja,
prstohvat soli
Nadjev:
500 g ociscenih jabuka,
400 g grozdica,

Savijača sa sirom recept sa slikom

SAVIJAČA OD TIJESTA SA SIROM
Sastojci:
350 g glatkog brasna,
125 g margarina,
1 jaje,
250 g svjezega krailjeg sira,
0,1 I mlijeka,
1/2 zlice octa,
prstohvat soli
Nadjev od svjezega kravljeg sira:
500 g sira,
100 g secera u prahu,
2 jaja,

Savijača od tijesta s jogurtom recept sa slikom

SAVIJACA OD TIJESTA S JOGURTOM
Sastojci:
400 g glatkog brasna,
250 g margarina,
1 prasak za pecivo,
1 i 1/2 casa jogurta,
prstohvat soli,
secer u prahu
Nadjev:
700 g ociscenih i ribanih jabuka,
120 g secera u prahu,
6 zlica krusnih mrvica,

Biskupski kruh s vinom recept sa slikom

Biskupski kruh s vinom
Sastojci:
6 jaja,
140 g šećera,
50 g margarina,
1 žlica mlake vode,
30 g kakaa,
1 žlica mljevenog cimeta,
0,05 L bijelog vina,
1 prašak za pecivo,
50 g sjeckanih grožđica,
100 g sjeckanih oraha,
30 g sjeckane čokolade,
40 g gustina,
40 g oštrog brašnam,
pikantni džem,
Glazura:
100 g čokolade,
80 g margarina,
Priprema:
Pjenasto miješati margarin, šećer, žumanjke, vodu dodati kakao cimet a zatim naizmjenično dodavati brašno s praškom za pecivo i smjesu od grožđica, oraha i čokolade prelivenu bijelim vinom.
Na kraju u smijsu umiješati snijeg od bjelanjaka, zatim tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen kalup i peći u pećnici oko sat vremena. Pečeni kolač premazati džemom i ohlađen preilti glazurom.
Priprema glazure:
Margarin otopiti dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok masa ne postane ujednačena i glatka.