Preskoči na glavni sadržaj

Kolači suhi

Baselski medenjaci
Božićna srca
kocke od keksa i oraha
Božićni polumjeseci
Čokoladne zvjezdice
Paprenjaci
Srca s cimetom

Sitni kolačići s orasima
Zvjezdice s lješnjacima
Kolačići od kakaa
Čokoladne kocke
Kokos kuglice
Fino božićno pecivo
Snježni kolačići
Božićni keksi
Božićne Kiflice
Slasni Poljupci
Kuglice od kokosa
. .

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Kolač narančina brda recept sa slikom

NARANČINA BRDA
Tijesto: 

4 bjelanjka15 dag šećera20 dag oraha2 žlice mrvica112 žlice ostrog brašnakorica limunaPrjprema: 
Bjelanjke sa secerom istuci u cvrst snijeg, lagano umijesati orahe pomijesane s mrvicama i brasnom, te limunovu koricu. Peci u namastenom i mrvicama posutom limu velicine 40x 20 cm oko 30 minuta na 180 °C.
Krema: 
4 zumanjka15 dag šećerasok i korica od 1 narance1 žlica oštrog brašna20 dag margarina2 dl slatkog vrhnjaPriprema: 
Zumanjke, secer, brasno, sok i koricu od narance izmijesati i kuhati na pari. Ohladiti i dodati pjenasto izraden margarin. Kremom premazati peceni kolac. Tucenim slatkim vrhnjem ukrasiti gornju povrsinu kolaca.

Kolač Ledene kocke recept sa slikom

LEDENE KOCKE
Tijesto: 
8 bjelanjaka12 žlica šećera10 zlica brasna
Temeljna krema:
8 zumanjaka10 zlica secere40 dag margarinaKrema od vanilije:
4 dl mlijeka1 puding od vanilije1 zlica brasnavanilin secer1 zlica seceraKrema od cokolade:
4 dl mlijeka1 puding od cokolade1 zlica brasnacokolada u prahu1 zlica seceraPremaz:
1 slag pjenaPriprema tijesta:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg i dodati secer, te na kraju lagano umijesati brasno. Uliti u namasteni lim i peci na 150 °C.
Priprema temeljne krema: 
Na pari gusto skuhati zumanjke pjenasto umucene sa secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema od vanilije:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, vanilin secer i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati polatemeljne kreme.
Priprema krema od čokolade:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, cokoladu u prahu i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati preostalu temeljnu kremu.
Priprema: Slag pjenu pripremiti s mlijekom prema upu…