Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 21, 2014

Savijača sa Sirom recept sa slikom

Savijača sa Sirom
Sastojci 
Za kore: 
12 gotovih kora za savijacu
Za nadjev: 
2 jaja 40 dag šećera 6 dl jogurta 40 dag griza 2 dl ulja 2 vrećice vanilin šećera 1 vrećica praška za pecivo 1 kg mladog kravljeg sira 5 žlica šećera u prahu Priprema 
Nadjev: 
Jaja i secer pjenasto izradite elektricnim mikserom. U tu smjesu dodajte jogurt, griz, ulje i vanilin secer. Sve dobro izmijesajte. Na kraju drvenom zlicom umijesajte prasak za pecivo. U posebnoj posudi izmijesajte ocijedeni sir i secer u prahu.
 Izrada: 
Jednu koru za savijacu premazite nadjevom. Povrh toga stavite drugu koru. Ponovo premazite nadjevom. Pokrijte trecom korom. Namazite je nadjevom. Preko nadjeva ravnomjerno rasporedite smjesu od sira i secera. Sve skupa zavijte u jednu savijacu. Postupak ponavljajte dok ne potrosite svih 12 kora, odnosno ne izradite A savijace. Malo nadjeva ostavite za zavrsni premaz preko savijaca. Savijace poslozite u nauljeni lim. Premazite ostatkom nadjeva. Pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180°C tj…

Kolač Žuto Nebo

Kolač Žuto Nebo
Sastojci 
Za biskvit:
5 žumanjaka 20 dag šećera 5 bjelanjaka 20 dag mljevenih oraha 1 list oblatne Za kremu: 
15 dag maslaca 10 dag šećera u prahu sok od 1 limuna Za ukrasavanje: 
10 dag mljevenih oraha Priprema 
Biskvit: Pjenasto umutite zumanjke i secer. Dodajte mljevene orahe. Posebno umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka. Polako drvenom zlicom umijesajte bjelanjke u smjesu od zumanjaka.
Krema: 
Umutite omeksali maslac sa secerom u prahu. Dodajte mu sok od limuna. Dobro izmijesajte.
Izrada: 
Prikladni lim za pecenje oblozite masnim papirom. Na njega polozite jednu oblatnu, kockicama prema gore. Izlijte smjesu za biskvit na oblatnu. Pecite 30 minuta na temperaturi od 150-180°C. Ostavite neka se ohladi. Ohladeni biskvit premazite kremom.
Ukrašavanje: 
Kolac pospite mljevenim orasima.

Kolač Napoleon

Kolač Napoleon
Sastojci
Za kore: 
1 pakiranje zaleđenog lisnatog tijesta Za kremu I: 
5 dl mlijeka 5 žlica šećera 1 stapić vanilije 10 dag gustina 5 žumanjaka 1 jaje 2 žlice likera od naranče 15 dag maslaca Za kremu II: 
preljev od jagode ili maline Za ukrašavanje: 
5 dag šećera uprahu Priprema 
 Kore: 
Lisnato tijesto odledite. Radnu plohu pobrasnite i od tijesta razvaljajte tri tanke kore. Na svakoj kori napravite rezne linije u obliku pravokutnika velicine 5x10 cm. Lim za pecenje oplahnite vodom s vanjske strane, ne mastite. Svaku koru pecite zasebno. Kad ih stavite na lim, lagano ih izbodite vilicom. Stavite ih peci 10 minuta na temperaturi od 220°C. Ostavite kore sa strane neka se ohlade. Krema: 
Stapic vanilije raspolovite i ostruzite sjemenke. I sjemenke i staple stavite u posudu s 4 dl mlijeka i 4 zlice secera. Posudu s mlijekom stavite na stednjak neka uzavri. U meduvremenu umutite gustin s 1 dl mlijeka. U drugoj posudi umutite zumanjke, jaje i secer. Pomijesajte smjesu od zumanja…

Salama Kolač

Salama Kolač
Sastojci 
Za tijesto: 
10 dag šećera 2 jaja 25 dag margarina 10 dag čokolade za kuhanje 10 dag mljevenih oraha 30 dag mljevenog keksa (petit beurre) 10 dag nasjeckanih žele bombona Priprema 
Tijesto: 
Jaja i secer pjenasto umutite. Stavite ih kuhati na pari i stalno mijesajte. U drugoj posudi na taganoj vatri rastopite margarin i cokoladu. Pomijesajte smjesu od jaja sa smjesom od margarina. Umijesajte orahe, kekse i zele bombone. Rukama sve dobro izmijesajte kako bi se smjesa sjedinila.
Izrada: 
Oblikujte salamu. Stavite je u hladnjak. Rezite tek kada se dobro ohladi.

Kolač Oči

Kolač Oči
Sastojci 
Za tijesto: 
2 bjelanjka 25 dag šećera u prahu sok od 1/2 limuna 27 dag mljevenih oraha 4 dag naribane čokolade za kuhanje Priprema 
Tijesto: 
Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka. Uz stalno mijesanje, dodajte mu secer i sok od limuna. Od dobivene smjese odvojite 2 zlice i ostavite sa strane. U smjesu dodajte mljevene orahe i naribanu cokoladu. Ovisno o tome koji okus zelite da prevladava, mozete povecati kolicinu ili cokolade ili oraha. Mijesajte drvenom zlicom dok se smjesa ne sjedini.
Izrada: 
Od dobivene smjese pravite kuglice. U svakoj kuglici prstom napravite rupu. U nju stavite malo snijega koji ste ostavili sa strane. Kuglice polozite na lim oblozen masnim papirom. Stavite u prethodno zagrijanu pecnicu i susite ih oko 1 sat na temperaturi od 100°C. Prilikom susenja pazite da bjelanjak ne dobije zuckastu boju, mora ostati bijel.

Kolač Kruškice od Smokvi

Kruškice od Smokvi
Sastojci 
Za smjesu:
30 dag suhih smokava 25 dag mljevenih oraha, po želji može i pola nasjeckanih sok od 1 naranče Za ukrašavanje: 
slastičarski slama bademi Priprema 
Smjesa: 
Smokve sameljite. Dodajte im orahe i sok od narance. Umijesite tijesto. Izrada: Od dobivene smjese rukama oblikujte kruskice. UkraSavanje: Ukrasite slasticarskom slamom i bademima.