Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 18, 2014

Kolač s Vrhnjem i Jogurtom

Kolač s Vrhnjem i Jogurtom
Za tijesto:
10 žlica brašna1 vrecica praška za pecivo4 žumanjka4 žlice šećera12,5 dag margarinaZa ukrašavanje:
5 dag šećera u prahu
Za nadjev:
4 bjelanjka5 žlica šećera1 vrećica vanilin šećera6 dl jogurta6 dl kiselog vrhnja1 žlica ruma3 žlice brašnanaribana korica od 1 limunasokod 1 limunaPriprema
Tijesto:
Prosijte brasno na radnu plohu. Dodajte mu prasak za pecivo i izmijesajte. U brasnu napravite udubinu i u nju dodajte zumanjke, secer i izmrvljeni margarin. Umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u 2 dijela. Jedan dio tijesta stavite u ledenicu na 10-15 minuta.
Nadjev:
Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka. Uz stalno mijesanje, postupno dodajete secer i vanilin secer. Mijesajte dok se secer ne rastopi. Dodajte jogurt, vrhnje, rum, brasno, sok i koricu od limuna. Sve sastojke lagano izmijesajte dok se ne sjedine.
Izrada:
Lim za pecenje nauljite i pospite brasnom. Razvaljajte tijesto koje nije bilo u ledenici. Stavite ga na lim za pecenje. Prelijte ga nadjevom. Tijesto …

Kolač Pandolat

Kolač Pandolat
Sastojci
Za tijesto:

35 dag brašna1/2 vrećice praška za pecivo15 dag šećera3 jaja5 dag masti (ili margarina)1/2 žličice anisa6 dag krupno nasjeckanih bademanaribana korica od 1 limunaPriprema
Tijesto:

Prosijte brasno u posudu. Umijesajte u njega prasak za pecivo. Napravite udubinu u brasnu. Dodajte secer, jaja, mast, bademe, anis i naribanu koricu od limuna. Umijesite tijesto.
Izrada:
Oblikujte struce. Lim namastite i pospite brasnom. Struce pecite oko 20 minuta natemperaturi od 150-180°C. Ohlađen kolac režite na kose ploške.

Brzi Kolačići

Brzi Kolačići
Sastojci
Za tijesto:

12 dag maslaca28 dag šećera3 jaja25 dag brašna1/2 vrećice praška za pecivo20 dag sitno narezanih badema ill oraha2 žlice šećeraPriprema
Tijesto:

Brasno pomijesajte s praskom za pecivo. Dodajte mu razmrvljeni maslac. Dobro izmijesajte prstima. U sredini tijesta napravite udubinu i u nju dodajte secer i jaja. Umijesite glatko tijesto.
Izrada:
Lim za pecenje prekrijte masnim papirom. Dno lima oblozite tijestom. Pospite ga secerom pomtjesanim sa sitno narezanim bademima ili orasima. Pecite oko 20 minuta na temperaturi od 170°C. Jos topao kolac mozete izrezati u razne oblike pomocu kalupa ili case.