Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 17, 2014

Kokosova Torta

Kokosova Torta
Za biskvit:
8 bjelanjaka10 punih žlica šećera20 dag kokosovog brašna3 žlice griza1/2 vrećice praška za pecivoZa kremu:
8 žumanjaka8 žlica šećera10 dag čokolade za kuhanje15 dag maslacaZa ukrasavanje:
dio kreme5 dag kokosovog brašnačokoladne ružicePriprema
Biskvit
Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Od bjelanjaka umutite cvrst snijeg. Stalno muted, dodajte secer. Kad se secer rastopi dodajte zlicu po zlicu kokosovog brasna. Dodajte 3 zlice griza i prasak za pecivo. Sve dobro izmijesajte drvenom zlicom. Okrugli kalup za tortu oblozite papirom za pecenje. U njega izlijte pripremljenu smjesu. Stavite peci na temperaturi od 180°C oko30minuta.
Krema:
Zumanjke i secer mutite na laganoj temperaturi stednjaka ili na pari, dok smjesa ne postane pjenasta i gusta. Sklonite s vatre. Dodajte naribanu cokoladu i dobro mijesajte dok se cokolada potpuno ne rastopi. Kad se smjesa ohladi, u nju umijesajte pjenasto umucen maslac. Mijesajte dok se smjesa ne sjedini.
Izrada:
Biskvit prerezite na 2 pop…

Biskvitna Torta od Sira

Biskvitna Torta od Sira
Sastojci
Za biskvit:

4 jaja25 dag margarina (maslaca)25 dag šećeranaribana korica od 1 limuna1 žlica ruma12,5 dag kukuruzne krupice1 vrećica pudinga od vanilije1 vrećica praška za pecivo80 dag nemasnog mladog kravljeg sira1 dl kiselog vrhnja1 dl tekućeg jogurtana vrh noža soliPriprema
Biskvit:

Odvojite bjelanjke od zumanjaka. U posudi umutite omeksali margarin. Dodajte mu secer
i k zumanjka. Uz neprestano mijesanje, dodajte limunovu koricu i rum. Mijesajte dok se
sastojci ne sjedine u svijetlu smjesu. U drugoj posudi pomijesajte kukuruznu krupicu, prasak
za puding, prasak za pecivo i sol. Dobivenu smjesu postupno dodajte u smjesu od zumanjaka
i izmijesajte. Dodajte pazljivo ocijedeni sir, vrhnje i jogurt. Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka.
Drvenom zlicom ga postupno umijesajte u prvu smjesu. Oblik za tortu oblozite masnim
papirom. U njega izlijte smjesu za biskvit. Stavite peci u prethodno zagrijanu pecnicu oko 1
sat. Prvih pola sata pecite na temperaturi od 125°…

Crno-bijela Torta

Crno-Bijela Torta
Sastojci
Za biskvit:

6 jaja20 dag šećera u prahu20 dag maslaca10 dag mljevenih oraha3 žlice kakaa10 dag čokolade za kuhanje2 dl slatkog vrhnjaZa ukrašavanje:
1 dl slatkog vrhnjaPriprema
Biskvit:

Odvojite zumanjke od bjelanjaka. Cokoladu izmrvite i otopite je na pari. Zumanjke i secer
mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Omeksali maslac pjenasto umutite. Umijesajte ga
u smjesu od zumanjaka. Dodajte mljevene orahe, kakao i rastopljenu cokoladu. Sve dobro
izmijesajte da se smjesa sjedini. Umutite bjelanjke u cvrst snijeg. Drvenom zlicom ga lagano
umijesajte u smjesu od zumanjaka. Dobivenu smjesu podijelite u 2 dijela. Jedan dio smjese
cete koristiti za pecenje biskvita, a drugi dio za kremu. Okrugli oblik za tortu namastite i
pospite krusnim mrvicama. Izlijte u njega prvi dio smjese za biskvit. Stavite peci u prethodno
zagrijanu pecnicu na temperaturi od 180°C oko AO minuta.
Drugi dio pripremljene biskvitne smjese spremite u hladnjak.
Izrada:
Jos vruc biskvit iskrenite iz …