Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 16, 2014

Saher Torta recept sa slikom

Saher TortaSastojci
Za biskvit:

6 jaja12 dag maslaca15 dag čokolade za kuhanje15 dag šećera15 dag brašna1 vrećica praška za pecivoZa namakanje biskvita:
0,5 dl mlijeka2 žlice rumaZa nadjev:
30 dag marmelade od marelice2 žlice vode1 žlica rumaZa glazuru:
20 dag čokolade za kuhanje3 žlice mlijeka10 dag maslacaPriprema
Biskvit:

Pjenasto umutite maslac sa secerom. Rastopite cokoladu na laganoj temperaturi stednjaka.
Jos vrucu cokoladu dodajte umucenom maslacu. Dodajte jedan po jedan zumanjak i neprekidno
mijesajte dok ne dobijete jednolicnu smjesu. Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka. Mijesajuci
drvenom zlicom, lagano umijesajte u smjesu od zumanjaka naizmjenicno snijeg od bjelanjaka
i brasno u koje ste umijesali prasak za pecivo. Mijesajte dok se smjesa ne sjedini. Oblik za tortu
oblozite masnim papirom. Izlijte smjesu za biskvit u oblik. Pecite na temperaturi od 180°C oko
1 sat. Jos vruc biskvit iskrenite iz oblika i odstranite masni papir. Ostavite neka se ohladi.
Nadjev:
Pomijesajte marmelad…

Torta Krem Ananas

Torta Krem Ananas
Sastojci
Za biskvit I:

5 jaja25 dag šećera30 dag brašna1 dl mlijekana vrh noža soli1 dl ulja1 vrećica vanilin šećeranaribana korica od 1 limuna0,3 dl rum-punca ili nekog drugog likera1 vrećica praška za pecivoZa kremu:
50 dag maslaca40 dag šećera uprahu20 dag gustina1 L mlijeka (+ 2 dl za razmutiti gustin)1 vrećica vanilin šećera1 kg ananasa iz konzervesok od 2 narančesok od 2 limunaZa ukrašavanje:
komadići ananasa5 dl slatkog vrhnjaZa biskvit II:
5 jaja25 dag šećera30 dag brašna1 dl mlijekana vrh noža soli1 dl ulja1 vrećica vanilin šećeranaribana korica od 1 limuna0,3 dl rum-punča ili nekog drugog likera1 vrećica praška za pecivo10 dag čokolade u prahuPriprema
Biskvit I:

Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Bjelanjke mutite dok ne dobijete cvrsti snijeg. Dodajte im
secer. Neprestano mutite i postupno dodajte jedan po jedan zumanjak. Postupak je ovakav da
se biskvit ne bi previse nadigao. Stalno mijesajte. Kad se smjesa sjedini postupno uz stalno
mijesanje umijesajte zlicu po …