Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 8, 2014

Ledeni Vjetar II

Ledeni Vjetar II
Sastojci
Voće:
2 banane (oguljene i narezane na kolutice)1 zlica limunovog sokajagode (ociscene i narezane na ploske)kivi (oguljen i narezan na kolutice)Za ukrasavanje:
5 dl slaga
Za biskvit:
9 bjelanjaka 30 dag šećera 1 žlica limunovog sokaZa kremu I:
9 žumanjaka 4 žlice šećera 3 vrećice vanilin šećera 2,5 dl mlijeka 4 žlice oštrog brašna 25 dag margarinaZa kremu II:
4 dl slatkog vrhnjaPriprema
Biskvit:

Bjelanjke umutite u cvrst snijeg. Uz stalno mijesanje postupno dodajte secer i sok od limuna. Lim za pecenje namastite i malo pobrasnite. Izlijte smjesu u lim. Prekrijte lim aluminijskom folijom koju ste takoder namastili i pobrasnili. Pecite 1 sat na temperaturi od 150°CT tj. dok biskvit ne dobije svijetlozutu boju. Ohladenu biskvitnu koru pazljivo odvojite od aluminijske folije.

Krema I:
Zumanjke, secer i vanilin secer mijesajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte im naizmjenicno uz stalno mijesanje mlijeko i brasno. Stavite na laganu vatru i uz stalno mijesanje kuhajt…

Krempita s keksima

Krempita s keksima
Sastojci
Za biskvit:
30 dag keksa (petit beurre)    1 dl mlijekaZa kremu:
2L mlijeka 5 žlica šećera5 vrećica pudinga od vanilije 5 vrećica slag pjeneZa ukrasavanje:
10 dag keksa (petit beurre)Priprema
Biskvit:
Kekse namocite u mlijeko.

Krema:
Prasak za puding razmutite u malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka stavite na stednjak i dodajte secer. Na laganoj vatri, uz neprestano mijesanje elektricnim mikserom, postupno dodajte umuceni puding. Umutite slag pjenu. Umijesajte slag u jos vruc puding.

Izrada:
Poslozite red keksa na pladanj za posluzivanje. Dobivenom kremom premazite kekse.

Ukrasavanje:
Ukrasite izmrvljenim keksima.

Kolač Puding Kocke

Puding Kocke
Sastojci
Za biskvit:
50 dag keksa petit beurreZa kremu I:
1 vrećica pudinga od vanilije 5 dl mlijeka 3 žlice šećeraZa kremu II:
1 vrećica pudinga od čokolade 5 dl mlijeka 3 žlice šećeraZa kremu III:
4 vrećice šlag pjene 5 dl mlijekaZa ukrašavanje:
3 pune žlice kakaa u prahuPriprema
Za kremu I i II:
Skuhajte pudinge prema uputi na vrecici.

Za kremu III:
Umutite cvrstslag.

Izrada:

Na dno cetvrtaste posude poslazite red keksa tako da ravnomjerno prekriju dno. Prelijte ih kuhanim, jos vrucim pudingom od vanilije (krema I). Ponovno poslazite red keksa. Zatim ih prelijte kuhanim, jos vrucim pudingom od cokolade (krema II). Ravnomjerno ga rasporedite po keksima, te po njemu poslazite zadnji red keksa.
Pricekajte neka se kolac u potpunosti ohladi te onda na njega namazite napravljeni slag (krema III).

Ukrasavanje:

Pospite kolac kakaom u prahu.

Ledene kocke od sira

Ledene kocke od sira
Sastojci
Za biskvit I:

30 dag mljevenog keksa (petit beurre)    25 dag maslaca    20 dag mljevenih oraha
Za biskvit II:
50 dag mladog kravljeg sira 4 jaja10 žlica šećera3 žlice narančinog soka2 žlice limunovog sokaZa biskvit III:
5 dl kiselog vrhnja5 vrećica vanilin šećeraPriprema
Biskvit I:

Izmijesajte mljevene kekse, umuceni maslac i mljevene orahe. Lim za pecenje oblozite masnim papirom. Po njemu ravnomjerno rukama rasporedite smjesu. Stavite peci na temperaturi od 180°C oko 10 minuta.

Biskvit II:
Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Od bjelanjaka napravite cvrsti snijeg. Zumanjke i secer pjenasto umutite. U njih dodajte sok od narance i limuna. U smjesu umijesajte ocijedeni mladi sir. Na kraju drvenom zlicom umijesajte snijeg od bjelanjaka. Ovu smjesu prelijte preko prvog biskvita i vratite u zagrijanu pecnicu. Pecite jos 30 minuta na temperaturi od 180°C.

Bisvit III:

Kiselo vrhnje i vanilin secer dobro izmijesajte drvenom zlicom. Vrhnje prelijte preko drugog biskvita i po…

Kolač Trostruki Užitak

Trostruki Užitak
Sastojci
Za biskvit I:

6 bjelanjaka
20 dag šećera
20 dag oraha ili badema
2 dag krušnih mrvica
3 dag brašna
1 vrećica praška za pecivo

Za biskvit II:
20 dag keksa petit beurre 1 dl mlijekaZa kremu:
6 žumanjaka25 dag šećera2 vrećice pudinga od vanilije7 dl mlijeka25 dag margarina2 žlice kakaaZa ukrašavanje:
5 dag mljevenih oraha ili bademaPriprema
Biskvit I:
Bjelanjke umutite u cvrst snijeg. Dodajte postupno secer i orahe ili bademe. Izmijesajte i sjedinite. Dodajte mrvice, brasno i na kraju prasakza pecivo. Sve dobro izmijesajte drvenom zlicom. Lim za pecenje nauljite i pospite brasnom. Izlijte smjesu u lim. Pecite je u prethodno zagrijanoj pecnici 20 minuta na temperaturi od 180°C. Ostavite na sobnoj temperaturi neka se ohladi.

Krema:
Zumanjke i secer umutite u pjenastu smjesu. Prasak za puding razmutite u malo hladnog mlijeka. Pomijesajte smjese. Zakuhajte mlijeko na stednjaku. Smanjite temperaturu stednjaka. Uz stalno mijesanje, postupno u mlijeko ulijevajte smjesu od zumanjaka i…