Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 7, 2014

SLAVONSKA BAJADERA

Slavonska bajadera
Sastojci
Za kore:

4 velike oblatneZa nadjev I:
9 bjelanjaka 16 dag šećera 30 dagmljevenih orahaZa nadjev II:
9 žumanjaka16 dag šećera u prahu25 dag maslacaPriprema
Nadjev I:
Bjelanjke mutite dok ne dobijete cvrsti snijeg. Uz stalno mucenje dodajte 16 dag secera. Kad se secer sjedini s bjelancima, drvenom zlicom umijesajte mljevene orahe. Po zelji mozete dodati i sok od jednog limuna.

Nadjev II:
Mutite zumanjke i secer u prahu dok ne dobijete pjenastu smjesu. Uz stalno mijesanje postupno dodajte omeksali maslac narezan na listice.

Izrada:
Nadjev I podijelite na tri jednaka dijela. Tri oblatne premazite jednim dijelom nadjeva I. Te tri premazane oblatne stavfte peci na temperaturi od 150°C oko 10 minuta tako da se smjesa samo osusi. Izvadite ih iz pecnice i ostavite neka se ohlade. Nadjev II podijelite na tri jednaka dijela. Na svaku ohladenu oblatnu iznad nadjeva I premazite nadjev II. Prekrijte cetvrtom oblatnom i pritisnite ih nekim teretom tako da se oblatne izravnaju. Os…

BAZLAMAČA

Bazlamača
Sastojci

Za tijesto:

4 jaja5 velikih žlica smeđeg šećera 1L mlijeka50 dag kukuruznog brašna 1/2 zličice praška za pecivo na vrh noža soli naribana korica od1 limunaZa preljev:
4 dl kiselog vrhnja1 vrećica vanilin šećera za posipanjePriprema

Tijesto:


Umutite jaja sa secerom. Uz neprestano mijesanje u njih dodajte naizmjence mlijeko, kukuruzno brasno i prasak za pecivo. Dodajte iimunovu koricu i sol Kad smjesa postane jednolicna ulijte je u okrugli oblik za pecenje. Zagrijte pecnicu na temperaturu od 220°C. U tako ugrijanu pecnicu stavite oblik. Smanjite temperaturu pecnice na 180°C i pecite oko 50 minuta. Izvadite tijesto iz pecnice, prelijte ga vrhnjem i pospite vanilin secerom. Vratite natrag u pecnicu i pecite jos 10-ak minuta.