Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 4, 2014

Grčka Torta

Grčka Torta
Sastojci
Za kremu:

5 dl mlijeka 4 žlice brašna 10 žumanjaka 4 žlice šećera 25 dag margarina 20 dag šećera u prahu 20 dag nasjeckanih oraha 20 dag izmrvljenog keksa 20 dag nasjeckane čokoladeZa biskvit:
10 bjelanjaka
16 žlica šećera
10 žlica mljevenih oraha
10 žlica mljevenog keksa (petit beurre)

Za ukrašavanje:
2,5 dl mlijeka2 vrećice kreme od vanilije 5 dag nasjeckanih oraha 2 dag nasjeckane čokolade za kuhanje l0 čokoladnih bombonaPriprema
Biskvit:
Bjelanjke izradite u cvrst snijeg. Uz stalno mijesanje dodajte secer. Elektricnim mikserom mijesajte dok se secer ne rastopi. Drvenom zlicom lagano umijesajte orahe i keks. Duboki lim za pecenje oblozite papirom za pecenje. Izlijte biskvitno tijesto u lim. Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 170°C. Jos vruc biskvit iskrenite na odgovarajucu podlogu i odstranite papir za pecenje. Stavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi.

Krema:
U 2 dl hladnog mlijeka razmutite brasno. Pazite da vam ne ostanu grudice. Zumanjke i secer mutite do…

Torta od Višanja

Torta od Višanja
Sastojci
Za bijelu glazuru:

12,5 dag šećera u prahu sok od  1 limuna 1 žlica vode snijeg od 1 bjelanjka 1 žlica rumaZa ukrašavanje:
15 dag višanja iz kompotaZa biskvit:
5 jaja5 poravnatih žlica smeđeg šećera 4 poravnate žlice integralnog brašna 1 puna žlica kakaa 1 zličica praška za pecivoZa kremu:
1 kompot od višanja iz staklenke1 vrećica pudinga od vanilije2 žlice smeđeg šećeraPriprema
Biskvit:
Od bjelanjaka umutite cvrsti snijeg. Zumanjke i secer pomijesajte pa mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. U njih dodajte brasno, kakao i prasak za pecivo. Drvenom zlicom postupno umijesajte snijeg od bjelanjaka. Dno okruglog oblika za tortu oblozite masnim papirom. Pecite 30 minuta na temperaturi od 180°C. Kad je biskvit pecen jos vruceg izvadite iz oblika i odstranite masni papir. Stavite ga sa strane neka se ohladi.

Krema:
Visnje ocijedite od soka. Sok stavite u posudu i odvojite u casi malo soka za namakanje biskvita. Prasak za puding razmutite u malo soka od kompota. Ostali dio…