Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od listopada 24, 2014

Kolač od Suhih Šljiva s glazurom od čokolade

Kolač od Suhih Šljiva
Sastojci
Za biskvit:

5 dl piva 30 dag šećera 12 žlica uljanaribana korica od 1 limuna 12 žlica mljevenih oraha 35 dag brašna 1 vrećica praška za pecivoZa glazuru:
2 žlice vode10 dag tamne čokolade za kuhanje15 dag maslaca10 dag šećera u prahuZa ukrašavanje:
5 dag čokoladnih mrvicaZa nadjev:
25 dag mljevenih suhih šljiva 25 dag šećera 1 dl vodePriprema
Biskvit:
U posudu stavite pivo. Dodajte secer, koricu od limuna, mljevene orahe i ulje. Dobro izmijesajte. Dodajte brasno i prasak za pecivo. Lim za pecenje oblozite masnim papirom. Izlijte smjesu u lim. Pecite u prethodno zagrijanoj pecnici oko 30 minuta na temperaturi od 200°C. Peceni biskvit jos vruc iskrenite na radnu plohu. Odstranite masni papir i ostavite neka se ohladi.

Nadjev:
U posudu stavite vodu i secer. Stavite na stednjak neka prokuha. Smanjite temperaturu stednjaka i dodajte mljevene suhe sljive. Mijesajte dok se sastojci ne sjedine. Ostavite sa strane neka se malo ohladi.

Glazura:
Na laganu vatru stednjaka st…

Kolač Olgine Šnite recept sa slikom

Olgine Šnite
Sastojci
Za kremu:

2 žumanjka25 dag maslaca15 dag mljevenih oraha1 dl mlijeka20 dag šećera1 žlica ruma5 dag čokolade za kuhanjeZa biskvit:
6 jaja14 dag šećera 10 dag nasjeckanih oraha 5 dag krušnih mrvica 1 žlicica praška za pecivo 1 žlica oštrog brašna naribana korica od 1 limunaZa ukrašavanje:
dio kremenaribana čokolada za kuhanjePriprema
Biskvit:

Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Dobro umutite zumanjke sa secerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte brasno, krusne mrvice i koricu od limuna. Drvenom zlicom umijesajte orahe i prasak za pecivo. Na kraju dodajte postupno snijeg od bjelanjaka i njega takoder umijesajte drvenom zlicom. Cetvrtasti lim za pecenje oblozite masnim papirom. Izlijte smjesu za biskvit u lim. Pecite na temperaturi od 180°C oko 30 minuta. Jos vruc biskvit iskrenite na odgovarajucu podlogu. Odstranite papirza pecenje i ostavite neka se ohladi.

Krema:
Mljevene orahe nakratko prokuhajte u 1 dl mlijeka. Na pari kuhajte umucene zumanjke i secer. Kad se smjes…

Trobojni Kolač novi recept sa slikom

Trobojni Kolač
Sastojci
Za biskvit:

3 jaja3 žlice brašna 3 žlice šećera 1/2 vrećice praska za pecivoZa kremu I:
1 šalica šećera u prahu1 šalica umućenog šlaga25 dag. mliječnog namazaZa kremu II:
2 vrećice pudinga od čokolade 5 dl mlijekaZa kremu III:
2 vrećice pudinga od vanilije 5 dl mlijeka
Za ukrašavanje:
2,5 dl slatkog vrhnja 10 dag cokolade u prahu
Priprema
Biskvit:

Pjenasto umutite jaja sa secerom. Dodajte brasno pomijesano s praskom za pecivo. Dobi izmijesajte i sjedinite. Ulijte u namazani i brasnom posut lim za pecenje. Pecite oko 15 minu-na temperaturi od 170°C.

Krema I:
Umutite slag sa secerom. Dodajte mu mlijecni namaz. Mjesajuci sjedinite smjesu. Krema II i III:
U malo mlijeka razmutite prasak za puding. Stavite ostatak mlijeka kuhati. Kad mlijeko uzavri smanjite temperaturu stednjaka i postupno uz stalno mijesanje dodajte smjesu 2 puding. Isti postupak ponovite i za trecu kremu.

Izrada:
Ohladeni biskvit premazite kremom I, pa kremom II, pa kremom III. Kolac prije posluzivan dobro oh…