Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od listopada 23, 2014

Kolač Voćna Fantazija recept sa slikom

Voćna fantazija
Sastojci
Za biskvit:

4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašna2 žlice vodeZa miješano voće:
2 banane 2 kivija20 dag višanja20 dag marelica ili bresaka iz kompotaZa kremu:
3 vrećice pudinga od vanilije 1L mlijeka 7 žlica šećera 5 dl slatkog vrhnjaZa ukrasavanje:
2 vrećice svijetlog preljeva za tortePriprema
Biskvit:

Bjelanjke umutite u cvrsti snijeg. Dodajte postupno secer i mutite dok se ne rastopi. Dodajte jedan po jedan zumanjak i vodu. Drvenom zlicom umijesajte brasno. Lim za pecenje namastite i pospite lagano brasnom. Izlijte smjesu za biskvit u lim. Pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Ostavite neka se ohladi.

Krema:
U 1 dl mlijeka razmutite prasak za puding. Ostatak mlijeka sa secerom stavite na stednjak da uzavri. Kad uzavri smanjite temperaturu stednjaka. Uz neprestano mijesanje dodajte razmuceni puding. Kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite neka se ohladi. U ohladeno dodajte tuceno slatko vrhnje i sjedinite.

Izrada:

Biskvit namocite s malo mlijeka. Premazite ga kr…

Dvobojni Rolat recepti sa slikama

Dvobojni Rolat
Sastojci
Za biskvit:

8 jaja8 žlica šećera8 žlica brasna4 žlice mljevenih oraha2 žlice instant kakaa (zaslađenog)na vrh noža praška za pecivoZa nadjev:
4 žlice glatkog brašna5 dl mlijeka6 žlica šećera25 dag margarina 2 vrećice vanilin šećeraZa ukrašavanje:
dio nadjeva5 dag čokolade za kuhanjePriprema
Biskvit:

Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Umutite zumanjke sa secerom u pjenastu smjesu. U njih postupno dodajte brasno i prasak za pecivo. Na kraju drvenom zlicom umijesajte snijeg od bjelanjaka. Podijelite na 2 dijela. U jedan dio umijesajte kakao i orahe, a drugi ostavite svijetao. Lim za pecenje oblozite papirom za pecenje. U lim izlijte svijetlu smjesu za biskvit, a preko nje i tamnu. Pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Vruc biskvit iskrenite na vlazan kuhinjski ubrus. Odstranite papirza pecenje. Pomocu kuhinjskog ubrusa savijte u rolat. Ostavite neka se ohladi.

Nadjev:
Razmutite brasno i secer u 5 dl mlijeka. Stavite na stednjak na jaku temperaturu. Stalno mijesajte…

Brzi Rolat s Voćem

Brzi Rolat s Voćem
Sastojci
Za biskvit:

8 jaja4 zlice secera 8 zlica brasna 1 vrecica praska za pecivoZa ukrasavanje:
5 dag secera u prahuZa nadjev:
3 breskve 3 jabuke1/2 svjezeg ananasa 3 banane1 žlica vina2 žlice vode 30 dag šećera1 žličica cimetaPriprema
Biskvit:

Zumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke umutite u cvrst snijeg. Zumanjke sa secerom umutite u pjenastu smjesu. Postupno u njih dodajte brasno u koje ste umijesali prasak za pecivo. Na kraju drvenom zlicom umijesajte i snijeg od bjelanjaka. Lim za pecenje oblozite papirom za pecenje. Na lim izlijte smjesu za biskvit. Pecite 20 minuta na temperaturi od 180°C. Jos vruc biskvit iskrenite na vlazan kuhinjski ubrus i odstranite papir za pecenje. Pomocii vlaznog ubrusa savijte biskvit u rolat.

Nadjev:
Dok se pece biskvit, napravite nadjev. Breskve i jabuke operite i ogulite. Ananas i banane ogulite. Sve voce narezite na male komade. U posudu stavite vino, vodu i secer. Stavite na stednjak i kuhajte dok se secer ne rastopi. Dodajte vo…

Kolač od oraha recept sa slikom

Kolač od Oraha
Sastojci
Za biskvit:

12 jaja
12 žlica šećera
12 žlica brašna
na vrh noža praška za pecivo
12 žlica mljevenih oraha
naribana korica od 1/2 limuna
Za glazuru:
2 žlice vode
10 dag čokolade za kuhanje
8 dag šećera
8 dag margarina
Za kremu:
6 žumanjaka
20 dag šećera
25 dag margarina
2 vrećice vanilin šećera
10 dag grožđica
10 dag nasjeckanih oraha
10 dag nasjeckanih žele bombona
Za ukrašavanje:
2 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
Umutite jaja sa secerom u pjenastu smjesu. Uz neprestano mijesanje dodajte postupno brasno u koje ste umijesali prasak za pecivo. Na kraju drvenom zlicom umijesajte orahe i naribanu limunovu koricu. Lim za pecenje oblozite masnim papirom. Izlijte pola smjese u lim. Trebate ispeci 2 biskvita koje cete kasnije poprecno prerezati da ukupno dobijete k biskvitne kore. Pecite na temperaturi od 180°C oko 30-40 minuta. Jos vruce kore iskrenite na odgovarajucu podlogu. Odstranite papir za pecenje i ostavite neka se ohlade.

Krema:
Na pari mijesajte zumanjke sa sec…

Rolat od Kokosa

Rolat od kokosa
Sastojci:
Za biskvit:
5 jaja5 žlica šećera 5 žlica brašnaZa premaz:
15 dag šećera 1dl vode10 dag čokolade za kuhanjeZa ukrašavanje:
10 dag čokolade za kuhanje 5 dag kokosovog brašnaZa nadjev:
12,5 dag margarina 12,5 dag šećera u prahu 15 dag kokosovog brašna 4 žlice mlijeka (vrelog)Priprema
Biskvit:
Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Od bjelanjaka umutite cvrst snijeg. Dodajte secer. Uz stalno mijesanje naizmjenicno dodajte jedan po jedan zumanjak i zlicu po zlicu brasna.
Lim za pecenje oblozite papirom za pecenje. Na papir izlijte smjesu. Pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Vruc biskvit iskrenite na vlazan kuhinjski ubrus. Odstranite papir za pecenje. Pomocu kuhinjskog ubrusa savijte u rolat. Ostavite neka se ohladi.

Premaz:
Secer, vodu i naribanu cokoladu otopite na laganoj vatri. Ostavite neka uzavri. Stavite sa strane neka se dopola ohladi.

Nadjev:
Kokosovo brasno prelijte s k zlice vrelog mlijeka. Umutite omeksali margarin i secer u prahu. Dodajte im kokosovo brasno…

Kremasti Kolač od Banane

Kremasti kolač od Banane
Sastojci:
Za biskvit:
5jaja5 poravnatih žlica smedeg šećera5 poravnatih žlica integralnog brasna1 žlicica praška za pecivoZa kremu:
1L   mlijeka3 vrecice pudinga od vanilije4 zlice smedeg secera25 dag maslaca5 banana Za glazuru:
20 dag cokolade za kuhanje 3 žlice mlijeka 4 žlice uljaZa ukrašavanje:
1 banana (oguljena) 
Priprema:
Biskvit:Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Napravite cvrst snijeg od bjelanjaka. Zumanjke pomijesajte sa secerom i mutite ih dok ne dobijete pjenastu smjesu. Stalno mijesajuci dodajete zlicu po zlicu brasna. Na kraju drvenom zlicom umijesajte prasak za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Lim za pecenje oblozite masnim papirom. Izlijte smjesu. Stavite je peci u prethodno zagrijanu pecnicu na temperaturi od 180 C oko 20 minuta. Kad je biskvit pecen jos vruceg iskrenite na ukrasni pladanj i odmah odstranite masni papir. Stavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi.

Krema:
Skuhajte pudinge prema uputi na vrecici sa smedim secerom. Kad se puding ohladi u n…