Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od travnja 16, 2014

Baklava s jabukama recepti za kolače

Baklava s Jabukama
Potrebno:
6 cijelih jaja, 2 čaše vrhnja, 2 šalice šećera, čaša ulja, paketič praška za pecivo, 500 g tankih kora, čaša vode, 2 vrećice vanilin šećera, 1 kg jabuka.Priprema:
Jabuke oprati, očistiti i naribati. Propržiti ih s nekoliko žlica šećera i paketićem vanilin šećera. Napraviti nadjev od jaja, vrhnja, šalice šećera, ulja i praška za pecivo. U nauljeni pleh slagati naizmjenčo koru, zatim nadjev pa ponovo jednu koru i poslije toga jabuke. Kada je kolač složen narezati ga na odgovarajuće komade i preliti ostatkom nadjeva. Peči kolač na 180° C oko 45 min. Ohladiti ga pa tek onda preliti prokuhanim preljevom od čaše šečera, vode i vanilin šećera.