Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od travnja 9, 2014

Crnogorska torta recepti sa slikama

Crnogorska Torta
Potrebno:
500 g mljevenog keksa (petit beurre)4 vrečice praška za šlag 200 g mljevenih oraha200 g margarina 4 vrečice praška za puding od čokolade300 ml gaziranog soka od naranče 80 g kakaa 1 I mlijeka200 g šečera u prahu 400 ml mlijeka 8 žlica šečera50 g čokoláde za kuhanjePriprema: 
Pomiješamo mljeveni keks, mljevene orahe, kakao i šečer u prahu. Dodamo rastopljeni margarín, gazirani sok i promiješamo. Smjesu nastavimo mijesiti dok ne postane jednolična. Smjesu prebacimo
na stalakza torte i pomoču noža od smjese formiramo okruglu tortu. Pjenjačom sjedinimo 400 ml mlijeka i prašak za puding. Neprekidno miješajuči u provrelih 600 ml mlijeka u koje smo dodali šečer, ulijemo razmekšan puding. Kada puding dobije potrebnú gustoču sklonimo lonac s vatre. Čokoládu lomimo na kocke, dodamo je u puding i miješamo dok se čokolada ne rastopi. Vruči puding stavimo na tortu i ostavimo je ohladiti. Mikserom miješamo 400 ml mlijeka i prašak za šlag dok šlag ne dobije potrebnú čvrstoču…