Preskoči na glavni sadržaj

Biskvitna Torta od Sira


Biskvitna Torta od Sira
Sastojci
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 25 dag margarina (maslaca)
  • 25 dag šećera
  • naribana korica od 1 limuna
  • 1 žlica ruma
  • 12,5 dag kukuruzne krupice
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 80 dag nemasnog mladog kravljeg sira
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl tekućeg jogurta
  • na vrh noža soli
Priprema
Biskvit:

Odvojite bjelanjke od zumanjaka. U posudi umutite omeksali margarin. Dodajte mu secer
i k zumanjka. Uz neprestano mijesanje, dodajte limunovu koricu i rum. Mijesajte dok se
sastojci ne sjedine u svijetlu smjesu. U drugoj posudi pomijesajte kukuruznu krupicu, prasak
za puding, prasak za pecivo i sol. Dobivenu smjesu postupno dodajte u smjesu od zumanjaka
i izmijesajte. Dodajte pazljivo ocijedeni sir, vrhnje i jogurt. Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka.
Drvenom zlicom ga postupno umijesajte u prvu smjesu. Oblik za tortu oblozite masnim
papirom. U njega izlijte smjesu za biskvit. Stavite peci u prethodno zagrijanu pecnicu oko 1
sat. Prvih pola sata pecite na temperaturi od 125°C. Izvadite oblik iz pecnice i tortu prekrijte
aluminijskom folijom. Pojacajte temperaturu stednjaka na 150°C pa nastavite peci jos 30-35
minuta. Pecenu tortu jos vrucu izvadite iz kalupa. Ostavite da se dobro ohladi i stisne.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.