Preskoči na glavni sadržaj

Torta Krem Ananas

Torta Krem Ananas
Sastojci
Za biskvit I:

  • 5 jaja
  • 25 dag šećera
  • 30 dag brašna
  • 1 dl mlijeka
  • na vrh noža soli
  • 1 dl ulja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • naribana korica od 1 limuna
  • 0,3 dl rum-punca ili nekog drugog likera
  • 1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
  • 50 dag maslaca
  • 40 dag šećera uprahu
  • 20 dag gustina
  • 1 L mlijeka (+ 2 dl za razmutiti gustin)
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 kg ananasa iz konzerve
  • sok od 2 naranče
  • sok od 2 limuna
Za ukrašavanje:
  • komadići ananasa
  • 5 dl slatkog vrhnja
Za biskvit II:
  • 5 jaja
  • 25 dag šećera
  • 30 dag brašna
  • 1 dl mlijeka
  • na vrh noža soli
  • 1 dl ulja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • naribana korica od 1 limuna
  • 0,3 dl rum-punča ili nekog drugog likera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 10 dag čokolade u prahu
Priprema
Biskvit I:

Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Bjelanjke mutite dok ne dobijete cvrsti snijeg. Dodajte im
secer. Neprestano mutite i postupno dodajte jedan po jedan zumanjak. Postupak je ovakav da
se biskvit ne bi previse nadigao. Stalno mijesajte. Kad se smjesa sjedini postupno uz stalno
mijesanje umijesajte zlicu po zlicu brasna. Dodajte mlijeko, sol, ulje, vanilin secer, koricu
od limuna i rum-punc. Sve dobro izmijesajte. Drvenom zlicom umijesajte prasak za pecivo.
Okrugli oblik za torte namastite i lagano pospite brasnom. Smjesu za biskvit ulijte u oblik.
Oblik malo protresite, tako da se smjesa ravnomjerno rasporedi po njemu. Stavite peci na
temperaturi od 150°C oko 40 minuta.
Biskvit II:
Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Bjelanjke mutite dok ne dobijete cvrsti snijeg. Dodajte
im secer. Neprestano mutite i postupno dodajte jedan po jedan zumanjak. Stalno mijesajte.
Kad se smjesa sjedini postupno uz stalno mijesanje umijesajte zlicu po zlicu brasna. Dodajte
mlijeko, sol, ulje, vanilin secer, koricu od limuna, rum-punc i cokoladu u prahu. Sve dobro
izmijesajte. Drvenom zlicom umijesajte prasak za pecivo. Okrugli oblik za torte namastite
i lagano pospite brasnom. Smjesu za biskvit ulijte u oblik. Oblik malo protresite tako da
se smjesa ravnomjerno rasporedi po njemu. Stavite peci na temperaturi od 150°C oko 40
minuta.
Krema:
Omeksali maslac i secer mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Ananas dobro ocijedite
od tekucine i sameljite da dobijete kasu. Gustin razmutite u 2 dl hladnog mlijeka. Jednu litru
mlijeka stavite na stednjak. Kad uzavri u njega stavite vanilin secer. Uz stalno mijesanje
postupno dodajte gustin. Mijesajte na laganoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne. Smjesu
ostavite da se ohladi. U ohladenu smjesu dodajte maslac, ananas, sok od limuna i naranci.
Pazite da ne stavite previse soka kako se krema ne bi razrijedila.
Izrada:
Razrezite svaki biskvit na dva poprecna dijela. Stavite na prikladnu podlogu prvu koru
zutog biskvita. Malo je poskropite mlijekom. Premazite s 1/2 kreme. Preklopite je prvom korom
tamnog biskvita. Nju takoder poskropite mlijekom, pa premazite istom kolicinom kreme.
Ponovite postupak dok ne potrosite svu kremu i kore.
Ukrasavanje:
Tortu ukrasite tucenim slatkim vrhnjem i komadicima ananasa.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.