Preskoči na glavni sadržaj

Saher Torta recept sa slikom

Saher Torta Sastojci
Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 12 dag maslaca
  • 15 dag čokolade za kuhanje
  • 15 dag šećera
  • 15 dag brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
Za namakanje biskvita:
  • 0,5 dl mlijeka
  • 2 žlice ruma
Za nadjev:
  • 30 dag marmelade od marelice
  • 2 žlice vode
  • 1 žlica ruma
Za glazuru:
  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • 3 žlice mlijeka
  • 10 dag maslaca
Priprema
Biskvit:

Pjenasto umutite maslac sa secerom. Rastopite cokoladu na laganoj temperaturi stednjaka.
Jos vrucu cokoladu dodajte umucenom maslacu. Dodajte jedan po jedan zumanjak i neprekidno
mijesajte dok ne dobijete jednolicnu smjesu. Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka. Mijesajuci
drvenom zlicom, lagano umijesajte u smjesu od zumanjaka naizmjenicno snijeg od bjelanjaka
i brasno u koje ste umijesali prasak za pecivo. Mijesajte dok se smjesa ne sjedini. Oblik za tortu
oblozite masnim papirom. Izlijte smjesu za biskvit u oblik. Pecite na temperaturi od 180°C oko
1 sat. Jos vruc biskvit iskrenite iz oblika i odstranite masni papir. Ostavite neka se ohladi.
Nadjev:
Pomijesajte marmeladu s vodom i rumom. Stavite posudu na stednjak i zagrijte smjesu,
pazeci da ne uzavri.
Glazura:
Cokoladu i maslac narezite na listice. U posudu stavite mlijeko, cokoladu i maslac. Na
laganoj vatri uz stalno mijesanje otopite sastojke. Kad su se svi sastojci sjedinili glazura je
gotova.
Izrada:
Biskvit za tortu prerezite na 3 poprecna dijela. Svaku biskvitnu koru neposredno prije
mazanja nadjeva namocite mjesavinom mlijeka i ruma. izmedu svake biskvitne kore namazite
jos mlaki nadjev. Ostavite dio nadjeva za premazivanje cijele torte izvana.
UkraSavanje:
Cijelu tortu prelijte jos toplom cokoladnom glazurom. Spricom za kolace ukrasite tortu po zelji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.