Preskoči na glavni sadržaj

Saher Torta recept sa slikom

Saher Torta Sastojci
Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 12 dag maslaca
  • 15 dag čokolade za kuhanje
  • 15 dag šećera
  • 15 dag brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
Za namakanje biskvita:
  • 0,5 dl mlijeka
  • 2 žlice ruma
Za nadjev:
  • 30 dag marmelade od marelice
  • 2 žlice vode
  • 1 žlica ruma
Za glazuru:
  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • 3 žlice mlijeka
  • 10 dag maslaca
Priprema
Biskvit:

Pjenasto umutite maslac sa secerom. Rastopite cokoladu na laganoj temperaturi stednjaka.
Jos vrucu cokoladu dodajte umucenom maslacu. Dodajte jedan po jedan zumanjak i neprekidno
mijesajte dok ne dobijete jednolicnu smjesu. Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka. Mijesajuci
drvenom zlicom, lagano umijesajte u smjesu od zumanjaka naizmjenicno snijeg od bjelanjaka
i brasno u koje ste umijesali prasak za pecivo. Mijesajte dok se smjesa ne sjedini. Oblik za tortu
oblozite masnim papirom. Izlijte smjesu za biskvit u oblik. Pecite na temperaturi od 180°C oko
1 sat. Jos vruc biskvit iskrenite iz oblika i odstranite masni papir. Ostavite neka se ohladi.
Nadjev:
Pomijesajte marmeladu s vodom i rumom. Stavite posudu na stednjak i zagrijte smjesu,
pazeci da ne uzavri.
Glazura:
Cokoladu i maslac narezite na listice. U posudu stavite mlijeko, cokoladu i maslac. Na
laganoj vatri uz stalno mijesanje otopite sastojke. Kad su se svi sastojci sjedinili glazura je
gotova.
Izrada:
Biskvit za tortu prerezite na 3 poprecna dijela. Svaku biskvitnu koru neposredno prije
mazanja nadjeva namocite mjesavinom mlijeka i ruma. izmedu svake biskvitne kore namazite
jos mlaki nadjev. Ostavite dio nadjeva za premazivanje cijele torte izvana.
UkraSavanje:
Cijelu tortu prelijte jos toplom cokoladnom glazurom. Spricom za kolace ukrasite tortu po zelji.

Komentari

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Kolač narančina brda recept sa slikom

NARANČINA BRDA
Tijesto: 

4 bjelanjka15 dag šećera20 dag oraha2 žlice mrvica112 žlice ostrog brašnakorica limunaPrjprema: 
Bjelanjke sa secerom istuci u cvrst snijeg, lagano umijesati orahe pomijesane s mrvicama i brasnom, te limunovu koricu. Peci u namastenom i mrvicama posutom limu velicine 40x 20 cm oko 30 minuta na 180 °C.
Krema: 
4 zumanjka15 dag šećerasok i korica od 1 narance1 žlica oštrog brašna20 dag margarina2 dl slatkog vrhnjaPriprema: 
Zumanjke, secer, brasno, sok i koricu od narance izmijesati i kuhati na pari. Ohladiti i dodati pjenasto izraden margarin. Kremom premazati peceni kolac. Tucenim slatkim vrhnjem ukrasiti gornju povrsinu kolaca.

Kolač Ledene kocke recept sa slikom

LEDENE KOCKE
Tijesto: 
8 bjelanjaka12 žlica šećera10 zlica brasna
Temeljna krema:
8 zumanjaka10 zlica secere40 dag margarinaKrema od vanilije:
4 dl mlijeka1 puding od vanilije1 zlica brasnavanilin secer1 zlica seceraKrema od cokolade:
4 dl mlijeka1 puding od cokolade1 zlica brasnacokolada u prahu1 zlica seceraPremaz:
1 slag pjenaPriprema tijesta:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg i dodati secer, te na kraju lagano umijesati brasno. Uliti u namasteni lim i peci na 150 °C.
Priprema temeljne krema: 
Na pari gusto skuhati zumanjke pjenasto umucene sa secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema od vanilije:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, vanilin secer i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati polatemeljne kreme.
Priprema krema od čokolade:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, cokoladu u prahu i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati preostalu temeljnu kremu.
Priprema: Slag pjenu pripremiti s mlijekom prema upu…