Preskoči na glavni sadržaj

Ledeni Vjetar II

Ledeni Vjetar II
Sastojci
Voće:
  • 2 banane (oguljene i narezane na kolutice)
  • 1 zlica limunovog soka
  • jagode (ociscene i narezane na ploske)
  • kivi (oguljen i narezan na kolutice)
Za ukrasavanje:
5 dl slaga
Za biskvit:
  • 9 bjelanjaka 
  • 30 dag šećera 
  • 1 žlica limunovog soka
Za kremu I:
  • 9 žumanjaka 
  • 4 žlice šećera 
  • 3 vrećice vanilin šećera 
  • 2,5 dl mlijeka 
  • 4 žlice oštrog brašna 
  • 25 dag margarina
 Za kremu II:
  • 4 dl slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit:

Bjelanjke umutite u cvrst snijeg. Uz stalno mijesanje postupno dodajte secer i sok od limuna. Lim za pecenje namastite i malo pobrasnite. Izlijte smjesu u lim. Prekrijte lim aluminijskom folijom koju ste takoder namastili i pobrasnili. Pecite 1 sat na temperaturi od 150°CT tj. dok biskvit ne dobije svijetlozutu boju. Ohladenu biskvitnu koru pazljivo odvojite od aluminijske folije.

Krema I:
Zumanjke, secer i vanilin secer mijesajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte im naizmjenicno uz stalno mijesanje mlijeko i brasno. Stavite na laganu vatru i uz stalno mijesanje kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Omeksali margarin umutite. Umijesajte ga u ohladenu kremu. Mutite dok se smjese ne sjedine.

Krema II:
Mutite slatko vrhnje dok ne dobijete cvrsti slag. Izrada:
Prerezite biskvit na 3 jednaka dijela. Na dno ukrasnog tanjura stavite jednu biskvitnu koru. Premazite je kremom I. Na nju poslozite banane narezane na kolutice. Pokapajte ih s malo limunovog soka kako ne bi potamnile. Prekrijte ih trecinom slaga. Prekrijte biskvitnom korom i postupak ponavljajte do posljednjeg sloja slaga. Umjesto banana iznad zute kreme mijenjajte voce. Kolac stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

Ukrasavanje:

Cijeli kolac premazite cvrsto tucenim slagom i ukrasite pomocu sprice za kolace.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.