Preskoči na glavni sadržaj

Ledene kocke od sira

Ledene kocke od sira
Sastojci
Za biskvit I:
   
  • 30 dag mljevenog keksa (petit beurre)   
  • 25 dag maslaca   
  • 20 dag mljevenih oraha

Za biskvit II:
  • 50 dag mladog kravljeg sira 4 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 3 žlice narančinog soka
  • 2 žlice limunovog soka
Za biskvit III:
  • 5 dl kiselog vrhnja
  • 5 vrećica vanilin šećera
Priprema
Biskvit I:

Izmijesajte mljevene kekse, umuceni maslac i mljevene orahe. Lim za pecenje oblozite masnim papirom. Po njemu ravnomjerno rukama rasporedite smjesu. Stavite peci na temperaturi od 180°C oko 10 minuta.

Biskvit II:
Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Od bjelanjaka napravite cvrsti snijeg. Zumanjke i secer pjenasto umutite. U njih dodajte sok od narance i limuna. U smjesu umijesajte ocijedeni mladi sir. Na kraju drvenom zlicom umijesajte snijeg od bjelanjaka. Ovu smjesu prelijte preko prvog biskvita i vratite u zagrijanu pecnicu. Pecite jos 30 minuta na temperaturi od 180°C.

Bisvit III:

Kiselo vrhnje i vanilin secer dobro izmijesajte drvenom zlicom. Vrhnje prelijte preko drugog biskvita i poravnajte smjesu. Vratite u zagrijanu pecnicu i neka se pece jos oko 10 minuta na 150°C. Kolac ne smije porumeniti.
Izvadite kolac iz pecnice i ostavite neka se hladi. Kad se ohladi, pokrijte ga aluminijskom folijom. Stavite ga u hladnjak par sati da se stisne. Kolac izrezite na kocke.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.