Preskoči na glavni sadržaj

Kolač s Vrhnjem i Jogurtom

Kolač s Vrhnjem i Jogurtom
Za tijesto:
  • 10 žlica brašna
  • 1 vrecica praška za pecivo
  • 4 žumanjka
  • 4 žlice šećera
  • 12,5 dag margarina
Za ukrašavanje:
5 dag šećera u prahu
Za nadjev:
  • 4 bjelanjka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 6 dl jogurta
  • 6 dl kiselog vrhnja
  • 1 žlica ruma
  • 3 žlice brašna
  • naribana korica od 1 limuna
  • sokod 1 limuna
Priprema
Tijesto:
Prosijte brasno na radnu plohu. Dodajte mu prasak za pecivo i izmijesajte. U brasnu napravite udubinu i u nju dodajte zumanjke, secer i izmrvljeni margarin. Umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u 2 dijela. Jedan dio tijesta stavite u ledenicu na 10-15 minuta.
Nadjev:
Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka. Uz stalno mijesanje, postupno dodajete secer i vanilin secer. Mijesajte dok se secer ne rastopi. Dodajte jogurt, vrhnje, rum, brasno, sok i koricu od limuna. Sve sastojke lagano izmijesajte dok se ne sjedine.
Izrada:
Lim za pecenje nauljite i pospite brasnom. Razvaljajte tijesto koje nije bilo u ledenici. Stavite ga na lim za pecenje. Prelijte ga nadjevom. Tijesto koje ste izvadili iz ledenice rukama usitnite na komadice i rasporedite po nadjevu. Pecite u zagrijanoj pecnici 20-25 minuta na temperaturi od 180°C.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.