Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od lipnja 22, 2013

Torta od lješnjaka recepti za torte

Torta od lješnjaka
Sastojci:
28 dag šećera,
28 dag mljevenih lješnjaka,
10 jaja,
malo naribane limunove kore,
Za nadjev i ukrašavanje marmelada od marelica ili ribizla,
Priprema:
Kuhajte polako šećer u 2 dlvode, dok ne dobijte gusti sok. Umiješajte u sok mljeve lješnjake uz stalno miješanje na laganoj vatri. Pustite da se smjesa ohladi, pa je još jednom sameljite. U tu smjesu umiješajte postepeno razmućena jaja i dodajte limunovu koru . Uzmite dvije tave za torte, namažite maslacem i punite smjesom. Torte pecite oko jedan sat na laganoj temperaturi .Pustite da se sve ohladi . Jednu tortu namažite marmeladom od ribizla ili marelica, pa je poklopite drugom tortom . Gornju plohu namažite takođe marmeladom.

Torta od kestena recepti za torte

Torta od Kestena
Sastojci:
6 jaja,
15 dag šećera,
8 žlica brašna,
5 dag mljevenih oraha,
10 dag pirea od kestena,
1 vanilin šećer,
1/2 praška za pecivo,
Nadjev:
1/2 kg pirea od kestena,
25 dag maslaca,
25 dag šećera u prahu,
5 dag čokolade za kuhanje,
5 dag mljevenih oraha,
1 vanilin šećer,
Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje,
5 dag maslaca,
5 dag šećera,
1 žlica ruma,
5 dag mljevenih oraha za posipanje,
4 žlice marmelade od marelica za premazivanje,
Priprema:
Žumanjke šećer i vanilin šećer miješati dok ne dobijete gustu i glatku pjenastu panu. Zatim umiješati pire od kestena i mljeven orahe, pa naizmjenično dodajte čvrsti snijeg od bjelanjak i brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa izmješajte sve u jednoličnu smjesu. Zatim ulijtze u okrugli kalup za torte koji ste nauljili i pobrašnili. Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj temperaturi oko 50 min. Kad je tortza pečena izvadite je i ohladite pa narežite samo jednom vodoravno na dva dijela , premažite je marmeladom i na…