Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od lipnja 21, 2013

Voćna torta recepti za torte

Voćna Torta
Sastojci:
6 jaja,
8 žlica šećera,
6 žlica brašna,
1 limun,
1 žlica ulja,
1 prašak za pecivo,
Nadjev:
10 dag grožđica,
15 dag trešanja iz kompota,
2 žlice ruma,
1 vanilin šećer,
4 dl tučenog slatkog vrhnja,
5 dag naribane čokolade,
Priprema:
Žumanjke i šećer miješajte dok nedobijete gustu i gltku smjesu, dodajte naribanu liminovu koricu, prethodno dobro opranu, zatim ulje i čvrsti snijeg od bjelanjaka neizmjenično s brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa sve izmješajte u jednoličnu smjesu. Ulijte u okrugli kalup za tortu prethodno namšćen i pobrašnjen i pecite na srednjoj vatri oko 50 min. Pečenu koru ohladite i odrežite gornji dio i izvadite sredinu, ali pazite da ne oštetite dno i stranice torte. Izvađenu sredinu torte ustnite i nakapajte rumom, dodajte oprane i osušene grožđice, narezane trešnje iz kompota bez koštica, vanilin šećer i 3 dl tučenog slatkog vrhnja pa sve izmješajte u jednoličnu smjesu. Ovako pripremljen nadjev vratite na mjesto odakle ste izvadili biskvit,…

Snježna torta recepti za torte

Snježna torta
Sastojci:
10 dag jaja,
15 dag šećera,
10 žlica brašna,
Nadjev:
1/2 l mlijeka,
5 žlica brašna,
25 dag maslaca,
15 dag šećera u prahu,
3 vanilin šećera,
Priprema:
Žumanjke i šećer umiješati zatim naizmjenično dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka i brašno, pa sve izmješajte u jednoličnu smjesu. Ulijte u okrugli kalup za torte, prethodno namašćen i posut brašnom. Odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 50 min na umjereneoj temperaturi. Pečenu tortu ostavite 10 min u otvorenoj i isključenoj pećnici te je tek tad izvadite. Prerežite je jednom vodoravno kad se ohladi i nadjenite pripremljenim nadjevom a zatim istim nadjevom cijelu premažite.
Nadjev:
Brašno pomiješajte s malo mlijeka, ali pazite da nebude grudica, ulijte ga u skuhano i ohlađeno mlijeko i kuhajte na srednjoj vatri da se potpuno zgusne, a zatim ohladite. U međuvremenu maslac , šećer i vanilin šećer pjenasto umutite i pomalo dodajte kuhanu i smjesu od brašna i mlijeka, pa izmješajte da bude jednolična.
Savjet:
Da bi st…

Čokoladne kuglice s orasima recepti za kolače

Čokoladne kuglice s orasima
Sastojci:
20 dag šećera u prahu,18 dag mljevenih oraha,5 dag čokolade za kuhanje,2 bjelanjka,čokolada u prahu za posipanje,Priprema:
U dublju zdjelu stavite šećer u prahu, mljevene orahe, grubo naribanu čokoladu i bjelanjke, pa izmješajte u jednoličnu smjesu. Od pripremljene smjese uzimajte količine manjeg oraha, dlanovima oblikujte kuglice, uvaljajte u čokoladu u prahu, stavljajte u papirnate košarice za slsatice i prosušite na zraku.
Savjet:
Ako nemate male papirnate košarice za slastice napravite ih sami od aluminijske folije. Izrežite krug promjera 9 cm pa prema njemu izrežite i ostale krugove, a zatim svaki krug pojedinačno stavlajjte na grlić boce i pritiskom prstiju oblikujte košarice.

Čokoladni krem kolač recepti za kolače

Čokoladni krem kolač
Sastojci:
6 jaja,
7 žlica šećera,
2 žlice čokolade u orahu,
6 žlica brašna,
1/2 praška za pecivo,
Preljev:
8 žlica šećera,
2 žlice limunova soka,
Nadjev:
1 prašak za puding okusa vanilije,
25 dag maslaca,
15 dag šećera u prahu,
Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje,
2 žlice maslaca,
2 žlice marmelade od šipka,
Priprema:
Žutanjke i šećer miješajte dok nedobijtet gustu i pjenastu smjesu, dodajte čokoladu u prahu i čvrst snijeg od bjelanjaka a na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve lagano izmješajte u jednoličnu smjesu zatim ulijte u lim odmah stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj temperaturi oko 25 min. Topli biskvit prelijte ohlađenim sirupom, koji ste skuhali od šećera i 2 dl vod te umiješali limunov sok. Ohlađeni biskvit premažite pripremljenim hlčadnim nadjevom, prelijte čokoladnom glazurom i držite u hladnjaku.
Nadjev:
Skuhajte puding od vanilije i ohladite, pa dodajte pjenasto umućeni maslac sa šećerom u prahu i sve izmješajte u jednoličnu smje…

Čokoladne rum kocke recept za kolače

Čokoladne rum kocke
Sastojci:

20 dag margarina,20 dag šećera,5 jaja,20 dag naribane čokolade,2 dl mlijeka,5 dag mljevenih oraha,1/2 dl ruma,1 vanilin šećer,25 dag brašna,1 prašak za pecivo,Glazura:
20 dag šećera u prahu,1/2 dl soka od višanja,1 žlica ruma,4 žlice marmelade od šipka,čokoladne mrvice za posipanje,Priprema:
Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodajte omekšali margarin, grubo naribanu čokoladu, mmljevene orahe , mlijeko, rum i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve izmješajte pa dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Sjedinite u jednoličnu smjesu pa ulijte u nauljen lim i pecite u lagano zagrijanoj pećnici zatim temperaturu postupno povećajte i pecite oko 30 min. Time ćete postići da površina kolača bude ravna. Pečen i ohlađen kolač premažite tankim slojem marmelade, a odozgo prlijte glazurom od ruma i nožem ravnomjerno rasporedite. Zatim pospite čokoladnim mrvicama i narežite na kocke.
Glazura:
Šećer prelijte sokom od višanja i rumom i na laganoj …