Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od svibnja 24, 2013

Valjušci s makom - Slatka jela

VALJUŠCI S MAKOM I. 
Sastojci:

1 kg krumpira,
150 g glatkog brasna,
l00 g maka,
100 g masti,
100 g secera u prahu,
sol
Priprema:
Ocisceni krumpir kuhati u slanoj vodi da postane polumekan. Vise nego polovicu vode ocijediti u posudu. Krumpire poravnati kuhacom, drskom napraviti nekoliko rupica sve do dna i nasuti brasno. Dio ocijedene vode uliti opet na krumpir i ostaviti poklopljeno da odstoji oko 15 minuta. Zatim dobro ocijediti, pasirati i izraditi glatki pire. Zlicom, koju umacemo u otopljenu mast, napraviti valjuske, posipati ih mljevenim makom, secerom i jos namastiti. Ako valjuske posipamo svjezim kravljim sirom, namastiti ih maslacem.

VALJUŠCI S MAKOM II. 
Sastojci:
700 g krumpira kuhanog u ljusci,
2 jaja, prstohvat soli, 350 g glatkog brasna, 50 g maslaca, 80 g maka, 100 g secera u prahu U kuhani i pasirani krumpir dodati brasno, jaja, sol i izraditi tijesto.
Priprema:
Na pobrasnjenoj dasci uvaljati tanje, dugacke valjke, rezati ih na manje komadice i napraviti valjuske, koje treb…

Okruglice sas šljivama - Slatka jela

OKRUGLICE SA ŠLJIVAMA
Sastojci:

600g krumpira kuhanog u ljusci,
200 g ostrog brasna,
1 jaje,
sol,
125 g maslaca,
sećer u prahu,
mljeveni mak
(svjezi kravlji sir ili preprzene krusne mrvice),
oko 700 g svjezih ili smrznutih sljiva (marelica, tresanja, jagoda)

Čupavi kolač s grožđicama - Slatka jela

ČUPAVI KOLAČ S GROŽĐICAMA 
Sastojci:
3 jaja
30 g secera u prahu,
0,25 1 mlijeka,
125 g poluglatkog brasna.
l/4 zlicice praska za pecivo,
prstohvat soli,
40 g grozdica,
2 zlice ruma,
mast ili neka druga masnoca za pecenje
Priprema:

Pareni buhtli - Slatka jela

PARENI BUHTLI 

sastojci:
500 g ostrog brasna,
20 g kvasca,
20 g secera u prahu,
sol,
1 zumanjak,
0,2 I mlakog mlijeka,
150 g dzema od sljiva (ili voce po izboru - marelice, jagode, borovnice, ribizli),
100 g masti,
80 g maka,
100 g secera u prahu

Nabujak od rezanaca - Slatka jela

NABUJAK OD REZANACA
Sastojci:

400 g suhih rezanaca,
300 g svjezega kravljeg sira,
80 g maslaca,
3 jaja,
120 g secera u prahu,
1 vanilin secer,
ribana limunova kora,
sol,
50 g grozdica
Priprema:

Okruglice od sira - Slatka jela od tijesta

OKRLGLICE OD SIRA 

Sastojci:
250 g svjezega kravljeg sira,
2 zuumjka.
80-100 g ostrog brasna,
malo praska za pecivo,
sol,
20 g maslaca,
70 g krusnih mrvica,
70 g secera u prahu,
70 g otopljenog maslaca,
Džem

Kolač od jabuka s kiflama - Slatka jela

KOLAČ OD JABUKA S KIFLAMA  
Sastojci:

10 kifla,
0,5 I mlijeka,
2 jaja,
700 g ociscenih jabuka,
50 g sitno sjeckanih oraha,
80 ggrozdica,
malo mljevenog cimeta,
100gsecera,
20 g maslaca za preljev
Priprema:

Nabujak od žitnih pahuljica recept - Slatka jela

NABUJAK OD ŽITNIH PAHULJICA 
Sastojci:
200 g zitnih pahuljica,
0,4 I mlijeka,
100 g secera u prahu,
prstohvat soli,
2 zlice mekanog maslaca,
3 jaja,
2-3 ociscene jabuke,
3 zlice secera u prahu,
malo vanilin secera ili secera s cimetom,
secer u prahu ,

Nabujak od jabuka - Slatka jela od tijesta

NABUJAK OD JABUKA 
Sastojci:
5 vecih ociscenih jabuka,
50 g secera u prahu,
5 jaja,
50 g krusnih mrvica,
ribana limunova kora.
prstohvat mljevenog cimeta,
1 zlica ruma,
secer u prahu,
vocni sok

Lepinjice od jabuka - Slatka jela od tijesta

LEPINJICE OD JABUKA 
Sastojci:
0,2 I mlijeka,
80 g zitnih pahuIjica,
70 g poluglatkog brasna,
1 zumanjak,
20 g secera u prahu,
10 g krusnih mrvica,
200 g ociscenih ribanih jabuka,
prstohvat soli,
malo mljevenog cimeta,
ulje ili margarin,
secer u prahu i vanilin secer

Brzi omlet slatka jela od tijesta

BRZI OMLET 
Sastojci:
2 jaja,
40 g secera u prahu,
1/2 vanilin secera,
ribana limunova kora,
prstohvat soli,
40 g ostrog brasna,
ulje ili margarin,
Dzem
Priprema:

Punjene palačinke slatka jela od tijesta

PUNJENE PALAČINKE 

Sastojci:
0,5 I mlijeka,
2 jaja,
1 zlicica secera u prahu,
prstohvat soli,
220 g glatkog brasna,
ulje ili margarin,
dzem po zelji,
secer u prahu i vanilin secer
Nadjev od sira: