Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od svibnja 13, 2013

Štrudla s višnjama recept sa slikom

ŠTRUDLA S VIŠNJAMA

Sastojci:
250 g poluglatkog brasna,
250 g glatkog brasna,
120 g secera u prahu,
1 vanilin secer,
50 g kvasca, ribana limunova kora,
120 g margarina,
3 zumanjka, prstohvat soli,
1 jogurt, po potrebi mlako mlijeko
Nadjev:
400 g mljevenog maka,
1 kompota od visanja,
250 g secera u prahu,
1 vanilin secer,
2 ilice otopljenog maslaca

Domaće kiflice recept sa slikom

DOMAĆE KIFLICE 
Sastojci:

600 g glatkog brasna,
0,3 I mlakog mlijeka,
40 g kvasca,
150 g margarina,
1 jaje,
1 zlica secera,
1 zlicica soli
 Priprema:
Od malo mlijeka, secera, brasna i kvasca pripremiti smjesu koju, kada se digne, treba umijesiti s

Kolač osinja gnijezda recept sa slikom

OSINJA GNIJEZDA 
Sastojci:

500 g poluglatkog brasna,
30 g kvasca,
0,25 I mlakog mlijeka,
50 g margarina,
50 g secera prahu.
2 zumanjka,
zlicica soli,
malo ribane limunove kore
Nadjev: 
100 g maslaca,100 g oraha,
50 g grozdica,
100 g secera u prahu,
1/2 zlicice mljevenog cimeta
Priprema:
Od dijela mlijeka, secera, malo brasna i kvasca pripremiti smjesu koju, kada se digne, treba umijesiti s brasnom, otopljenim maslacem. zumanjcima, mlijekom, soli i ribanom limunovom korom. Tijesto dobro izraditi i ostaviti na toplome mjestu da se digne. Zatim ga premjestiti na pobrasnjenu dasku.
podijeliti na dva dijela i razvaljati ih na dva pravokutnika sirine 25 cm i debljine 0,5 cm. Rastanjeno tijesto posipati otopljenim maslacem, secerom u prahu, sitno sjeckanim orasima, sjeckanim grozdicama i mljevenim cimetom. Saviti ga, rezati na kriske siroke oko 1,5 cm i staviti ih rezanim dijelom u namascen lim. Zatim ih premazati maslacem, ostaviti da se dignu i ispeci. Gotova osinja gnijezda posipati smjesom…

Kolači dukat buhtli recept sa slikom

DUKAT BUHTLI 
Sastojci
400 g poluglatkog brasna.
20 g kvasca,
40 g margarina.
40 g secera u prahu,
2 zumanjka.
0.2 I mlakog mlijeka,
malo soli.
100 g mljevenih oraha,
50 ggrozdica.
60 g secera u prahu
Krema: 0,4 I mlijeka, 2 jaja.
100 g secera u prahu,
20g praska za puding od vanilije,
1 vanilin secer
Priprema:
Od malo mlijeka, brasna, secera i kvasca pripremiti smjesu koju. kada se digne, treba umijesiti s brasnom, mlijekom, secerom. zumanjcima, soli i otopljenim maslacem. Izraditi tijesto tako da se ne lijepi za posudu i kuhacu. Ostaviti da se digne, a zatim ga na pobrasnjenoj dasci razvaljati i malim okruglim kalupom izrezati kolutice. Kalup za kuglof namastiti. staviti sloj kolutica, strane premazati otopljenim margarinom (tako da se buhtli prilikom pecenja ne slijepe), posipati mljevenim orasima, secerom i grozdicama. Preko njih staviti novi sloj kolutica i tako naizmjenicno sve do oko hA kalupa. Ostaviti tijesto da se jos malo dize. Odozgo kolacice premazati margarinom i polako pec…

Voćni kolačići recept sa slikom

VOĆNI KOLAČIĆI 
Sastojci:
500g glatkog brasna,
75 g kvasca,
17 kockica secera,
0,25 I mlakog mlijeka,
3 zumanjka,
0,2 I ulja,
1/2 zlicice soli,
300 g marelica,
200 g ribizla
Nadjev: 
200 g svjezega kravljeg sira,4 zlice secera u prahu,
30 g maslaca,
1 zumanjak,
1/2 vanilin secera,
malo ribane limunove kore
Priprema:
Od jednog dijela mlijeka, secera, malo brasna i kvasca pripremiti smjesu koju, kada se digne, treba umijesiti s brasnom, zumanjcima, uljem, secerom, soli i preostalim
mlijekom. Izraditi tijesto i ostaviti ga da se digne. Zatim ga tri puta po 15 minuta dobro izraditi kuhacom, a kada se tijesto opet digne, treba ga razvaljati na pobrasnjenoj dasci i okruglim kalupom izrezati kolacice. Na sredini svakog napraviti rupicu, u nju staviti nadjev od kravljeg sira, preko kojeg treba sloziti polovice marelica i oko njih staviti nekoliko cmih ribizla. Krajeve kolacica premazati zumanjcima, staviti u namascen lim, paziti na razmak, i peci dok ne dobiju zlatnozutu boju.
Priprema nadieva: 

Kolač za badnju večer recept sa slikom

KOLAČ ZA BADNJU VEČER
Sastojci:
600 g ostrog brasna,0,3 I mlakog mlijeka,120 g maslaca ili margarina,100 g secera u prahu,30 g kvasca,3 zumanjka,20 g maslaca,malo ribane limunove kore.prstohvat soliNadjev od maka: 
200 g mljevenog maka,0,2 I mlijeka,120 g secera u prahu,10 g maslaca,1/2 vanilin secera,malo ribane limunove koreNadjev od šljiva: 
200 g dzema od sljiva,malo ribane limunove koreNadjev od oraha: 
180 g mljevenih oraha,0,2 I mlijeka,30 gkrusnih mrvica,80 g secera u prahu,1/2 vanilin secera,malo ribane limunove koreNadjev od svjezega kravljeg sira: 
300 g svjezega kravljeg sira,80 g secera u prahu,80 g maslaca,30 g grozdica,2 jaja,1 vanilin secer,malo ribane limunove kore Priprema:
Od jednog dijela mlijeka, secera. malo brasna i kvasca pripremiti smjesu koju, kada se digne, treba pomijesati s brasnom, zumanjcima, maslacem, secerom, ribanom limunovom korom, soli i mlijekom. Izraditi polumeko tijesto i ostaviti ga na toplome mjestu da se digne. Kada se digne, treba ga podijeliti na …

Veliki kolači recept sa slikom

VELIKI  KOLAČI 
Sastojci:
500 g poluglatkog brasna,
130 g margarina,
3 zumanjka,
60 g secera u prahu,
30 g kvasca,
0,25 I mlakog mlijeka,
prstohvat soli,
1 jaje,
oguljene marelice,
grozdice i orasi za ukrasavanje
Nadjev od sviezega kravlieg sira:
250 g svjezega kravljeg sira,5 zlica secera u prahu,
60 g maslaca.
1 zumanjak,
1 vanilin secer,
malo ribane limunove kore
Nadjev od dzema:
250 g dzema od sljiva,
3 zlice secera u prahu.
1 zlica ruma,
malo mljevenog cimeta
Priprema:
Od malo mlijeka, brasna, secera i kvasca pripremiti smjesu. U zdjeli mijesati mekani margarin, secer i zumanjke, postupno dodati brasno, smjesu s kvascem, mlijeko. u koje smo umijesali sol (mlijeko dodati polako, ovisno o gustoci tijesta), i izraditi cvrsce tijesto. Ostaviti da se digne, a zatim ga podijeliti na 6 manjih kugla i ostaviti da se ponovno digne. Svaku kuglu razvaljati na okruglu lepinjicu. staviti po dvije u namascen lim i oblikovati ih tako da im obod bude malo visi. Od sredine naizmjenicno stavljati nad…

Kolač Božićni opekanci recepti sa slikama

BOŽICNI OPEKANCI 
Sastojci:
500g glatkog brasna,
20 g kvasca,
prstohvat soli,
mlako mlijeko po potrebi,
20 g secera u prahu,
80 g mljevenog maka,
50 g meda,
60 g secera u prahu,
80 g maslaca
 Priprema:
Od jednog dijela mlijeka, secera, soli, malo brasna i kvasca pripremiti smjesu koju, kada se digne, treba dodati u brasno. Po potrebi dodati mlijeko i izraditi mekse tijesto. Ostaviti na toplome mjestu da se digne, a zatim na pobrasnjenoj dasci napraviti valjke debljine prsta i rezati komadice dugacke oko 2 cm. Staviti ih u dobro namascen lim i ispeći. Pečene popariti kipućom vodom preliti otopljenim maslacem, otopljenim medom i posipati mljevenim makom i šećerom u prahu.

Buhtli s marmeladom recepti sa slikama

BUHTLI S MARMELADOM 
Sastojci:
500 g poluglatkog brašna,50 g šećera u parhu,0,25 I mlakog mlijeka,2 zumanjka,20 g kvasca,50 g margarina,prstohvat soli,ribana limunova kora,250 g marmelade od sljiva,šećer u prahu i vanilin šećerPriprema:
Od malo mlijeka, secera, brasna i kvasca pripremiti smjesu koju, kada se digne, treba umijesiti s brasnom, zumanjcima, otopljenim maslacem, secerom, soli, mlijekom i limunovom korom. Tijesto izraditi tako da se ne lijepi za posudu i kuhacu. Ostaviti ga na toplome mjestu da se digne, zatim ga premjestiti na pobrasnjenu dasku, razvaljati na debljinu oko
1 cm i rezati na pravokutnike. Na svaki staviti malo marmelade (moze se puniti i nadjevom od svjezega kravljeg sira, maka i l i oraha, ljeti svjezim vocem) i krajeve tijesta dobro spojiti. Buhtle sloziti u dobro namascen lim jedan do drugoga, svaki namastiti otopljenim margarinom i sa strane, kako se ne bi slijepili, ostaviti jos oko 10 minuta da se dignu i ispeci u zagrijanoj pecnici. Ohladene posipati sec…