Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od travnja 23, 2013

Čokoladni desert recept sa slikom

ČOKOLADNI DESERT
Sastojci:
8 jaja,
140 g secera u prahu,
2 zlice kakaa,
100 g oguljenih, przenih ni mljevenih badema ili Ijesnjaka,
100 g ostrog brasna,
50 g ribane cokolade,
40 g maslaca
Nadiev:
0,1 L  vrhnja,
100 g cokolade,
180 g maslaca,
120 g secera u prahu,
1 zlica ruma
Priprema:
Pjenasto mijesati zumanjke s polovicom secera u prahu, dodati kakao, mljevene bademe ili ljesnjake i promijesati. Od bjelanjaka istuci cvrsti snijeg, dodati ostatak secera i mijesati dok masa ne postane gusta. U masu od zumanjaka dodati ribanu cokoladu, otopljeni mlaki maslac, a zatim naizmjenicno i lagano brasno i cvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto rasiriti u namascenom i ostrim brasnom posipanom limu i ispeci u unaprijed zagrijanoj pecnici. Ohladenu koru prerezati po duzini na tri jednaka traka koje treba nadijevati. Kolac i odozgo premazati cokoladnim nadjevom, napraviti valove vilicom i malo poprskati cokoladom. Priprema nadieva:
U vrhnje izlomiti cokoladu i, uz stalno mijesanje, kuhati dok masa ne …

Rolice od meda recept sa slikom

ROLICE OD MEDA
Sastojci:
500 g glatkog brašna,200 g otopljenog mlakog meda,200 g šećera u prahu,3 žumanjka,2 žlice mlakog mlijeka,na vrh noža sode bikarbone,šaka mljevenih orahaNadjev:
150 g šećera,0,1 I vruće vode,0,3 I mlijeka,1 puding od vanilije,250 g maslaca,100 g šećera u prahuGlazura:
50 g cokolade,50 g margarina.Priprema:
Od brasna, meda, secera, zumanjaka, mlijeka i sode bikarbone izraditi tijesto koje na pobrasnjenoj dasci treba tanko razvuci. Izrezati vece krugove i namotati ih na metalne cjevcice, a zatim ih ispeci u namscenom limu. Pecene, vruce rolice skinuti s cjevcica i ohladene napuniti nadjevom. Krajeve cjevcica umociti u cokoladnu glazuru i mljevene orahe.
Priprema nadjeva: 
Secer karamelizirati, preliti vrucom vodom i mijesati da se karamel otopi. Dodati mlijeko s praskom za puding i , uz stalno mijesanje, skuhati gustu masu. Posebno mijesati maslac sa secerom u prahu i postupno u tu masu dodati ohladeni nadjev i mijesati dok smjesa ne postane ujednacena i glatka.
Pripre…

Mjeseci od ruma recept sa slikom

MJESECI  OD RUMA
Sastojci:
6 jaja,
260 g secera u prahu,
260g margarina,
3 zlice kakaa,
250g poluglatkog brasna,
pikantni dzem
Glazura: 
300 g secera u prahu,
2 zlice kipuce vode,
2 zlice ruma,
1 zlica ulja
Priprema:
Pjenasto mijesati margarin, secer u prahu i zumanjke, postupno dodavati kakao, brasno i cvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto rasiriti u namascenom i ostrim brasnom posipanom limu i ispeci. Toplu koru premazati dzemom i ostaviti da odstoji. Na kraju kolac preliti glazurom od ruma i kalupima izrezati mjesece ili kocke. Priprema glazure:
Secer preliti kipucom vodom, dodati rum i ulje i mijesati dok masa ne postane ujednacena i sjajna.

Čokoladne kocke recept sa slikom

ČOKOLADNE KOCKE
Sastojci:
4 jaja,260 g šećera u prahu,8 žlica mlake vode,10 žlica ulja,260 g glatkog brašna,1/2 praška za pecivo,3 žlice kakaaNadjev:
100 g maslaca,70 g šećera u prahu,100 g čokoladeGlazura:
160 g margarina,160 g šećera u prahu,4 žlice gustina,4 žlice kakaa,4 žlice mlijeka,4 žlice rumaPriprema:
Pjenasto mijesati jaja i secer u prahu, dodati kakao, ulje i mlaku vodu. Naizmjenicno dodavati brasno s praskom za pecivo i cvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto rasiriti u namascenom i ostrim brasnom posipanom limu i staviti da se pece u blago zagrijanoj pecnici. Pecenu i ohladenu koru prerezati po sirini na polovice, jednu premazati nadjevom i pokriti drugom polovicom, koju po ukusu mozemo premazati pekmezom. Kolac odloziti u hladnjak i ostaviti da se dobro stvrdne. Nakon vadenja rezati ostrim nozem na kocke i li rombove, svaki komadic odozdo nabosti vilicom, umociti u cokoladnu glazuru i ukrasiti. Moze se r cijeli kolac preliti cokoladnom glazurom i rezati na kocke.
Priprema nadje…