Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od travnja 13, 2013

Biskupski kruh s vinom recept sa slikom

Biskupski kruh s vinom
Sastojci:
6 jaja,
140 g šećera,
50 g margarina,
1 žlica mlake vode,
30 g kakaa,
1 žlica mljevenog cimeta,
0,05 L bijelog vina,
1 prašak za pecivo,
50 g sjeckanih grožđica,
100 g sjeckanih oraha,
30 g sjeckane čokolade,
40 g gustina,
40 g oštrog brašnam,
pikantni džem,
Glazura:
100 g čokolade,
80 g margarina,
Priprema:
Pjenasto miješati margarin, šećer, žumanjke, vodu dodati kakao cimet a zatim naizmjenično dodavati brašno s praškom za pecivo i smjesu od grožđica, oraha i čokolade prelivenu bijelim vinom.
Na kraju u smijsu umiješati snijeg od bjelanjaka, zatim tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen kalup i peći u pećnici oko sat vremena. Pečeni kolač premazati džemom i ohlađen preilti glazurom.
Priprema glazure:
Margarin otopiti dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok masa ne postane ujednačena i glatka.

Biskupski kruh recept sa slikom

Biskupski kruh
Sastojci:
5 jaja,
140 g šećera u prahu,
140 g oštrog brašna,
1/4 praška za pecivo,
250 g smjese (bademi, kandirano voće, čokolada, grožđice),
ribana limuniova korica,
2 žlice otopljenog maslaca,
Priprema:
Voće bademe ili orahe i čokoladu sitno nasjeckati staviti u zdjelu posipati sa 2 žlice oštrog brašna i promješati da smjesa prilikom pečenja nebi pala na dno. Pjenasto miješati žumanjke i šećer, dodati brašno s praškom za pecivo nasjeckanu masu malo ribane kore od limuna, lagano dodati čvrst snijeg od bjelanjka i na kraju otopljeni mlaki maslac. Tijesto staviti u namašćen ipobrašnjen uski kalup za biskupski kruh i  peći u blago zagrijanoj pećnici. Pečeni kolač istresti posipati šećerom u prahu i narezati na kriške.

Kruščić od krompira recept sa slikom

Kruščić od krompira
Sastojci:
2 jaja,
160 g šećera u prahu,
180 g kuhanog krompira,
80 g griza,
1 prašak za pecivo,
malo ribane limunove kore,
pikantna marmelada,
0,25 L šlaga,
1 žlica šećera u prahu,
Priprema:

Kruščić s jabukama i rumom recept sa slikom

Kruščić s jabukama i rumom
Sastojci:
2 jaja,
200 g šećera u prahu,
80 g maslaca,
60 g mljevenih oraha,
1 žlica ruma,
300 g očišćenih jabuka,
250 g glatkog brašna,
1 prašak za pecivo,
malo čokolade u prahu,
Glazura:

Tamni kruščić od bjelanjaka recept sa slikom

Tamni kruščić od bjelanjaka
Sastojci:
8 bjelanjaka,
180 g šećera u prahu,
100 g gustina,
40 g otopljenog  maslaca,
2 žlice kakaa,
na vrh noža praška za pecivo,
pikantna marmelada,
Priprema:
U čvrsti snijeg od bjelanjaka žlicu po žlicu dodati šećer u prahu , prosijani kakao s gustinom i praškom za pecivo, i otopljeni maslac.

Srneći hrbat s orasima i čokoladom recept sa slikom

Srneći hrbat s orasima i čokoladom
Sastojci:
5 jaja,
150 g margarina,
150 g šećera u prahu,
100 g ribane čokolade,
100 g mljevenih oraha,
malo ribane kore od limuna,
50 g krušnih mrvica,
1 žlica ruma,
Glazura:
100 g čokolade,
80 g malsaca,
Priprema:
Pjenasto miješati margarin šećer i žumanjke te postupno dodati ribanu čokoladu, ribanu limunovu koru, mljevene orahe, krušne mrvice navlažene rumom i na kraju lagano umiješati čvrst snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen kalup za srneći hrbat i ispeći. Hladan kolač preliti čokoladnom glazurom.
Priprema glazure:
Maslac otopiti dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok smjesa ne postane glatka i ujednačena.