Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od travnja 12, 2013

Rolada od borovnica recept sa slikom

Rolada od borovnica

Sastojci:
6 jaja,
90 g šećera u prahu,
 60 g glatkog brašna,
60 g gustina,
ribana kora od pola limuna,
Nadjev:
2 žlice želatine u prahu,
0,25 L mlijeka,
500 g svježeg kravljeg sira,
120 g šećra u prahu,
1 vanilin šećer,
0,25 L šlaga,
malo šećera u prahu,
300 g borovnica,
Priprema:
jaja sa šećerrom miješati sve dok se smjesa ne udvostruči , dodati brašno gustin i ribanu limunovu koricu. Tijesto staviti u lim obložen masnim papirom i ispeći. Pečenu koru odmah istresti na krpu posutu šećerom skinuti papir i zajedno s krpom zamotati. Kad se ohladi razmotati i premazati nadjevom i ponovo zamotati. Roladu ukrasiti šlagom i borovnicama i ostaviti da se stvrdne.
Priprema nadjeva.
Borovnice oprati i ocjediti, nekoliko bobica ostavit za ukrašavanje, uzeti pola količine borovnica i ispasirati zatim ih pomiješati sa osatatkom. U malo mlijeka stavioti želatinu da nabubri. Ostatk mlijeka zagrijati dodati stvrdnutu želatinu i miješati dok se ne otopi. Svježi kravlčji sir miješati sa …

Rolada sa šlagom od jagoda recept sa slikom

Rolada sa šlagom od jagoda
Sastojci:

6 jaja,
6 žlica šećera u prahu,
3 žlice poluoštrog brašna,
3 žlice glatkog brašna,
Šlag od jagoda:
0,5 l šlaga,
2 učvršćivača za šlag,
500 g jagoda,
2 žlice šećera u prahu,
Priprema:

Rolada s čokoladom recept sa slikom

Roalda s čokoladom
Sastojci:

5 jaja,
120 g maslaca.
100 g šećera u prahu,
2 žlice ruma,
1/2 vanilin šećera,
60 g ribane čokolade,
160 g poluglatkog brašna,
malo praška za pecivo,
50 g mljevenih oraha,
Nadjev:
150 g maslaca,
70 g šećera u prahu,
120 g čokolade,
Priprema:
Maslac i šećer uz postupno dodavanje žumanjaka mioješati otprilike 20 min. dodati kap po kap rima, vanilin šećer, ribanu čokoladu, brašno s praškom za pecivo i čvrst snijeg od bjelanjaka. U lim staviti masni papir tijesto preko njega ravnomjerno rasporediti  i ispeći. Pečenu koru izvaditi na krpu posipanu sa šećerom, skinuti papir i zajedno s krpom zamotati.  Roladu nadjevati nakon hlađenja, na kraju cijeli kolač treba premazati tankim slojem nadjeva i uvaljati u mljevene orahe.
Priprema nadjeva:
Pjenasto umutiti malsac i šećer a zatim dodati rastopljenu čokoladu.