Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od ožujka 27, 2013

Krem kolač od kokosa recept sa slikom

Krem kolač od kokosa
Sastojci:
400 g glatkog brašna,
100 g margarina,
80 g secera u prahu,
1 jaje
1/2  praska za pecivo,
1 zlica kakaa,
1-2zlice mlijeka,
50 g ribane cokolade
Nadjev od kokosa:
6 bjelanjaka,
250 g secera u prahu,
250 g kokosa
Nadjev od žumanjaka:
0,4 L mlijeka,
6 zumanjaka,
2 zlice poluostrog brasna,
2 zlice gustina,
250g maslaca,
250g secera u prahu,
1 vanilin secer.
Priprema:
Od brasna,praska za pecivo,jaja,margarina ,secera,kakaa i mlijeka izraditi tijesto koje treba podijeliti na polovice i staviti na hladno mjesto.Polovicu tijesta na pobrasnjenoj dasci razvuci u tanku koru, valjkom je prebaciti na namascen lim i premazati nadjevom od kokosa.Prekriti drugom rastanjenom polovicom, izbosti vilicom,i peci u srednje toploj pecnici.Preko ohladjenog kolaca premazati nadjev od zumanjaka,m posipati ribanom cokoladomi,cim se stvrdne, rezati na kocke.
Priprema nadjeva od kokosa:
Bjelanjke i secer istuci nad parom,dodati kokos i dobro promijesati.
Priprema nadjeva od žumanjaka:
U …

Mišini trokuti recept sa slikom

Mišini trokuti
Sastojci:
6 jaja,
6 žlica šećera u prahu,
1 i 1/2 žlice ulja,
5 lica poluoštrog brašna,
3 žlice kakaa,
1/2 praška za pecivo,
Nadjev:
500 g svježeg sira,
250 g maslaca,
200 g šećera u prahu,

Uskršnji kolač s nadjevom

Uskršnji kolač s nadjevom
Sastojci:
Tijesto 1:
3 jaja,
3 žlice šećera,
3 žlice glatkog brašna,
malo ruma,
Tijesto 2:
3 jaja,
3 žlice šećeram,
3 žlice glatkog brašna,
1 žlica kakaa,
Nadjev od maslaca:
0,2 L mlijeka,
2 žlice praška za puding od vanilije,
1 vanilin šećer,
150 g maslaca,
150 g šećera u prahu,
100 g kandiranog voća,
Nadjev od kokosa:
150 g kokosa,
150 g šećera u prahu,
0,075 L mlijeka,
malo soka od limuna,
70 g grožđica,
Glazura:
100 g čokolade,
100 g maslaca,
Priprema tijesta 1 :
Jaje sa šećerom miješati sve dok se masa ne udvostruči , dodati brašno i ispeći u limu obloženom papirom za pečenje.
Priprema tijesta 2 .
drugo tijesto pripremiti kao i prvo samo što se dodaje žlica kakaa.
Priprema:
Obje pečene kore ostaviti da se ohlade, za to vrijeme pripremiti nadjev i kalup za srneći hrbat i početi s oblikovanjem. Kore namjestiti tako da se po širini mogu stavljati u pripremljeni kalup. Tamnu koru namazati nadjevom od maslaca i staviti u kalup. Preko nje staviti svijetlu koru poprskan…