Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od ožujka 26, 2013

Kolač od naranče recept sa slikom

Kocke od naranče
Sastojci:
10 jaja,250 g šećera u prahu,sok od jednog limuna,100 g gustina,60 g glatkog brašna,60 g oštrog brašna,0,15 L sirupa pod naranče,0,1 L vode,Nadjev:
0,5 L mlijeka,1 puding od vanilije,1 vanilin šećer,250 g maslaca,150 g šećera u prahu,1 žumanjak,Glazura:
250 g šećera u prahu,2 žlice vruće vode,2 žlice sirupa od naranče,1 žlica ulja,Priprema:
Žumanjke i šećer miješati 20 min. dok smjesa ne postane pjenasta, postupno dodati sok od jednog limuna, brašno s gustinom i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen lim i ispeći. Nakon što se ohladi prerezati koru na dva dijela i svaku navlažiti vodom razrijeđenom sirupom od naranče. Donju koru premazati nadjevom prekriti drugom korom i zatim kolač preliti glazurom.
Priprema nadjeva:
Mlijeko i prašak za puding kuhati dok se smjesa ne zgusne i miješati sve dok se ne ohladi, postupno dodati maslac izrađen sa šećerom u rahu i vanilin šećerom i žumanjkom. Miješati sve dok masa ne postane glatka..
Priprem…

Kolač s Kivijem recept sa slikom

Kolač s kivijem
Sastojci:
5 jaja,
150 g šećera,
150 g poluoštrog brašna,
Nadjev:
0,25 L šlaga,
1 vanilin šećer,
2 kisela vrhnja,
2 žlice šećera u prahu,
4-5 kivija,
Glazura:

Kolač od jagoda recept sa slikom

Kocke od Jagoda
Sastojci:
6 jaja,180 g šećera,100 g  oštrog brašna,4 žlice vruće vode,1 prašak za pecivo,100 g sitno sjeckanih oraha,Kompot od jagoda,300 g jagoda,Nadjev:
4 jaja,180 g šećera,20 g kakaa,250 g maslaca,Glazura:
100 g čokolade,100 g maslaca,Priprema:
Pjenasto miješati jaj i šećer i uz stalno miješanje postupno dodati žlicu po žlicu vruće vode. Zatim dodati brašno s praškom za pecivo i sitno sjeckane orahe. Tijesto raširiti u namašćen i pobrašnjen lim i ispeći. Pečenu i ohlađenu koru namazati džemom zatim nadjevom od kakaa, preko kojeg treba složiti napola prerezane jagode. Na kraju sve premazati svijetlim nadjevom kolač ostaviti u hladnjak da se stvrdne pa potom opremazati glazurom .
Prirema nadjeva:
Jaja i šećer miješati nad parom dok se smjesa ne zgusne. Nakon hlađenja je polako dodavati u rastopljen maslac i miješati dok smjesa ne postane glatka. Nadjev zatim podjeliti na dva jednaka dijela , u jedan dio dodati kakao a drugi ostaviti svijetao.
Priprema glazure:
Maslac otopit…