Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od ožujka 25, 2013

Kocke pod staklom recept sa slikom

Kocke pod staklom
Sastojci:
5 jaja,
5 žlica šećera u prahu,
2 žlice mlake vode,
2 žlice ulja,
5 žlica poluoštrog brašna,
1 prašak za pecivo,
pikantna marmelada,
1 čaša voća iz kompota ( marelica ili mandarina)
Nadjev:
0,4 L mlijekam,
4 žlice poluoštrog brašna,
200 g maslaca,
200 g šećera u prahu,
1 žlica ruma,
Želatina:
0,5 L soka od kompota,
2 paketića prozirne želatine za torte ,
Šećer,
Priprema:
Pjenasto miješati žumanjke i šećer postupno i uz stalno miješanje dodati vodu i sve opet dobro promiješati. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tije sto raširit u namašćenom i oštrim brašnom posutim dubokom limu i ispeći. Ohlađeni kolač odmah u limu namazait pikantnom marmeladom, preko nje nanijeti nadjev i složiti voće. Cijeli kolač preliti dijelom mlake želaitne i postupno dadti ostatak. Kolač ostaiti da se stvrdne i nakon toga poslužiti.
Priprema nadjeva:
U mlako mlijeko sipati brašno i uz neprekidno miješanje skuhati gustu masu.Otopiti maslac i šećer u p…

Medene kocke recept sa slikom

Medene kocke
Sastojci:
2 jaja,
150 g šećera u prahu,
4 žlice meda,
100 g maslaca,
2 žlice sode bikarbone,
500 g glatkog brašna,
Džem,
Nadjev:
0,5 L mlijeka,
8 žlica glatkog brašna,
250 g šećera u prahu,
200 g maslaca,
1 vanilin šećer,
Glazura:
100 g čokolade,
100 g maslaca,
Priprema:
Zdjelu s maslacem šećerom jajima i medom staviti u posudu s kipućom vodom i uz stalno miješanje zagrijati na pari. Zatim dodatio sodubikarbonu i miješati dok smjesa ne postane gusta. Toplu masu staviti u brašno i umijesiti tijesto na dasci.Podijeliti ga na 4 dijela koja treba psotpno razvući i ispeći u na,ašćenom i pobrašnjenom limu s vanjske strane. Pečene i ohlađene kore nadijevati. Jednu koru namazati nadjevom, pokrijemo drugom koju premažemo džemom i tankim slojem nadjeva zatim staviti treću koru namazanu nadjevom i na kraju četvrtu. Kolač pritisnuti i ostavit da odstoji preko noći. Sutra dan gornju koru premazati tankim slojem džema ili nadjeva i preliti glazurom od čokolade.
Priprema nadjeva:
U mlakome m…

Kolač sa svježim sirom

Kolač sa svježim kravljim sirom
Sastojci:
3 jaja,
1 čaša šećera u prahu,
1 čaša mlake vode,
1 čaša ulja,
2 čaše poluglatkog brašna,
1 prašak za pecivo,
3 žlice kakaa,
pikantni džem 1 čaša,
Nadjev:
50 g svježeg kravljeg sira,
250 g maslaca,
200 g šećera u prahu,
1 vanilion šećer,
2 žlice ruma,
Glazura:
1 L vode,
100 g šećera,
1 paketić praška za sok od limuna za 1 L vode,
3 pudinga od limuna,
Priprema:
Pjenasto miješati žumanjke i šećer i postupno dodavati ulje, vodu, kakao, brašno, prašak za pecivo i na kraju lagano umioješati snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen lim i ispeći. Pečenu i ohlađenu koru premazati sa džemom zatim nadjevom od sira, preko kojeg pažljivo nanijetio glazuru. Gotov kolač staviti u hladnjak .
Priprema nadjeva:
Svježi kravlji sir miješati s maslacem šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Priprema glazure:
Vodu podijeliti na dva jednaka dijela. U prvoj količini vode razmutiti prašak za puding i prašak za sok i staviti u drugu vodu koju smo prokuhali s…

Dvobojni sočni trokuti recept sa slikom

Sastojci:
8 jaja,
300 g šećera u prahu,
500 g poluglatkog brašna,
 1 prašak za pecivo,
2 žlice kakaa,
0,25 l voćnog soka,
2 žlice ruma,
pikantni džem,
Nadjev:
0,2 L mlijeka,
2 žlice oštrog brašna,
200 g šećera u prahu,
1 vanilin šećer,
250 g maslaca,
Glazura:
100 g čokolade,
100 g maslaca,
Priprema nadjeva:
U mlako mlijeko sipati brašno i uz neprekidno miješanje skuhati gustu kremu. Maslac miješati sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i umiješati u ohlađenu kremu.
Priprema glazure.
Malsac otopiti i dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok smjesa ne postane ujednačena i glatka.
Priprema:
Žumanjke miješati s polovicom šećera, uz stalno miješanje dodavati vruću vodu dok smjesa ne postane gusta. Od bjelanjaka istući čvrst snijeg . U pjenu od žumanjaka dodati brašno s praškom za pecivo  i čvrsti snijeg od bjelanjaka . Tijesto podijeliti na dva dijela. Jedan ostaviti svijetao i staviti ga u namašćen i oštrim brašnom posipan lim i ispeći. U drugi dio dodati kakao i ispeći isto kao i prvi. Prvu ko…

Pijani Izidor recept sa slikom

Pijani Izidor
Sastojci:
4 jaja,150 g šećera u prahu,150 g maslaca,1 žlica kakaa,1/2 praška za pecivo,120 g mljevenih oraha,70 g oštrog brašna,Džem od ribizla,Nadjev s orasima:
200 g mljevenih oraha,4 žlice šećera u prahu,1 vanilin šećer,0,15 l  rumaNadjev od čokolade:
4 jaja,200 g šećera,3 žlice kakaa,250 g maslaca,Glazura:
100 g čokolade,100 g maslaca,Priprema nadjeva od oraha:
Mljevene orahe, šećer u prahu, vanilin šećer i rum  dobro promješati.
Priprema nadjeva od čokolade:
Jaja, šećer i kako miješati nad parom dok masa ne postane gusta. Ostaviti da se ohladi polako je dodati u mekani maslac i miješati dok nadjev ne postane ujednačen.
Priprema:
Miješati maslac šećer i žumanjke i masi postupno dodavati kakao, oirahe, brašno s praškom za pecivo i na krtaju čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto raširiti u namašćenom i oštrim brašnom posutom limu i ispeći. Ohlađeni kolač namazati džemom od ribizla a preko tzoga nadjevom od čokolade. Preliti čokoladnom glazurom. Kolač treba rezati nožem koji t…

Kolač s Makom

Sastojci:
250 g margarina,
250 g glatkog brašna,
1 žumanjak,
4 žlice slatkog vrhnja (mlijeka),
prstohvat soli
Nadjev:
6 žumanjaka,
6 žlica šećera u prahu,
200 g mljevenog maka,
7 bjelanjaka,
ribana limunova kora
Glazura:
100 g čokolade,
100 g maslaca
Priprema tijesta:
Od margarina, brašna, žumanjaka, vrhna(mlijeka) i soli izraditi tijesto i ostaviti ga jedan sat u hladnjaku .Tijesto podijeliti na dva dijela  i oba razvući   valjkom  na podbrešnjenoj dasci.U manji  namašćeni lim staviti jednu polovicu tijesta, nadjevati je, prekriti drugom, odozgo izbosti vilicom i ispeći.Ohlađeni kolač glazirati čokoladnom glazurom.
Priprema nadjeva:
Žumanjke i šećer dobro izmješati,m dodati mljeveni mak, malo ribane limunove kore i masu lagano mješajući sjediniti s čvrstim snijegom od bjelanjaka.
Priprema glazure:
Maslac otopiti, dodati izlomljenu čokoladu i mješati dok masa ne postane potpuno izjednačena i glatka.