Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od siječnja 17, 2013

Kolač od limuna recept sa slikom

Kolač od limuna
Sastojci:

20 dkg secera u prahu,
1 omot vanilin secera,
20 dkg margarina,
25 dkg brasna prosijana zajedno
s 1/2 omota praska za pecivo,
4 jajeta, sok 1 limuna,
naribana kora od
2-3 limuna.
Glazura:
15 dkg secera,
oko 10 zlica vode (1 del),
9 dkg cokolade,
3 dkg maslaca ili margarina,
1/8 tucena vrhnja,
malo marmelade.
Pripremanje:
Pjenasto umijesajte secer, vanilin, naribanu koru od limuna, bjelanjke i zutanjke. Margarin nad toplom vodom ugrijte toliko da se rastopi. Dok je jos mlak, postepeno mu za vrijeme mijesanja dodajte i zutanjke. Zatim dodajte brasno, prosijano zajedno s praskom za pecivo, i sok od limuna. Namastite i pospite brasnom cetverokutni model. Napunite ga tijestom i pecite 3 /4 sata u srednje vrucoj pecnici. Kad kolac bude pecen, ohladite ga, izvrnite ga iz modela, a zatim ga tanko namazite marmeladom i prevucite cokoladnom glazurom. Ukrasite ga tucenim vrtinjem i posecerenim reznjevima limuna.
Glazura:
Kuhajte secer i vodu tako dugo dok vam se…

Torta od oraha recept sa slikom

Engadinska torta od oraha
Sastojci:


40 g brasna,
3/4 omota praska za pecivo,
25 dkg margarina,
15 dkg secera u prahu,
omot vanilin secera,
1 jaje,
1 zutanjak za mazanje,
1 velika zlica vrhnja,
kora od limuna.
Nadjev:
30 dkg secera u prahu,
1 omot vanilin secera Regina,
15 dkg nasjeckanih oraha,
15 dkg mljevenih oraha,
74 / netucena vrhnja, 3 zlice
meda, 3 zlice ruma.
Pripremanje:
Brasno prosijte zajedno s praskom za pecivo. U brasnu zatim razdrobite margarin, dodajte jaje, zutanjak, secer, vanilin, vrhnje, rum i nasjeckanu koru limuna. Od toga brzo umijesite krhko tijesto, koje neka zatim stoji pola sata. Dijelom tijesta oblozite dno namastenoga modela za torte. Od drugog dijela tijesta oblikujte odeblju sipku i polozite je po rubu torte. Nadjenite tortu nadjevom od oraha i prekrijte je trecim dijelom tijesta, koje zatim premazite tucenim jajetom. Pecite 3 / 4 sata u srednje vrucoj pecnici .
Nadjev: Dobro promijesajte sve sastojke zajedno.

Tortice s ananasom recept sa slikom

Krhke tortice s ananasom
Sastojci:

30dkg brasna,
1/2 omota praska za pecivo,
7 dkg secera u prahu,
1 omot vanilin secera,
15 dkg margarina,
4 dkg nasjeckanih badema,
2 zutanjka.
Krema: 
15 dkg maslaca ili margarina,
12 dkg secera u prahu,
1 omot vanilin secera,
1 omot Royal vanilija pudinga,
1/2 mlijeka, 3 zlice secera,
1 doza obruca od ananasa,
1 omot preljeva za torte,
10 dkg secera, malo marmelade od ribizla.
Pripremanje:
Prosijte brasno zajedno s praskom za pecivo. U brasnu zatim razdrobite margarin. Dodajte i druge sastojke, pa ih brzo umijesite u krhko tijesto, koje onda stavite da stoji pola sata. Zatim ga razvaljajte na pola centimetra debljine. Obodom izrezite krugove i njima oblozite modele za tortice. Tijesto probodite na vise mjesta. Pecite na prilicnoj temperaturi 10—15 minuta. Tortice zatim izvrnite iz modela i stavite ih da se ohlade. Napunite ih kremom, oblozite ih obrucevima od ananasa i oblijte ohladenim preljevom za torte. Garnirajte grudom marmelade od ribizla i kupicom tuce…

Tortice s jagodama recept sa slikom

Tortice s jagodama
Sastojci:

25 dkg brasna,
1/2 omota praska za pecivo,
15 dkg margarina,
7 dkg secera u prahu,
1 omot vanilin secera,
5 dkg mijevenih badema,
1 zutanjak,
malo marmelade.
Nadjev:
1/4 kg obicnoga kravIjeg sira,
18 dkg secera u prahu,
1 omot vanilin secera,
2 jajeta, 1/4 / tucena vrhnja,
8 listova bijelog zelatina,
1/4 kg jagoda.
Pripremanje:
Prosijte brasno zajedno s praskom za pecivo, pa u njemu razdrobite margarin. Dodajte zatim i druge sastojke, pa umijesite krhko tijesto. Stavite ga da stoji pola sata. Tada tijesto razvaljajte i izrezite nazupcane krugove promjera 4—5 cm. Pecite ih u srednje vrucoj pecnici 15 minuta. Polovinu ohladenih krugova namazite marmeladom. Oblozite ih nadjevom i pokrijte drugim krugom. Nabrizgajte ih tucenim vrhnjem i garnirajte jagodama.
Nadjev:
Pjenasto umijesajte prognjeteni sir, zutanjke, secer i vanilin. Polako dodajte snijeg od 2 bjelanjka, tuceno vrhnje i sitno narezane jagode. Zatim primijesajte i namocen (u hladnoj vodi!), o…

Voćni kruh recept sa slikom

Voćni kruh
Sastojci:

15 dkg brasna,
1/2 omota praska za pecivo,
sol, 5 dkg margarina,
1 zutanjak,
1 zlica ruma,
3 dkg secera.
Nadjev:
10 dkg badema ili oraha,
10 dkg smokava,
10 dkg grozdica,
10 dkg datuIja,
10 dkg suhih šljiva,
10 dkg arancina,
5 dkg citronata,
1 omot vanilin secera,
1 zlicica cimeta, 1 zlica ruma
malo naribane kore limuna,
1 jaje za mazanje, nekoliko oljustenih badema.
Pripremanje:
Prosijte brasno zajedno s praskom za pecivo i solju, zatim u njemu razdrobite margarin, dodajte  druge sastojke i brzo umijesite krhko tijesto, pa ga ostavite da stoji pola sata. Nasjeckajte Hi sameljite sve sastojke za nadjev. Dolijte rum i dobro promijesajte. Tijesto razvaljajte. Stavite na njega nadjev u obliku jednakomjernoga valjka, pa ga zavijte u tijesto. Namastite i pospite brasnom dugoljast model, pa u njega polozite pripremljen slatkis. Tijesto probodite na vise mjesta, tako da se nadjev sto bolje pripije. Namazite ga jajetom i oblozite bademima. Pecite u srednje vrucoj…