Preskoči na glavni sadržaj

Torta s Borovnicama recept sa slikom


Torta s borovnicama
Sastojci:

4 jaja,
200 g šećera u prahu,
200 g poluglatkog brašna,
0,1 L ulja,
0,1 L vode,
1 prašak za pecivo,
0,25 L šlaga,
1 učvršćivač za šlag,
400 g svježih, smrznutih ili borovnica iz kompota,
Nadjev:
3 jogurta,
5-6 žlica šećera u prahu,
1/2 vanilin šećera,
2 žlice kakaa,
Priprema:
Pjenasto umiješati žumanjke i šećer i uz stalno miješanje dodati vodu i ulje, lagano doadati brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen oštrim brašnom kalup za torte i ispeći. Ohlađženo tijesto izrezati na tri kore. Dio borovnica pasirati i pomiješati sa cijelim borovnicama, malo borovnica odvojiti za ukrašavanje. Donju koru posipati voćem preko kojeg treba premazati bijeli nadjev, prekriti drugom korom ponovo složiti voće premazati tamnim nadjevom, prekriti trećom korom i tortu staviti u hladnjamk da se stvrdne. Prije serviranja ukrasiti šlagom tučenims učvršćivačem, i svježim ili voćem iz kompota.
Priprema nadjeva:
Sve jogurte miješati s 4 žlice šećera u pšrahu i vanilin šećerom i podijeliti na polovice . U jednu dodati kakao  i žlicu šećera a drugu ostviti bijelu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.