Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od prosinca 8, 2012

Šubarice recept sa slikom

ŠUBARICE
Tijesto: 
4 jaja6 žlica vode10 žlica brašna10 žlica šećera4 žlice kakaa1 prašak za pecivoPriprema: 
Jaja i secer pjenasto izmiksati, postupno dodavajuci zlicu po zlicu vode i brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakaom. Tijesto izliti na dobro namasten i pobrasnjen lim za pečenje.
Krema: 
5 dl mlijeka2 žlice brašna3 žlice gustina5 žlica šećera20 dag margarinaGlazura: 
10 dag čokolade8 dag margarinaPriprema: 
Brasno, gustin i secer umutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Smjesu kuhati oko 10 minuta. U
ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Cokoladu i margarin rastopiti na pari. Postupak: Iz pecenog biskvita okruglim modelom izrezivati tortice i uzduzno rezati. Polovicu premazati kremom i poklopiti drugom polovicom. Vanjski rub tortice takoder premazati kremom i uvaljati u kokosovo brasno. Svaku torticu presvuci cokoladnom glazurom.

Kolač Breskve recept sa slikom

BRESKVICE
Tijesto: 
4 jaja1 dl ulja1 šalica mlijeka2 šalice šećera1 vanilin šećer6 žlica brašna1 mala žlica sodebikarbone40 žlica brašnaKrema: 
1 dl ruma3 žlice mlijeka3 žlice pekmeza odmarelica20 dag mljevenih orahamrvice od izdubljenogtijesta15 dag margarina2 žlice kakaaSirup: 
3,5 dl mlijeka0,5 dI ruma5 dag seceraPriprema: 
Izmiksati jaja sa secerom i vanilin secerom, postupno dodajuci ulje, mlijeko i brasno pomijesano sa sodom bikarbonom.
Ostaviti 2 sata na hladnom, potom umijesati ostalo brasno i od smjese zlicom oblikovati male kuglice. Peci na 160 °C tako da ne porumene (ne smiju se zazariti).
Priprema: 
Mrvice od tijesta pomijesati s mlijekom, rumom, pekmezom, mljevenim orasima, rastopljenom cokoladom i izradenim margarinom.
Priprema: 
Pomijesati mlijeko, rum i secer, te kratko umakati slijepljene breskve.
Postupak: 
Pecene kuglice s jedne strane izdubiti, puniti nadjevom i lijepiti po dvije zajedno. Slijepljene breskvice malo navlaziti secernim sirupom, kratko umociti u razblazeni e…

Košnice od kokosa recept sa slikom

KOŠNICE OD KOKOSA
Tijesto: 
25 dag margarina 15 dag secera u prahu 40 dag kokosa (sitnomljevenog)2 bjelanjkamalo ruma i limunova sokaPriprema: 
Smjesu dobro izmijesati ostaviti u hladioniku da se stegne.
Krema: 
4 žumanjka15 dag šećera u prahu1 vanilin šećer1 margarinrumPriprema: 
žumanjke, šećer u prahu i vanilin secer kuhati na pari. Kuhanoj mlakoj kremi dodati izraden margarin i malo ruma. Ako zelite cokoladnu kremu, dodajte 5 dag rastopljene cokolade.
Postupak: 
Od pripremljenog tijesta oblikovati kuglice velicine oraha i uvaljati u secer u prahu. Kuglice umetati u kalup za izradu kosnica posut secerom u prahu. Kuglicu lagano pritisnuti uz stijenku kalupa, a supljinu napuniti pripremljenom kremom. Kosnicu zatvoriti hostijom ili oblatnom izrezanom u velicini otvora kalupa. Gotovu kosnicu iz kalupa lagano istresti.

Kolač sa šlagom

Kolač sa šlagom
Tijesto: 
5 jaja20 dag brašna1 žlica vode2 žlice kakaaKrema: 
15 dag secera5 žumanjaka5 žlica brašna5 dl mlijeka20 dag maslaca10 dag šećera u prahuPjena: 
5 bjelanjaka25 dag šećerasok od pola limunaPriprema:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, dodati secer, vodu i jedan po jedan zumanjak, te na kraju lagano umijesati brasno pomijesano s kakaom. Peci u namastenom i pobrasnjenom limu velicine 40 x 25 cm .
Priprema: 
šećer, zumanjke i brasno umutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati margarin pjenasto izraden sa secerom u prahu.
Priprema: 
Bjelanjke istuci postupno dodajuci secer i kuhati na pari oko 15 minuta.Na kraju dodati sok od limuna.

Biskvit s pjenom od sira recept sa slikom

BISKVIT S PJENOM OD SIRA
Tijesto: 
3 jaja18 dag secera3 - 4 žlice kipuće vode18 dag brašna1/2 praška za pecivoPriprema: 
žumanjke i šećer pjenasto izmijesati, pa naizmjence dodavati vodu, brasno pomijesano s praskom za pecivo, te na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Ispeci biskvit u namastenom i pobrasnjenom limu velicine 30x 20 cm na laganoj vatri 15-20 minuta. Biskvit uzduzno prerezati.
Pjena od sira:

60 dag svježegakravljeg sira2 slatka vrhnja4 zlice šećera u prahukorica od neprskanoglimunaPriprema: 
Dobro ocijeden sir propasirati da nema grudica, dodati ribanu koricu od limuna i lagano umijesati tuceno slatko vrhnje sa secerom. Puniti kolac pjenom, pa posipati secerom u prahu.

Pita od oraha recept sa slikom

PITA OD ORAHA
Tijesto:
30 dag oštrog brašna25 dag margarina1 jaje,1 žlica kiselog vrhnjaNadjev: 8 jaja30 dag šećera30 dag oraha10 dag grožđicacimetrumlimunova koricaPriprema: 
Umijesiti prhko tijesto od brašna, margarina, jaja i kiselog vrhnja. Ostaviti pokriveno na hladnom sat vremena. Tijesto podijeliti u dva dijela, s tim da donji bude malo veci i razvaljati ga u velicini lima. Na njega izliti nadjev od oraha, te ga prekriti drugim dijelom razvaljanog tijesta. Peci sve zajedno na 180 °C oko 50 minuta. Peceni kolac posipati secerom u prahu.
Priprema: 
Zumanjke i secer pjenasto umutiti i postupno dodati orahe, grozdice, cimet, limunovu koricu i rum. Na kraju lagano umijesati cvrst snijeg od bjelanjaka.

Mafinsi sa šumskim voćem

MAFINISI SA ŠUMSKIM VOĆEM
Tijesto: 
10 dag maslaca12 dag šećera4 jajamalo soli15 dag bijelog brašna1 žlica praška za pecivosok i korica od jednog limuna30 dag miješanogašumskog voćaPriprema: 
Pjenasto mijesati maslac, secer i sol, dodavati jedno po jedno jaje, sokod limuna, brasno pomijesano s praskom za pecivo i limunovom koricom. U tijesto oprezno umijesati mjesavinu sumskog voca, ako je smrznuto mora biti ocijedeno. Tijestom u visini dvije trecine puniti papirnate kalupice za mafinse i peci na 180 °C izmedu 20 i 25 minuta.

Princes uštipci recept sa slikom

PRINCES UŠTIPCI
Tijesto: 
1 čaša ulja (2 dl)1 čaša vode2 čaše brašna5- 6 jaja3 dag gustinamalo soliPriprema: 
U vodu staviti sol i maslac, a kada zakipi ukuhati brasno pomijesano s gustinom stalno mijesajuci. Tijesto je kuhano kad se odvaja od stijenke posude. Malo ga ohladiti i miksajuci dodavati jedno po jedno jaje. Vrecicom za ukrasavanje istisnuti kuglice velicine oraha na namasten i pobrasnjen papir. Peci oko 25 min. na oko 200 °C. Ohladene prerezati i puniti kremom.
Priprema: 
Umutiti zumanjke sa secerom, brasnom, pudingom i 2,5 dl mlijeka. Ostalo mlijeko skuhati i u njega ukuhati pripremljenu smjesu. Kuhati dok se ne zgusne. Malo ohladiti i lagano umijesati snijeg od bjelanjaka.
Žuta krema:
3 žumanjka8 žlica šećera4 žlice brašna1 puding od vanilije2,5 dl mlijeka7,5 d I mlijeka4 bjelanjkaBijela krema:
5 bjelanjaka35 dag kristalnog šećeraPostupak: 
Pecenim ustipcima prerezati vrh i puniti vrecicom za ukrasavanje prvo zutu kremu, a na nju istisnuti bijelu. Poklopiti kapicom i posuti sec…

Mafinsi recept sa slikom

MAFINSI
Tijesto: 
6 jaja30 dag margarina30 dag šećera1 vanilin šećer30 dag brašna1 prašak za pecivo2 žlice mljevenog cimeta30 dag badema20 dag cokolade40 dag višanja iz kompotaGlazura: 
20 dag čokolade8 dag margarina24 višnje za ukrašavanjePriprema: 
Pjenasto umutiti jaja, margarin, secer i vanilin secer. Postupno dodavati brasno pomijesano s praskom za pecivo i cimetom. Mijesati dok tijesto ne postane glatko. Dodati sjeckane bademe, ribanu cokoladu i na kraju umijesati visnje. Tijestom puniti 2/3 papirnatih kalupa za izradu mafinsa i peci 25 - 30 minuta na180°C. Pecene mafinse ostaviti hladiti 5 - 10 minuta i potom glazirati cokoladnom glazurom. Jos toplo ukrasiti visnjama.
Priprema: 
čokoladu i margarin rastopiti na pari.