Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od prosinca 7, 2012

Fina čokoladna rolada recept sa slikom

FINA ČOKOLADNA ROLADA
Tijesto: 

8 žlica šećera8 žlica brašnasnijeg od 8 bjelanjaka8 žumanjaka2 žlice pekmeza odmarelicaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg dodajuci zlicu po zlicu secera. U zumanjke umijesati brasno, snijeg i pekmez od marelica, te sve promijesati i peci. Peceno narezati na kockice promjera 1 cm.
Krema: 
25 dag maslaca20 dag secera u prahu10 dag cokolade1 dl rumaPriprema: 
Pjenasto umutiti maslac i secer, dodati, otopljenu cokoladu i rum. Narezane biskvite pomijesati s kremom, umotati u foliju i oblikovati po zelji. Ostaviti preko noci u hladioniku da se stegne. Kolac preliti cokoladnom glazurom.
Glazura: 
10 dag cokolade3 zlice vode2 zlice seceramalo margarinaPriprema: 
Mijesati na laganoj vatri dok se ne rastope svi sastojci.

Rolada s bananama mačje oči

MAČJE OČI
Tijesto: 
6 žumanjaka6 žlica šećera3 žlice kakaa3 žlice brašna112 praska za pecivo6 bjelanjakaKrema: 
2 cijela jaja15 dag šećera1 dl mlijeka15 dag margarina4 bananePriprema: 
Zumanjke pjenasto izmijesati  sa secerom, dodati brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakaom i na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peci u namastenom i papirom oblozenom limu za pecenje. Peceni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.
Priprema: 
Umutiti jaja, secer i mlijeko te kuhati na pari, u ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin. Po zelji kremi se moze dodati i 10 dag cokolade.
Postupak: 
Razmotati roladu, premazati pripremljenom kremom, na nju sloziti po dvije banane, ponovno saviti i ostaviti nekoliko sati u hladioniku da se stisne.

Rolada od kakaa recept sa slikom

ROLADA OD KAKAA
Tijesto: 

7 bjelanjaka7 zumanjaka20 dag šećera5 dag kakaa2 žlice brašnaPriprema: 
U cvrsto tučen snijeg dodavati secer i jedan po jedan zumanjak. Na kraju lagano umijesati brasno pomijesano s kakaom.Peci na velikom limu oblozenom masnim papirom, na 180 °C oko 10minuta. Peceni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.
Krema: 
5 dl mlijeka1 vanilin šećer5 dag brašna12 dag maslaca10 dag šećera u prahuPriprema: 
Brasno i vanilin secer ukuhati  u mlijeko i kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati maslac pjenasto izraden sa secerom. Sve jos jednom dobro izraditi.
Postupak: 
Razmotati roladu, premazati pripremljenom kremom, ponovno saviti i ostaviti nekoliko sati u hladioniku da se stisne.

Velika rolada recept sa slikom

VELIKA ROLADA

Sastojci:
1 biskvit: 4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašna1/2 praška za pecivo2 biskvit: 4 žlice šećera4 jaja3 žlice brašnažlicu kakaa1/2 praska za pecivoKrema: 
2,5 dl mlijeka3 zlice brasna20 dag secera u prahulimunov sok25 dag margarinaPriprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno dodavati brasno pomijesano s praskom za pecivo i na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka.
Priprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno dodavati brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakaom, i na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Na namastenom i papirom oblozen lim za pecenje naizmjence ulijevati I. i II. biskvittakodabude sareni. Peceno okrenuti na pobrasnjenu krpu i umotati u roladu.
Priprema: 
Mlijeko skuhati s brasnom razmucenim u malo mlijeka. U ohladeno dodati secer, limunov sok i pjenasto izraden margarin. Pjenasto izraditi.
Postupak: 
Biskvit odrolati i premazati kremom. Sve zajedno saviti i ostaviti u hladioniku da se stegne nekoliko sati. Po zelji …

Oblatne s keksima recept sa slikom

OBLATNE S KEKSIMA
Sastojci: 
1 omot oblatni1 kutija petit beurre keksa0,5 dim ma2-3 dl erne kuhane kaveKrema: 
4 jaja3 rebra čokolade15 dag šećera35 dag margarinaPriprema: 
Secer i jaja pjenasto umutiti i gusto tuci na pari. Dodati cokoladu i jos malo kuhati. Mlakoj kremi dodati margarin i sve dobro izraditi mikserom.
Postupak: 
Oblatnu premazati s malo kreme, na kremu sloziti kekse namocene u mjesavini ruma i erne kave, premazati kremom, poklopiti oblatnom i slagati redom dok se ne potrosi sva krema. Paziti da se zavrsi s oblatnom, i to tako da glatka strana bude okrenuta gore. Kolac po zelji preliti cokoladnom glazurom.

Kolač s makom i marmeladom

KOLAČ S MAKOM I MARMELADOM
Tijesto: 
2 jaja2 dl šećera2 dl ulja2 dl mlijeka2 dl brašna2 dl mljevenog maka1 prašak za pecivo1 žlica ruma4 žlice marmelade od marelicaPriprema: 
Pjenasto umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, mlijeko, brasno pomijesano s praskom za pecivo, mljeveni mak i rum. Peci u dubljem limu za pecenje. Marmeladu od marelica malo zagrijati i premazati topli peceni kolac.
Glazura: 
10 dag čokolade10 dag maslaca2 kapl uljaPriprema: 
Na pari rastopiti cokoladu i maslac, te dodati ulje radi sjaja. Ohladeni kolac preliti cokoladnom glazurom.

Kolač Crvenkapica kocke recept sa slikom

Crvenkapica kocke
Tijesto: 
4 jaja1 časa od jogurta šećera1 obični jogurt1 dl mlijeka2 čase od jogurtaoštrog brašna1 prašak za pecivo1 žlica kakaaNadjev: 
50 dag svježegkravljeg sira6 žlica šećera3 vanilin šećera5 dl slatkog vrhnjaGlazura: 
1 preljev za torte2,5 dl soka od visanjaPriprema tijesto: 
Pjenasto izraditi zumanjke, secer, jogurt i postupno dodavati ostale sastojke. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti u dvadijela i u jedan staviti kakao. Uliti u lim zuto tijesto i malo zapeci (oko 2 minute), izvaditi, sloziti na njega visnje, zaliti tamnim tijestom i ispeci do kraja.
Priprema nadjev: 
Dobro pomijesati sir s obje vrste secera tako da nema grudica i lagano umijesati tuceno slatko vrhnje. Nadjevom premazati ohladeni kolac i preliti glazurom.
Priprema: 
Preljev za torte napraviti prema uputi na poledini vrecice, s tim da se zakuha u soku od visanja.

Bijeli biskvit u oblatni recept sa slikom

BIJELI BISKVIT U OBLATNI
Tijesto: 
9 bjelanjaka37 dag šećera18 dag otopljenogmargarina15 dag rezanih oraha15 dag grožđica22,5 dag brašna2 oblatnePriprema: 
Bjelanjke istuci u čvrst snijeg
i postupno dodavati secer. Lagano umijesati orahe, grozdice i brasno. Margarin otopiti na laganoj vatri i uliti u pripremljenu smjesu. Tijesto ispeci u namastenom  i pobrašnjenom velikom limu.
Krema: 
9 žumanjaka27 žlica šećera u prahu20 dag margarinaPriprema: 
Zumanjke i secer pjenasto umutiti i gusto skuhati. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.
Postupak: 
Oblatnu premazati polovicom kreme i nato poloziti peceni biskvit. Ostalom kremom premazati biskvit i poklopiti drugom oblatnom, i to tako da je glatka strana okrenuta gore. Lagano opteretiti i rezati iduci dan.

Ruske šnite recept sa slikom

RUSKE ŠNTE
Tijesto: 
12 bjelanjaka12 žlica šećera6 žumanjaka6 žlica mljevenih oraha6 žlica brašnaKrema: 
7,5 dl mlijeka7 žlica brašna6 žlica šećera6 žumanjaka25 dg margarina25 dag šećera u prahu10 dag oraha10 dag grožđica10 dag sjeckanih žele bombona10 dag sjeckanih smokava orasi ili žele bomboni za ukrasavanjePriprema tijesto: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, dodati secer, jedan po jedan zumanjak, orahe i brasno. Peci na 180 °C. Ohladiti i uzduzno prerezati.
Priprema krema: 
Mlijeko, brasno, secer i zumanjke dobro izmiksati i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne. U ohladeno dodati margarin izraden sa secerom, orasima, grozdicama, zele bombonima i smokvama. Malo kreme odvojiti za ukrasavanje. Polovicu biskvita premazati kremom, prekriti drugim dijelom biskvita, ukrasiti kremom i posipati orasima ili zele bombonima.

Čokoladne štangice recept sa slikom

ČOKOLADNE ŠTANGICE

Krema: 
2 oblatne
25 - 30 dag petit beurre
5 jaja
30 dag šećera
20 dag čokolade
25 dag margarina
Priprema: 
Jaja, secer, čokoladu i margarin kuhati na laganoj vatri dok se ne zgukeksa sne kao vrhnje.
Postupak: 
Poloziti oblatnu u dugacki Mm, na nju natrgati kekse i preliti vrucom kremom. Pritisnuti drugom oblatnom i opteretiti tezim predmetom i ostaviti preko noci da se stisne. Rezati iduci dan ostrim nozem.