Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od prosinca 6, 2012

Kolač indijanke recept sa slikom

INDIJANKE Tijesto: 
25 dag brašna15 dag šećera u prahu10 dag margarina4 dag čokolade ili 1žlica kakaa1/2 vanilin secera1 prašak za pecivomalo mlijeka3 žumanjkaKrema: 
3 dl mlijeka3 zlice brašna10 dag šećera10 dag margarina1 vanilin šećerPjena od bjelanjaka:
4 bjelanjka12 žlica šećeraCokoladna glazura:10 dag cokolade3 žlice mlijeka1 žumanjak1 žlica margarinaPostupak: 
Pecene kore natopiti premazati pjenom od bjelanjaka te
Priprema: 
U brasnu razmrviti margarin, dodati ostale sastojke i s vrlo malo mlijeka umijesiti prhko tijesto. Podijeliti ga na tri dijela i na obrnutom limu ispeci tri kore.
Priprema: 
Brasno i secer umutiti s malo mlijeka, ukuhati u ostatak mlijeka i kuhati oko 15 min. U ohladeno dodati izradeni margarin i vanilin secer.
Priprema: 
Na pari istuci cvrst snijeg od bjelanjaka i secera.
Priprema: 
Zumanjak, mlijeko i cokoladu rastopiti na laganoj vatri, maknuti sa stednjaka i umijesati margarin da se rastopi. mlijekom i premazati kremom. Trecu koru preliti cokoladnom glazurom.

Kolač s pudingom od jagoda recept

Kolač s pudingom od jagoda
Tijesto: 
5 jaja5 žlica šećera7 žlica brašna0,5 dl vode1 žlica praška za pecivoPriprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom i vodom. Dodati brasno pomijesano s praskom za pecivo i na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Ispeci biskvit i ohladen premazati kremom.
Krema: 
2 pudinga od jagode6 dl mlijeka5 žlica šećera25 dag margarina2 šlag pjene1 kremfiksPriprema: 
Skuhati puding sa secerom u mlijeku i u mlak dodati pjenasto izraden margarin. U mlijeku izraditi slag pjene s kremfiksom prema uputi na poledini vrecice, te pola slaga umijesati u kremu a preostalim premazati kremu i posipati cokoladnim mrvicama.

Sladoled kolač recept sa slikom

SLADOLED KOLAČ

Tijesto: 
6 jaja6 žlica šećera4 žlice oraha2 žlice brašna1 prašak za pecivoPriprema: 
Pjenasto umutiti jaja sa secerom
i dodavati orahe, brasno i prasak
za pecivo. Ispeci biskvit i ohladen premazati
kremom, a kremu premazati saumom.
Krema: 
6 zumanjaka5 žlica šećera3 žlice brašna2,5 dl mlijeka20 dag margarinaPriprema: 
Umutiti zumanjke, secer i brasno s malo mlijeka i ukuhati u preostalo mlijeko. U ohladeno dodati izraden margarin.
Šaum: 
5 bjelanjaka30 dag šećera2 vanilin šećeraPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg postupno dodajuci secer i vanilin secer. Tuci na pari dok ne postane cvrsto premazati preko kreme. Kolac preliti cokoladnom glazurom.

Kolač orahov složenac recept sa slikom

ORAHOV SLOŽENAC
Tijesto:
5 jaja
15 dag šećera5 žlica vode3 žlice mrvicarum5 žlica brašna15 dag oraha1 oblatnaKrema 1:
4 žumanjka20 dag šećera u prahu25 dag margarinaKrema 2:
20 dag oraha2 vanilin šećera15 dag šećeramalo mlijekaGlazura: 
10 dag cokolade5 dag margarina2 - 3 zlice uljaPriprema: 
Bjelanjke i secer istuci u cvrst snijeg, dodati zumanjke, vodu, mrvice namocene u rumu, brasno i orahe. Oblatnu premazati prvom kremom, poloziti na nju peceni biskvit, premazati ga drugom kremom i preliti cokoladnom glazurom.
Priprema: 
Zumanjke sa secerom u prahu gusto ukuhati na pari. U ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin.
Priprema: 
Mljevene orahe i obje vrste secera preliti s malo kipuceg mlijeka, ali da ne bude rijetko.
Priprema: 
čokoladu, margarin i ulje otopiti na laganoj vatri.

Kolač ljubavni san recept sa slikom

Ljubavni san
Tijesto: 

5 žumanjaka25 dag šećera5 žlica ulja2 žlice kokosa5 žlica tople vode25 dag brašna1 prašak za pecivosnijeg od bjelanjakaKrema: 
11 mlijeka6 žlica šećera6 žumanjaka6 žlica brašna1 vanilin šećer25 dag margarinaPjena od bjelanjaka:
6 bjelanjaka12 žlica šećeraPriprema: 
Žumanjke i secer pjenasto izraditi i postupno dodavati ulje i vodu. Na kraju naizmjence dodavati kokos, brasno i prasak za pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Peceni biskvit prerezati i premazati kremom. Kolac premazati pjenom od bjelanjaka i ukrasiti ribanom cokoladom.
Priprema: 
Secer, zumanjke, brasno i vanilin secer razmutiti s malo mlijeka i ukuhati u ostalom mlijeku. U ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin.
Priprema: Istuci na pari bjelanjke i šećer.

Kolač Marcipan recept sa slikom

MARCIPAN
Tijesto: 
25 dag secera10 žlica vode20 dag margarina15 dag oraha15 dag keksa7 dag čokoladevelika oblatnaPriprema: 
šećer i vodu prokuhati, dodati margarin, orahe i kekse i jos kratko prokuhati na vatri. Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan dio staviti cokoladu da se otopi. Oblatnu rezati na 4 dijela i premazivati listove naizmjence tamnom i svijetlom kremom. Po zelji kolac preliti cokoladnom glazurom.

Kolač čokoladni užitak recept sa slikom

ČOKOLADNI UŽITAK
Tijesto: 
6 žumanjaka15 dag šećera1 dl ulja1 dl mlijeka1 žlica kakaa5 žlica gustlna1 prašak za pecivoPriprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom postupno dodajuci ulje i mlijeko. Na kraju lagano umijesati gustin prosijan s praskom za pecivo i kakao. Pri kraju pecenja biskvit tanko premazati pekmezom i preliti saumom. Staviti natrag u pecnicu da lagano porumeni. Ohladeno preliti cokoladnom glazurom.
Šaum:
 6 bjelanjaka20 dag šećeraPriprema: 
Bjelanjke i šećer dok ne dobijemo čvrst snijeg.
Glazura: 
10 dag cokolade10 dag margarina4 žlice uljaPriprema: 
Na niskoj temperaturi otopiti čokoladu, margarin i ulje.

Kolač crnačke glave recept sa slikom

CRNAČKE GLAVE
Tijesto: 

4 žumanjka30 dag šećera10 žlica hladne vode10 dag mljevenih oraha25 dag brašnaprašak za pecivoKrema: 
5 dl mlijeka20 dag šećera5 žumanjaka4 žlice brašna25 dag margarinapetit beurre keksi0,5 dl rumaŠaum: 
5 bjelanjaka15 dag šećeraGlazura: 
10 dag cokolade0,5 dl vode5 dag margarinaPriprema tijesto: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom postupno dodajuci vodu. Na kraju lagano umijesati orahe, brasno promijesano s praskom za pecivo i snijeg od bjelanjaka Ispeci biskvit i ohladen premazati kremom.
Priprema krema: 
Zumanjke, secer i brasno razmutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalo mlijeko. Ohladenoj kremi dodati pjenasto izraden margarin. Na kremu sloziti kekse namocene u rumu razrijedenom s malo vode. Kekse premazati pripremljenim saumom.
Priprema šaum: 
Bjelanjke i secer istuci na pari, ali ne precvrsto. Gotov kolac preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazure: 
Otopiti na laganoj vatri

Kolač Sedmo nebo recept sa slikom

SEDMO NEBO
Tijesto: 
1 oblatna4 jaja18 dag šećera10 dag orahaKrema: 
20 dag margarina1 žumanjak15 dag šećera u prahu4 žlice jake kuhane kave
Priprema kore: 
Pjenasto umutiti jaja sa secerom i na kraju lagano umijesati orahe i snijeg od bjelanjaka. Pripremljeno tijesto izliti na oblatnu i ispeci.
Priprema kreme: 
Pjenasto izraditi margarin sa secerom, dodati zumanjak i kuhanu kavu. Premazati ohladeni kolac i ukrasiti prema zelji.

Kolač Sandrine šnite recept sa slikom

SANDRINE ŠNITE
Tijesto: 

6 jaja15 dag mljevenih oraha6 žlica šećera22 dag brašna12 žlica kuhane kave1 prašak za pecivoKrema: 
3 dl mlijeka1 vanilin šećer20 dag šećera u prahu4 žlice oštrog brašna1 žumanjak20 dag margarinaPriprema tijesto : 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, dodati kuhanu kavu, orahe i brasno pomijesano s praskom za pecivo. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Peceni biskvit prerezati, napuniti kremom, odozgo takoder premazati s malo kreme i preliti cokoladnom glazurom.
Priprema krema : 
Brasno i zumanjke umutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalom mlijeku. U ohladeno dodati margarin pjenasto izraden sa secerom i vanilin secerom. Tijesto premazati kremom i preliti cokoladnom glazurom.