Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od prosinca 5, 2012

Kolač karamel šnite recept sa slikom

KARAMEL ŠNITE
Tijesto: 

28 dag brašna10 dag masti15 dag šećera1 jaje1/2 praška za pecivo2 žlice mlijekaKrema:
5 dl mlijeka1 vanilin šećer15 dag šećera3 žlice brašna3 žlice šećera16 dag margarinaGlazura: 
10 dag čokolade3 žlice šećera5 žlica mlijeka1 žlica margarinaPriprema tijesta: 
Izraditi tijesto i ostaviti na hladnom pola sata, razvaljati dvije kore i peci na obrnutoj strani lima. Jos tople odmah odloziti na ravnu povrsinu.
Priprema kreme: 
U mlijeko staviti vanilin secer, pa ukuhati secer i brasno. Posebno na tavi poprziti (spinati) 3 zlice secera i uliti u vrucu kremu. U ohladeno umijesati pjenasto izraden margarin. Kore premazati kremom, a povrsinu kolaca preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazure: 
Na laganoj vatri zagrijavati sve sastojke i preliti preko ohladenog kolaca.

Kolač narančina brda recept sa slikom

NARANČINA BRDA
Tijesto: 

4 bjelanjka15 dag šećera20 dag oraha2 žlice mrvica112 žlice ostrog brašnakorica limunaPrjprema: 
Bjelanjke sa secerom istuci u cvrst snijeg, lagano umijesati orahe pomijesane s mrvicama i brasnom, te limunovu koricu. Peci u namastenom i mrvicama posutom limu velicine 40x 20 cm oko 30 minuta na 180 °C.
Krema: 
4 zumanjka15 dag šećerasok i korica od 1 narance1 žlica oštrog brašna20 dag margarina2 dl slatkog vrhnjaPriprema: 
Zumanjke, secer, brasno, sok i koricu od narance izmijesati i kuhati na pari. Ohladiti i dodati pjenasto izraden margarin. Kremom premazati peceni kolac. Tucenim slatkim vrhnjem ukrasiti gornju povrsinu kolaca.

Kolač kocke od oblatni recept sa slikom

FINE KOCKE OD OBLATNI
Tijesto: 
8 bjelanjaka30 dag šećera u prahu28 dag mljevenih orahaKrema:
8 žumanjaka30 dag šećera u prahu25 dag margarinaGlazura: 3 žlice vode3 žlice šećera10 dag čokolade8 dag margarinaPriprema tijesto: 
Bjelanjke istuci u čvrst snijeg. Postupno dodavati šećer i na kraju orahe. Namazati na 4 oblatne na glatku
ravnu stranu. Peći na laganoj vatri (susiti) svaku oblatnu posebno.
Priprema krema: 
Zumanjke i secer umutiti i gusto skuhati na pari. U ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin. Kremom premazati svaki list susene oblatne. Petom oblatnom prekriti gornju kremu i sve preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazura: 
Vodu, secer i cokoladu rastopiti na pari i u vruce dodati margarin.

Kolač Anine kocke recept sa slikom

ANINE KOCKE
Tijesto: 

6 žumanjaka6 žlica šećera6 žlica braćna6 bjelanjaka - snijegKrema:
25 dag margarina20 dag šećera u prahu10 dag mljevenih oraha10 dag grozđica10 dag žele bombona5 dag otopljene čokolade1 jaje1 dl rumaPriprema:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, dodati secer, jedan po jedan zumanjak i brasno. Ispeci biskvit u velikom plitkom limu. Ohladen biskvit prerezati po duzini, a polovicu biskvita narezati na kockice.
Priprema: 
Pjenasto izraditi margarin sa secerom, dodati jaje i rum, otopljenu cokoladu i ostale sastojke. Kremu izmijesati s kockicama biskvita i smjesom premazati cijeli biskvit. Ukrasiti cokoladnom glazurom ili mljevenim orasima.

Kolač pijane kocke recept sa slikom

PIJANE KOCKE
Sastojci:
Tijesto:

6 žumanjaka1 jaje10 dag šećera6 dag mljevenih oraha1 šalica brašnasnijeg od 6 bjelanjakaKrema:
30 dag oraha25 dag šećera1 dl razrijeđenog rumaGlazura: 
40 dag šećera u prahumalo razrijedenog rumaPriprema tijesto:
Žumanjke, jaje i šećer pjenasto umutiti, postupno dodavati mljevene orahe pomijesane s brasnom i na kraju snijeg od bjelanjaka. Ispeci biskvit i ohladen uzduzno prerezati.
Priprema krema:
Orahe i secer preliti kipucim rumom razrijedenim s malo vode. Premazati prerezani biskvit i cijeli kolac preliti bijelom glazurom.
Priprema glazura:
U secer u prahu dodavati razrijedeni rum, dok se ne postigne zeljena gustoca. Mikserom dobro izraditi dok glazura ne poprimi sjaj.

Kolač Boem kocke recept sa slikom

BOEM KOCKE
Tijesto: 
10 bjelanjaka snijeg40 dag šećera10 dag čokolade uprahu ili 5 dag kakaa15 dag brašna15 dag orahaKrema:
10 žumanjaka30 dag šećera10 dag brašna5 dl mlijeka12,5 dag margarinaGlazura: 
10 dag čokolade4 žlice uljaPriprema tijesto:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer i u gustu smjesu lagano umijesati cokoladu, brasno i orahe. Na aluminijskoj foliji ili na masnom papiru ispeci 6 kora.
Priprema krema:
Zumanjke, secer i brasno razmutiti s malo mlijeka, te ukuhati u preostalo mlijeko. Kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin i sve jos jednom dobro izraditi. Kore premazivati kremom i slagati jednu na drugu, a malo kreme ostaviti i za gornji list. Kolac preliti cokoladnom glazurom.
Priprema glazura: Rastopiti cokoladu i ulje na pari i preliti ohladeni kolac.

Kolač kocke s pudingom od banane recept

KOCKE S PUDINGOM OD BANANE
Tijesto:

4 žumanjka25 dg šećera1,5 d I gaziranog sokaod naranče1 dl ulja25 dag brašna1/2 praška za pecivo4 bjelanjkaPriprema:
Zumanjke tuci sa secerom i postupno dodavati sok, ulje, brasno pomijesano s praskom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Ispeci kolac i ohladen natopiti ruskim cajem s malo ruma.
Krema: 
2 pudinga od banane4 žumanjka2 žlice brašna6 žlica šećera8 dl mlijeka25 dag margarina15 dag secera u prahu6 bananaŠaum:
 4 bjelanjka12 žlica šećerasok od jednog limunaPriprema:
Umutiti zumanjke sa secerom i dodati puding, brasno i 1 dl mlijeka. Sve ukuhati u preostalo mlijeko i kuhati oko 10 min. U ohladeno dodati margarin pjenasto izraden sa secerom. Kremom premazati pripremljeni biskviti, sloziti uzduzno prerezane banane i sve premazati toplim saumom.
Priprema: 
Bjelanjke i secer kuhati na pari. Potkraj dodati sok od limuna.

Kolač američke kocke recept sa slikom

AMERIČKE KOCKE
Orahovo tijesto:

6 žumanjaka7 žlica šećera10 dag oraha3 dag kokosa4 dag brašna1/2 praška za pecivo6 bjelanjakaRužičasto tijesto:
4 žumanjka3 žlice šećera2 pudinga od jagode1/2 praška za pecivo3 bjelanjkaKrema:
5 dl mlijeka20 dag secera5 zlica oštrog brašna25 dag margarinaGlazura:
8 dag cokolade 3 zlice mlijeka 3 zlice secera u prahu 7 dag margarinaPriprema orahovo tijesto:
Zumanjke pjenasto mijesati sa secerom i postupno dodavati orahe, kokos, brasno pomijesano s praskom
za pecivo, limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Ispeci biskvit u vecem plitkom limu na namastenom papiru, tako da bude tanak.
Priprema ružičasto tijesto:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, dodati zumanjke, secer i puding u prahu pomijesan s praskom za pecivo. Ispeci biskvit na isti nacin kao i prethodni. Priprema krema: Secer i brasno promijesati sa 1 dl mlijeka. Preostalo mlijeko staviti da zakuha i uliti u pripremljenu smjesu. U ohladenu kremu dodati margarin i dobro izraditi.
Priprema glazura: 
Rastopiti …

Kolač kocke od piškota recept sa slikom

KOCKE OD PIŠKOTA
Tijesto: 

2 žlice meda10 dag šećera1 jaje5 dag margarina3 žlice mlijeka35 dag brasna3 žlice kakaa1 prašak za pecivoKrema:
5 dl mlijeka2 vanilin šećera2 žlice gustina5 žlica brašna25 dag margarina30 dag šećera u prahuGlazura:
10 dag čokolade2 žlice šećera2 žlice mlijeka3 kapi uljaPriprema tijesta: 
Kuhati na pari secer, med, jaje, margarin i mlijeko da se rastope. U vruce umijesati brasno, prasak za pecivo
i kakao, te zamijesiti tijesto. Podijeliti i ispeci 2 kore na preokrenutom limu.
Priprema krema: 
Vanilin secer, gustin i brasno razmutiti u malo mlijeka i ukuhati u ostalom mlijeku, a u ohladeno dodati margarin pjenasto izraden sa secerom u prahu. Po zelji dodati malo ruma ili limunova soka.
Priprema glazura:
Na pari rastopiti cokoladu sa secerom, mlijekom i uljem.
Postupak: 
Poloziti koru na pladanj za posluzivanje i premazati polovicom pripremljene kreme. Na kremu sloziti piskote namocene u rum razrijeden vodom, premazati ih ostatkom kreme i poklopiti drugom korom. Cijel…

Kolač Ledene kocke recept sa slikom

LEDENE KOCKE
Tijesto: 
8 bjelanjaka12 žlica šećera10 zlica brasna
Temeljna krema:
8 zumanjaka10 zlica secere40 dag margarinaKrema od vanilije:
4 dl mlijeka1 puding od vanilije1 zlica brasnavanilin secer1 zlica seceraKrema od cokolade:
4 dl mlijeka1 puding od cokolade1 zlica brasnacokolada u prahu1 zlica seceraPremaz:
1 slag pjenaPriprema tijesta:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg i dodati secer, te na kraju lagano umijesati brasno. Uliti u namasteni lim i peci na 150 °C.
Priprema temeljne krema: 
Na pari gusto skuhati zumanjke pjenasto umucene sa secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema od vanilije:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, vanilin secer i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati polatemeljne kreme.
Priprema krema od čokolade:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, cokoladu u prahu i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati preostalu temeljnu kremu.
Priprema: Slag pjenu pripremiti s mlijekom prema upu…