Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 24, 2012

Torta Snjeguljica recept sa slikom

Torta Snjeguljica
Sastojci:
Tijesto


3 jaja1 žumanjak1 žlica narančinog soka125 g šećera60 g pšenicnog brašna20 g Gustin jestivog škroba1 žličica praška za pecivo20 g kakaa u prahuPrhko tijesto:
150 g pšeničnog brašna50 g šećera100 g omekšanog maslacaNadjev:
6 listića crvene želatine500 g jogurta s jagodama50 g šećera200 ml slatkog vrhnja200 g jagodaZa premaz
200 ml slatkog vrhnja1 omot vanilin Secera50 g otopljene cokolade za kuhanje200 g jagodaPriprema:
Biskvit: Jaja, zumanjak i sok pjenasto mijesajte elektricnim mikserom (metlicama) pri najvecoj brzini. Nakon minute uspite secer i mijesajte jos dvije minute. Pomijesajte brasno s Gustinom i Backinom, prosijte u smjesu i mijesajte pri srednjoj brzini.
Namazite pola smjese po jednoj polovici lima za kolace (30 x 40 cm, namasten i oblozen papirom za pecenje), tako da dobijete pravokutnik (20 x 30 cm). U preostali dio smjese umijesajte kakao u prahu i premazite preostali dio lima za kolace. Stavite u pecnicu.
Vrijeme pecenja: oko 10 minuta

Kolač Punjeni roščići recept sa slikom

Kolač Punjeni Roščići
Sastojci:
Dizano tijesto:

350 g psenicnog brasna1 omot Garanta za dizano tijesto1 jaje50 g maslaca ili margarina150 ml mlijeka1 bocica arome limunaNadjev:
3 komada dvopeka75 g mljevenih Ijesnjaka50 g secera1 omot vanilin secera75 ml mlijekaZa ukras:
100 g prosijanog secera u prahu1-2 zlice limunovog sokaPriprema:
1 Dizano tijesto: Prosijte brasno u posudu i dobro pomijesajte s Garantom za dizano tijesto. Dodajte jaje, omeksani maslac ili margarin, mlijeko i limunovu koricu. Mijesajte elektricnim mikserom s lopaticama, i to najprije na najmanjoj, a potom na najvecoj brzini dok ne izradite glatko tijesto.
2 Podijelite tijesto na dva dijela. Svaku polovicu razvaljajte na pobrasnjenoj radnoj povrsini u obliku torte
(promjera 30 cm).
3Nadjev: Naribajte dvopek u posudu. Dodajte ljesnjake, secer, vanilin secer i mlijeko. Sastojke dobro
promijesajte.
4 Razvaljano tijesto ostrim nozem narezite poput torte  na 12 komada. Na svaki stavite po zlicicu nadjeva i
oblikujte roscic.

Kolač Maffini ružice recept sa slikom

Maffini Ružice
Sastojci:
Tijesto:

225 g pšeničnog brašna1 žličica praška za pecivo75 g šećera1 omot vanilin šećera1 bočica arome maslac-vanilije125 g omeksanogmaslaca ili margarina1 žumanjak1 žlica vodeNadjev:
125 g pšenicnog brašna1 razom puna žlica kakaa u prahu1/2 razom pune žličicemljevenog cimeta75 g šećera1 omot vanilin šećera100 g omekšanog maslaca ili margarina25 g otopljenog ohladenog maslacaZa premaz:4 žlice slatkog vrhnja25 g omekšanog maslacaPriprema:
1 Tijesto: Pomijesajte brasno i Backin te prosijte u posudu.  Dodajte sve ostale sastojke i dobro izradite elektricnim mikserom (spiralnim nastavcima), najprije pri najmanjoj, potom pri najvecoj brzini.
2 Tijesto jos dodatno izmijesite na pobrasnjenoj radnoj povrsini u glatko tijesto. Ako se tijesto lijepi, zamotajte ga u foliju i ostavite neko vrijeme na hladnom.
3 Nadjev: U posudu prosijte brasno i kakao, dodajte cimet, Secer i vanilin secer, promijesajte te dodajte maslac ili margarin. Sve sastojke mijesajte elektricnim m…

Kolač kava kocke recept sa slikom

Kava Kocke

Biskvit:
2 žumanjka30 g šećera u prahu1 omot vanilin šećera2 bjelanjka30 g šećera60 g glatkog brašnaKrema:
75 ml ruma1 zlica instant kave200 g omekšane mliječne čokolade100 g omekšanog maslacaZa natapanje i ukrašavanje:
200 g mliječne čokolade50 g margarina100 g čokolade za kuhanje20 g margarinanekoliko čokoladnih zrna kavePriprema:
1 Kremasto istucite zumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
2 Od bjelanjaka sa šećerom istucite čvrsti snijeg (zarez nožem mora ostati vidljiv) i pazljivo umiješajte. Preko
toga prosijte brašno i izmiješajte.
3 Smjesu ravnomjerno rasporedite po limu za kolace (30 x 35 cm) koji ste prethodno oblozili masnim papirom.Stavite lim u sredinu zagrijane pecnice.
4 Biskvit odmah iskrenite na papir posut secerom. Masni papir navlazite hladnom vodom i pazljivo ga odvojite. Biskvit prepolovite po sirini.
5 Za kremu dobro izmijesajte rum i instant kavu. Dodajte cokoladu i maslac te sve dobro istucite elektricnim
mikserom (metlicama). Kremu ravnomjerno …