Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 18, 2012

Meterni kolač recept sa slikom

METERNI KOLAČ
Tijesto:
4 zumanjka25 dag secera25 dag brasna1 dl mlijeka1 prasak za pecivosnijeg od 4 bjelanjka1 zlica kakaaKrema: 
9 dl mlijeka6 zlica secera2 pudinga od vanilije2 zumanjka10 dag secera25 dag margarinaGlazura: 
15 dag cokolade3 zlice secera3 zlice mlijeka5 kapi uljaPriprema tijesta: 
Zumanjke pjenasto umutiti sa secerom postupno dodajuci mlijeko. Lagano mijesati brasno pomijesano s praskom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Smjesu podijeliti napola i u polovicu umijesati kakao. Peci u dva duga rebrasta kalupa, i to u jednom zuti a u drugom tamni biskvit.
Priprema kreme: 
Puding s a 6 zlica secera ukuhati u mlijeko i dodati zumanjke pjenasto izradene s preostalim secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin. Sve dobro izraditi.
Priprema glazure: 
Cokoladu, secer i mlijeko otopiti na pari i na kraju dodati ulje.
Postupak: 
Pecene biskvite rezati na kriske. Svaku krisku premazati kremom i slagati naizmjence zutu s crnom jednu do druge. Tako se dobiva kolac u velikoj duzin…

Ledeni vjetar recept sa slikom

LEDENI VJETAR

Bijela kora: 
9 bjelanjaka 30 dag secera 1velika zlica jabucnogoctaPriprema: 
Istuci cvrst snijeg od bjela- njaka, dodajuci secer i jabucni ocat. Peci na namastenom limu prekrivenom aluminijskom folijom ili masnim papirom, na 150 °C oko 1 sat dok tijesto ne poprimi njeznozuckastu boju. Ohladenu koru odvojiti od aluminijske folije i prerezati na tri jednaka dijela. Kolac premazati pripremljenom kremom.
Krema: 
9 zumanjaka4 zlice secera4 zlice ostrog brasna2,5 dl mlijeka3 vanilin secera25 dag margarin4 dl slatka vrhnjavoce prema zelji (maline, banane, Kivi, sumske jagode)Priprema: 
Zumanjke pjenasto razmutiti sa secerom, dodati brasno, mlijeko i vanilin secer. Lagano kuhati dok se ne zgusne. Ohladenoj kremi dodati pjenasto izraden margarin. Posebno istuci slatko vrhnje.

Kinder Pingvin recept sa slikom

KINDER PINGVIN
Tijesto: 
3 zumanjka3 zlice secera3 zlice brasna1/2 praska za pecivo1 zlica kakaa3 zlice tople vode3 bjelanjkaKrema:
5 dl slatkog vrhnja1 zelatina u prahu20 dag cokolade2 - 3 kapi ulja1/4 margarina1 dl vodePriprema: 
Zumanjke i secer pjenasto umutiti dodajuci vodu. Lagano umijesati brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakaom, dodati snijeg od bjelanjaka. Ispeci dvije kore biskvita u velikom limu.
Priprema: 
Istuci slatko vrhnje i umijesati zelatinu pripremljenu prema uputi na poledini vrecice.
Priprema: 
Cokoladu, vodu, ulje i margarin otopiti na pari.
Postupak: 
Biskvitnu podlogu premazati polovicom pripremljene kreme. Kremu dobro poravnati i preliti premazom od cokolade. Kad se cokolada stisne premazati preostalom kremom i na nju poloziti drugu biskvitnu podlogu. Kolac preliti cokoladnom glazurom.

Lješnjakove šnite recept sa slikom

LJEŠNJAKOVE ŠNITE
Tijesto: 

5 bjelanjaka20 dag secera25 dag Ijesnjaka1 zlica brasnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer i lagano umijesati brasno i Ijesnjake. Ispeci u velikom limu. Ohladeno uzduzno prerezati tri lista.
Krema: 
1/2 pudinga od vanilije2,5 dl mlijeka1 1/2 zlica secera20 dag margarina12 dag secera u prahu2 vanilin secera3 zumanjkaPriprema:
Skuhati puding sa secerom, zumanjcima i vanilin secerom. Ohladiti povremeno mijesajuci. Dodati margarin pjenasto izraden s a secerom u prahu. Kremom premazivati listove biskvita i kolac preliti glazurom od limuna ili cokolade.
Glazura: 
20 dag secera u prahu
sok od pola limuna
1/2 bjelanjka
Priprema:
Bjelanjakdugo mijesati sa secerom u prahu dodajuci limunov sok, dok ne postane sjajna glazura. Kolac se moze preliti i cokoladnom glazurom.

Kristinin kolač recept sa slikom

KRISTININ KOLAČ
Tijesto:

25 dag margarina16 dag secera4 zumanjka15 dag brasna2 male zlice praska zapecivo2 dl mlijekaPriprema:
Pjenasto izmijesati margarin, secer i zumanjke, postupno dodajuci brasno pomijesano s praskom za pecivo i mlijeko. Izliti u lim oblozen namastenim i pobrasnjenim papirom za pecenje.
Krema:
28 dag secera u prahu4 bjelanjaka1 vanilin secer20 dag Ijesnjaka4 dl slatkog vrhnjaPriprema:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, umijesati secer i vanilin secer. Premazati tijesto i posipati krupno narezanim Ijesnjacima. Sve zajedno peci na 180 °C oko 45 minuta. Istuci slatko vrhnje u slag.
Postupak:
Peceni kolac ohladiti i prerezati po sirini. Tucenim slatkim vrhnjem premazati polovicu pecenog tijesta, na njega poloziti drugu polovicu tijesta, tako da na gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i Ijesnjacima. Kolac ostaviti nekoliko sati u hladioniku da se dobro rashladi i narezati na vece kocke.

Kolač s breskvama recept sa slikom

KOLAČ S BRESKVAMA
Tijesto: 
18 dag oraha
15 dag secera1 zlica brasna7 jajana vrh noza praska za pecivoPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg i postupno dodavati secer, zatim jedan po jedan zumanjak i na kraju lagano umijesati  orahe i brasno pomijesano s praskom za pecivo. Peci na laganoj vatri u plitkom limu.
Krema: 
5 dl mlijeka2 zlice brasna2 zlice gustina15 dag secera10 dag margarina1 vanilin secer1 kompot od breskvi1 preljev za tortePriprema: 
Brasno, gustin i obje vrste secera umutiti s malo mlijeka, ukuhati u ostatak mlijeka i kuhati oko 15 min. U ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin.
Postupak: 
Iscijediti breskve iz kompota i sirupom natopiti peceno tijesto. Premazati pripremljenom kremom i na nju sloziti narezane breskve iz kompota. Od ostatka sirupa skuhati preljev i preliti breskve.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.

Citron-šnite kolači recept sa slikom

CITRON-ŠNITE
Tijesto: 
5 bjelanjaka20 dag secera20 dag mljevenih oraha2 rebra ribane cokolade2 zlice brasnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer, te lagano umijesati orahe, ribanu cokoladu i brasno. Staviti peci u dobro podmazan lim.
Krema: 
5 zumanjaka20 dag secera u prahu20 dag margarinasok od po/a limuna2 oblatnePriprema: 
Zumanjke, secer, margarin i limunov sok pjenasto izraditi i premazati ohladen kolac.
Glazura: 
25 dag secera5 zlica limunova sokaPriprema: 
Mijesati secer s limunovim sokom dok glazura ne postane sjajna.
Postupak: 
Oblatnu premazati polovicom kreme, staviti tijesto, premazati drugom polovicom kreme i poklopiti drugom oblatnom. Sve preliti glazurom od limuna.

Lambada kolač recept sa slikom

LAMBADA
Tijesto:
6 jaja15 dag secera15 dag brasnasnijeg od 6 bjelanjakaZuta krema:
1L narancina soka3 pudinga od vanilije7 zlica secerakeksi petit beurreBijela krema:
6 zlica brasna6 zlica secera5 dl mlijeka25 dag margarinaGlazura:
10 dag cokolade7 dag margarinaPriprema:
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno dodavati brasno. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Ispeci biskvitno tijesto.
Priprema: 
U narancinu soku iz tetrapaka skuhati puding od vanilije i secer. Vrucim preliti peceni biskvit.
Priprema: 
Brasno i secer umutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalom mlijeku. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Cokoladu i margarin rastopiti na laganoj vatri.
Postupak: 
Peceni biskvit preliti vrucom kuhanom zutom kremom i na nju sloziti kekse namocene u mlijeku. Ohladeni kolac premazati bijelom kremom i preliti glazurom od cokolade.

Kapučino kolač recept sa slikom

KAPUČINO KOLAČ
Tijesto: 
4 jaja20 dag secera4 dag brasna6 dag gustina1,5 dag maslacasolKrema:
15 dag maslaca2 bjelanjka15 dag secera u prahu1 zlica instant kaveGlazura:
15 dag bijelečokolade za kuhanjeCokoladne strugotine:
10 dag čokolade za kuhanje1 dl slatkog vrhnja1,5 dl maslacaPriprema:
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom i postupno dodati brasno i gustin. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka s malo soli. Izliti u namasten i pobrasnjen lim i peoi oko 40 minuta.
Priprema: 
Rastopiti kavu u zlicici tople vode, dodati 2,5 dag maslaca i mijesati. Na pari istuci bjelanjke sa secerom dok se ne zgusnu. Dodati kavu i dalje tuci. Ostatak maslaca pjenasto izraditi i dodati kavi s bjelanjcima.
Priprema: 
Rastopiti bijelu cokoladu na pari, preliti preko kolaca i poravnati.
Priprema: 
Rastopiti cokoladu s maslacem i slatkim vrhnjem na pari, istresti na glatku mramornu plocu. Kad se gotovo stvrdne, strugati cokoladu tupom stranom noza.
Postupak: 
Ohladen kolac prerezati na tri dijela i premaz…

Franfurtski vijenac recept sa slikom

FRANKFURTSKI VIJENAC
Tijesto: 
10 dag margarina15 dag secera1 vanilin sederlimunov sok3 jaja15 dag brasna5 dag gustina1/2 praska za pecivoKrema:
1 puding od vanilije10 dag secera5 dl mlijeka25 dag margarinaKrokanat: 
6 dag secera12,5 dag bademamalo margarinaPriprema: 
Pjenasto umutiti jaja sa secerom, vanilin secerom i margarinom postupno dodajuci brasno pomijesano s praskom za pecivo i gustinom. Tijesto ispeci u namastenom i pobrasnjenom kalupu u obliku vijenca, promjera oko 24 cm.
Priprema: 
Skuhati puding sa secerom u mlijeku, ohladiti stalno mijesajuci i dodati pjenasto izradeni margarin.
Priprema: 
Na vrh noza margarina pomijesati sa secerom, sjeckanim bademima i mijesajuci zagrijavati dok smjesa na postane smeda - karamel. Istresti na nauIjenu dasku i ohladiti.
Postupak: 
Vijenac dvaput vodoravno prerezati. Donji list premazati marmeladom i kremom, a ostale listove samo kremom. Malo kreme ostaviti za ukrasavanje. Usitnjenim krokantom posipati vijenac.

Crna pita recept sa slikom

CRNA PITA
Tijesto: 

15 dag margarina6 zumanjaka30 dag secera30 dag brasna1 prasak za pecivo4 zlice kakaa5 zlica mlijekasnijeg od 6 bjelanjakaPriprema:
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom i margarinompostupno dodajuci mlijeko, brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakaom. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Peceni kolac uzduzno prerezati i polovicu biskvita izmrviti.
Krema: 
1,5 d I vode4 zlice secera12 dag cokolademalo kuhane kavePriprema: 
Prokuhati vodu, kavu i seder s cokoladom, te potnijesati s izmrvljenim biskvitom.
Čokoladna glazura:
1 zumanjak2 zlice vode7 dag cokolade5 dag margarinaPriprema: Glazure:
Na pari rastopiti zumanjak, 10 dag secera u prahu secer, vodu i cokoladu, te dodati margarin.
Postupak: Cijelu biskvitnu podlogu premazati pripremljenom kremom i ostaviti do iduceg dana. Kolac preliti cokoladnom glazurom.

Vrhunski užitak recept sa slikom

VRHUNSKI UŽITAK
Tijesto: 
6 žumanjaka25 dag šećera3 žlice vode1 šalica ulja (za crnu kavu)10 dag brašna2 žlice gustina1 prašak za pecivo2 žlice kakaasnijeg od 6 bjelanjakaKrema: 
2 žlice brašna2 dl mlijeka4 žumanjka4 žlice šećera1 vanilin šećer25 dag margarinaBijela glazura:
4 bjelanjka25 dag šećerapola šalice vodePriprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom i vodom postupno dodajuci ulje, brasno pomijesano s praskom za pecivo, kakaom i gustinom. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Peceni kolac uzduzno prerezati i kore namociti sa 5 dl erne kave.
Priprema: 
Pjenasto izraditi zumanjke sa secerom i vanilin secerom, brasnom i mlijekom te kuhati na pari stalno mijesajuci dok ne postane gusto. U ohladeno dodati pjenasto izradeni margarin.
Priprema: 
Ulupati cvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije secer) skuhati secer da se otopi i zatim vruce polako ulijevati u gotov snijeg stalno miksajuci.
Priprema:
Cokoladu i ulje rastopiti na
laganoj vatri.
Cokoladna glazura:

Coca Cola kolač recept sa slikom

COCA COLA KOLAČ

Tijesto:
4 zumanjka30 dag secera15 dag brasna1 prasakza pecivo15 dag oraha8 zlica vode1 zlica kakaasnijeg od 4 bjelanjkaKrema:
25 dag margarina20 dag secera u prahu25 dag mljevenih keksa20 dag mljevenih oraha2,5 dl coca coleGlazura:
10 dag cokolade10 dag margarinaPriprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom dodajuci vodu. Postupno dodati orahe, kakao i brasno pomijesano s praskom za pecivo. Na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka.Peci u nauljenom i pobrasnjenom limu. Ohladeni kolac premazati pripremljenom kremom, a kremu preliti cokoladnom glazurom.
Priprema: 
Pjenasto izraditi kremu od svih sastojaka i premazati kolac.
Priprema: 
Cokoladu i margarin rastopiti na laganoj vatri. Zatim preliti kolač.

Kolač od Ananasa recept sa slikom

KOLAČ OD ANANASA
Tijesto: 

5 jaja14 dag secera1 vanilin secer10 dag brasna1 prasak za pecivoKrema: 
ananas iz konzerve4 zlice gustina3 zlice secera1 slag pjena za kremu1 slag pjena zaukrasavanjePriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodajuci secer, vanilin secer, zumanjke i brasno pomijesano s praskom za pecivo. Peceni kolac prerezati i premazati pripremljenom kremom.
Priprema:
Gustin i secer razmutiti s malo soka od ananasa. Preostali sok ukuhati i uliti razmuceni gustin, te stalno mijesajuci kuhati dok se ne zgusne. U ohladeno umijesati sitno sjeckani ananas i tucenu slag pjenu. Gotov kolac premazati jos jednom tucenom slag pjenom i ukrasiti.

Kolač od jabuka recept sa slikom

KOLAČ OD JABUKA
Tijesto: 

50 dag brasna2jaja18 dag margarina2 zlice secera1 prasakzapecivomalo mlijekaNadjev: 
1,5 kg kiselkastihjabukacimetBijela glazura:
3 bjelanjka20 zlica seceravodaPriprema: 
U brasnu pomijesanom s praskom za pecivo razmrviti margarin, dodati secer i jaja, te s malo mlijeka izraditi prhko tijesto. Razvaljati i staviti u namasten i pobrasnjen lim, na njega staviti nadjev i peci oko 30 min na 180-200 °C.
Priprema: 
Jabuke oguliti, naribati, posipati cimetom i pirjati na laganoj vatri stalno mijesajuci oko 5 min.
Priprema: 
Ulupati cvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije secer) skuhati secer da se otopi i zatim vruce polako ulijevati u gotov snijeg stalno miksajuci. Peceni kolac premazati snijegom i nakratko vratiti u pecnicu (oko 50 °C) da lagano pozuti. Ukrasiti po zelji.

Kolač s višnjama i šlagom recept sa slikom

KOLAČ S VIŠNJAMA I ŠLAGOM
Tijesto: 
4 jaja20 dag secera10 zlica vode20 dag ostrog brasnaprasak za pecivolimunova koricasok od visanjaNadjev: 
40 dag visanja (svjezih ili smrznutih)11vode20 dag seceravanilin secer2 pudinga od malina ili jagoda12 zlica mlijeka5 dl slatkog vrhnja3 zlice secera u prahu1 kremfiksPriprema: 
Zumanjke pjenasto umutiti sa secerom i vodom, dodati brasno, na vrh noza praska za pecivo, limunovu koricu i snijeg od bjelanjaka. Ohladen biskvit prerezati i poskropiti sokom od visanja.
Priprema:
Visnje oprati, ocistiti od kostica i skuhati u litri zasecerene vode. Kada zakipi dodati vanilin secer. Malo soka odvojiti i poskropiti tijesto. Dva pudinga izmijesati sa 12 zlica mlijeka i izliti u pripremljene visnje. Kuhati jos 3 min. i ostaviti da se malo ohladi. Povremeno promijesati da se ne stvori korica. Nadjev izliti na biskvit i pokriti drugim dijelom biskvita te pustiti da se ohladi. Istuci slatko vrhnje, dodati 3 zlice secera u prahu i 1 kremfiks. Premazati nadjev i st…

Bajadera recept sa slikom

BAJADERA
Tijesto: 

10 dag margarina25 dag brasna5 dag secera1 jaje1 velika zlica kakaa2 zlice vrhnja1/2 praska za pecivoBiskvit:
5 jaja5 zlica secera1 vanilin secer5 zlica brasnaKrema:
7 dl mlijeka25 dag secera1 vanilin secer5 zlica gustina5 dag cokolade25 dag margarinaGlazura: 
7 dag cokolade5 dag maslaca2,5 zlice mlijeka2,5 zlice seceraPriprema: 
U brasnu pomijesanom s praskom za pecivo razmrviti margarin, dodati secer, jaje, kakao i vrhnje te izraditi prhko tijesto. Ostaviti pola sati na hladnom. Podijeliti ga na dva dijela, razvaljati i peci na preokrenutoj strani lima.
Priprema: 
Izraditi biskvit i ispeci ga u istoj velicini lima kao i kore. Ohladen uzduznoprerezati.
Priprema:
Obje vrste secera i gustin izraditi s malo mlijeka i ukuhati u preostalom mlijeku. U vruce dodati cokoladu da se rastopi i ohladiti. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin. Kremom premazati koru prethodno navlazenu mjesavinom ruma i mlijeka, na nju poloziti biskvit, premazati ga kremom, staviti navlazenu k…

Kraš kolač recept sa slikom

KRAŠ KOLAČ
Tijesto: 
30 dag brasna2 zlice Kras ekspresa2jaja15 dag margarina3 zlice secera1 mala zlica sodebikarbonemalo mlijekaBiskvit:
 4 bjelanjka4 zlice secera4 zlice brasna1 zlica uljapola zlicice praska za pecivoKrema: 
11 mlijeka10 zlica gustina25 dag margarina2 zlice Kras ekspresa10 dag secera u prahuPriprema: 
U brasnu pomijesanom sa sodom bikarbonom razmrviti margarin, dodati secer, jaje i Kras ekspres te dodajuci mlijeko izraditi prhko tijesto. Ostaviti pola sati na hladnom i ispeci dvije kore na preokrenutoj strani lima.
Priprema: 
Bjelanjke tuci u cvrst snijeg, postupno dodavati secer, brasno pomijesano s praskom za pecivo i na kraju ulje. Ispeci biskvit u velicini kora.
Priprema: 
Gustin razmutiti s malo mlijeka i ukuhati u preostalom mlijeku. U ohladeno dodati margarin pjenasto izraden sa secerom i Kras ekspresom. Malo kreme odvojiti za ukrasavanje.
Postupak: 
Prhko tijesto premazati polovicom pripremljene kreme, na to poloziti biskvit, premazati ga ostatkom kreme, prekriti pr…