Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 14, 2012

Dunavski valovi recept sa slikom

DUNAVSKI VALOVI
Tijesto: 

3 jaja15 žlica šećera u prahu15 žlica ulja15 žlica brasna15 žlica mlijeka2 žlice kakaa1 prašak za pecivoVoćni preljev:
1 kompot od višanja(ili breskvi, ili marelica)sok iz kompota3 žlice šećera3 žlice rumaKrema: 
5 dl mlijeka2 pudinga od vanilije20 dag margarina20 dag šećera u prahuGlazura: 10 dag čokolade3 žlice šećera6 dag margarinaPriprema tijesta: 
Istuci čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno dodavati šećer, žumanjke, ulje, mlijeko i brasno pomijesano s praskom za pecivo. Smjesu podijeliti u dva dijela i u jedan dodati kakao. zutu smjesu uliti u namasten i pobrasnjen lim i peci oko 10 minuta, izvaditi iz pecnice, na tijesto sloziti visnje iz kompota i preliti smedom biskvitnom smjesom. Kolac ispeci do kraja.
Priprema voćni preljev:
Pola tekućine iz kompota promijesati sa šećerom i rumom. Preliti preko pečenoga vrućeg kolača. Ostaviti da se kolac hladi.
Priprema krema: 
Puding skuhati u mlijeku i ohladiti. Dodati margarin pjenasto izrađen sa šećerom u prahu. Kre…

Kremšnite recept sa slikom

KREMŠNITE
Tijesto:

 lisnato tijestoKrema: 8jaja8 zlica secera8 zlica mlijeka1 puding od vanilije8 zlica brasna1,5 I mlijekaPriprema: 
Lisnato tijesto razvaljati, nabosti vilicom i ispeci dvije kore na preokrenutoj strani lima.
Priprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, dodati puding, mlijeko i brasno.
Ukuhati u preostalih 1,5 I mlijeka i stalno mijesajuci kuhati oko 10 minuta.
Umijesati cvrst snijeg od bjelanjaka. Posudu vratiti na pec i ukuhavati jos 2 - 3 minute.
Izliti na koru oko koje je namjesten obruc kalupa kolaca i ohladiti. Prekriti drugom pecenom korom.

Kokos rolada recept sa slikom

KOKOS ROLADA
Nadjev: 
7 dag kokosa2 zlice mlijeka10 dag margarina10 dag zele bom bona7 dag grozdicarumBiskvit: 
7 zumanjaka7 zlica secera7 zlica brasna1 prasak za pecivosnijeg od 7 bjelanjakaKrema: 
3 cijela jaja6 zlica secera10 dag cokolade15 dag margarinaPriprema: 
Margarin izmiksati s mlijekom, dodati kokos, nasjeckane zele bombone i grozdice namocene u rumu. Sve oblikovati u roladu, saviti u foliji i staviti u hladionik da se stvrdne.
Priprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno dodavati brasno pomijesano s praskom za pecivo i na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Biskvit peci u namastenom i papirom oblozenom limu. Peceno okrenuti na pobrasnjenu krpu i umotati u roladu.
Priprema: 
Jaja, secer i cokoladu skuhati na pari. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin i dobro izraditi.
Postupak: 
Biskvit odrolati, premazati kremom, a na rub biskvita poloziti strucu. Sve zajedno saviti i ostaviti u hladioniku da se stegne nekoliko sati. Premazati preostalom kremom i posi…

Lička rolada recept sa slikom

LIČKA ROLADA
Žuti biskvit:Potrebno:
4 jaja25 dag secera10 zlica tople vode20 dag brasna1/2 praska za pecivoPriprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno dodajuci zlicu po zlicu tople vode, brasno pomijesano s praskom za pecivo i na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peci u namastenom i papirom oblozenom limu. Peceni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.
Priprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno dodavati zlicu po zlicu hladne vode, brasno pomijesano s praskom za pecivo i orasima, te na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peci u namastenom i papirom oblozenom limu za pecenje. Peceni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu,
Priprema: 
Brasno, secer i vanilin secer ukuhati u mlijeko i kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin. Sve jos jednom dobro izraditi.
Smeđi biskvit:
4 jaja25 dag secera10 zlica hladne vode10 dag brasna10 dag oraha1/2 praska za pecivoKrema: 
7 dl mlijeka20 dag secera3 vanilin secera7 …

Šaumšnite recept sa slikom

ŠAUMŠNITE

Tijesto:
 lisnato tijesto
Šaum: 
10 bjelanjaka
50 dag secera
0,5 dl vode
sećer u prahu
Priprema: 
Lisnato tijesto razvaljati,nabosti vilicom i ispeci dvije kore na preokrenutoj strani lima.
Priprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg postupno dodajuci 15 dag secera. U vodi skuhati preostali secer, pa gust sirup lagano ulijevati u snijeg od bjelanjaka neprestano miksajuci, dok se ne zgusne. Kad se malo ohladi, smjesu izliti na jednu koru i prekriti drugom korom lisnatog tijesta. Rezati na vece kocke i posipati secerom u prahu.