Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 13, 2012

Šaum role recept sa slikom

ŠAUMROLE
Tijesto: 

1 paket "Ledova lisnatog tijesta " Priprema: Lisnato tijesto razvaljati i lisnatog tijesta rezati na uske dugacke trake sirine 2,5 cm. Kalupe za izradu saumrola umotati jednom trakom tijesta od vrha do dna, tako da se preklapaju dvije trake jedna preko druge i pri dnu lijepiti s malo bjelanjka. Premazati zumanjkom razmucenim s malo mlijeka. Peci na 220 °C oko 15 minuta.
Nadjev: 
4 bjelanjka20 dag secerasok od pola limuna1/2 dl vodePriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg sa 10 dag secera. Posebno kuhati 10 dag secera sa 1/2 dl vode u gust sirup. Tuci i dalje bjelanjke nalijevajuci posve polagano vrucu secernu otopinu u snijeg, sve dok smjesa ne postane posve gusta i sjajna. Pri kraju umiksati i sok od limuna.
Postupak: 
Pecene saumrole jos vruce skidati s kalupa i puniti pripremljenim
nadjevom, i to pomocu vreciceza ukrasavanje. Gotove posipati secerom u prahu.