Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 4, 2012

Kolač s kestenom recept sa slikom

KESTEN KOCKE 
Kolač s kestenom Sastojci:
4 jaja10 dag secera1 vanilin secera4 zlice vode1/2 praska za pecivo20 dag brasna50 dag protisnutog kestena15 dag secera u prahu15 dag margarina2 dl tucenog slatkog vrhnja1 vanilinsecer3 zlice rumaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, dodati secer, vanilin secer i vodu. Postupno dodavati jedan po jedan zumanjak
i na kraju brasno pomijesano s praskom za pecivo. Ohladeno tijesto natopiti rumom i premazati pripremljenom kremom.
Priprema: 
Pjenasto izraditi margarin, secer, vanilin secer, rum i protisnuti kesten. U kremu lagano umijesati tuceno slatko vrhnje.
Premaz: 
5 dl slatkog vrhnja
4 zlice secera u prahu
2 kremfiksa
Priprema: 
Ulupati slatko vrhnje sa secerom u prahu i kremfiksom u cvrst slag i premazati kolac.

Bećar kocke kolači s slikom

BEĆAR KOCKE
Krema 1: 
25 dag smokava10 dag grozdica15 dag secera u prahu2 zlice cvrstogpekmezakora i sok od jedne neprskane naranceKrema 2: 
25 dag oraha25 dag secera u prahu1,2 d I mlijeka1 zlica rumaKrema3:
4 zumanjka15 dag secera u prahusok od pola limuna15 dag margarinaPriprema: 
Pripremiti 4 lista oblatne. Samljeti smokve, grozdice i narancu, dodati pekmez i secer te sve izmijesati. Kremom premazati jedan list oblatne i prekriti drugom oblatnom.
Priprema: 
Mljevene orahe i secer preliti kipucim mlijekom i rumom. Ohladiti, kremom premazati drugu oblatnu i prekriti trecom oblatnom.
Priprema: 
Zumanjke i secer kuhati na pari i u ohladeno dodati izradeni margarin i sok od limuna. Kremom premazati trecu oblatnu i pokriti cetvrtom tako da glatka strana bude okrenuta prema gore.

Parfe kocke recept sa slikom

PARFE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja6 zlica brasna6 zlica secera2 zlice ulja2 zlice mlake vodeKrema: 
1 dl mlijeka5 zumanjaka15 dag secera1 vanilin secer2 dag zelatine6 dl slatkog vrhnjaPriprema: 
Umutiti zumanjke sa secerom, uljem i vodom, te lagano umijesati brasno i snijeg od bjelanjaka. Peceni biskvit staviti na podlogu za posluzivanje torte, oko njega namjestiti prsten oblika zeljenog kalupa i uliti pripremljenu kremu. Ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem.
Priprema:
Zelatinu namociti u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri. zumanjke, secer i vanilin secer umutiti i kuhati na pari dok smjesa ne udvostruci volumen. U vruce dodati zelatinu. Smjesu hladiti i u ohladenu lagano umijesati tuceno slatko vrhnje.

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Rum kocke recept za kolače sa slikom

RUM KOCKE
Sastojci:
Tijesto: 
6 bjelanjaka20 dag secera2 zlice brasna20 dag orahaKrema:
6 zumanjaka25 dag secera u prahu10 dag margarina10 dag cokolade3 zlice rumaPriprema:
Bjelanjke tuci u cvrst smjeg, postupno dodavati secer i lagano umijesati mljevene orahe pomijesane s brasnom. Staviti peci u namasten i pobrasnjen lim na laganoj vatri.
Priprema: 
Zumanjke pjenasto umutiti sa secerom i gusto skuhati na pari. Pri kraju dodati cokoladu, rum i margarin. Vrucom kremom preliti topao kolac Ohladeni narezati na kocke i ukrasiti secerom u boji.