Preskoči na glavni sadržaj

Postovi

Prikazuju se postovi od studenoga 3, 2012

Kruh sa sezamom recept sa slikama

KRUH SA SEZAMOM
Sastojci:
Tijesto:

3 zlice sjemenki sezama
500 g psenicnog brasna (tip 550)
1 omot instant suhog kvasca
1 zlicica secera
1 puna zlicica soli
250 ml mlake vode
4 zlice maslinovog ulja
sjemenke sezama
PRIPREMA:
1-Sezam poprzite na tavi bez masnoce.
2-Tijesto: Prosijte psenicno brasno u posudu te dobro pomijesajte sa suhim kvascem. Dodajte secer, sol, vodu i ulje. Elektricnim mikserom (spiralnim nastavcima) mijesajte oko 5 minuta najprije pri najmanjoj, potom pri najvecoj brzini, dok ne dobijete glatko tijesto.
3- Pred kraj izrade tijesta umijesajte przeni sezam. Tijesto pokriveno ostavite na toplome dok ne uzade, odnosno vidljivo mu se poveca volumen.
4- Tijesto kratko izmijesite. Stavite ga u namasten kalup (30x11 cm) te pokrivenog ostavite na toplom da jos jednom uzade. Povrsinu premazite vodom i pospite sezamom. Kalup stavite na resetku u pecnici.

Torta s jabukama i kupinama recepti u slikama

TORTA S JABUKAMA I KUPINAMA
Sastojci:
Prhko tijesto:

125 g psenicnog brasna1 navrsak noza praska za pecivo50 g secera1 omot vanilin secera70 g maslaca ili margarina1 zlica hladne vodeBiskvit:
3 jaja125 g secera1 omot  vanilin secera25 g psenicnog brasna1 zlicica praska za pecivo175 g mljevenih IjesnjakaZa premazivanje:
75 g dzema od kupinaNadjev od kupina:
300 g kupina1 omot  crvenog preljeva za torte2 zlice secera200 ml soka od jabukaŠlag s jabukama:
4 jabuke (oko 750 g)100 ml soka od jabuka25 g secera1 omot  vanilin secera6 listica  bijele zelatine400 ml slatkog vrhnjaZa ukras:
25 g mljevenih Ijesnjakanekoliko kupinaPRIPREMA:
1-Najprije za slag s jabukama ogulite i ocistite jabuke, narezite ih na kriske i pirjajte 5 minuta u soku sa secerom i vanilin secerom. Jabuke ocijedite i pritom sok sacuvajte i ohladite.
2-Prhko tijesto: Sve sastojke mijesajte elektricnim mikserom (spiralnim nastavcima) dok dobro ne izradite tijesto. Izmijesite ga na pobrasnjenoj radnoj ploci, izvaljajte u kalup za t…