Preskoči na glavni sadržaj

Uskrsne pogačice recept sa slikom

Uskrsne pogačice -PINCA


Sastojci:
  • 500 g glatkog brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 40 g svježeg kvasca
  • 170 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 150 g maslaca
  • 1 žlicica soli
  • 1 jaje, 6 žumanjaka
  • ribana korica 1/2 limuna
  • ribana korica 1/2 narance
  • 1 žumanjak za mazanje
  • papir za pečenje
Priprema:
U polovici zamlaćenog mlijeka razmutite svježi kvasac. Brašno prosijte u prikladnu posudu. U sredini udubite jamicu pa u nju ulijte razmućeni kvasac. S malo okolnog brašna umijesite mekano tijesto. Pokrijte ga i ostavite na toplome da buja. U preostalom mlijeku rastopite šećer, vanilin šećer, sol i maslac. Kada se kvasac digne, primiješajte mliječnu mjesavinu te zajedno s ostalim sastojcima umijesite glatko tijesto.
Oblikujte ga u kuglu, pokrijte ubrusom i ostavite na toplome da buja.
Postupak:
Pećnicu ugrijte na 180 °C, a lim obložite papirom. Dignuto tijesto još jednom premijesite i ponovno ostavite da buja dok se na njemu ne pojave mjehuri. Nakon 20 minuta tijesto razdijelite na 3 jednaka dijela. Oblikujte ih u kugle i položite na lim. Tijesto ponovno pokrijte i ostavite da naraste, zatim pogače premažite umućenim žumanjkom i sačekajte da se premaz malo osuši. Neposredno pred pečenje, na površini svake kugle zarežite tri zareza da dobijete karakterističan uzorak. Pecite ih 50 do 60 minuta dok ne poprime lijepu boju.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.