Preskoči na glavni sadržaj

Pita od jabuka recept sa slikom

Pita od jabuka rešetka
Sastojci:
  • Prhko tijesto:
  • 250 g glatkog brašna
  • 120 g maslaca
  • 140 g šećera u prahu
  • 2 do 3 žumanjka
  • 1 žlica bijelog vina
  • ribana korica 1 limuna
  • 1 vrećica vanilin šećera
Nadjev:
  • 1 kg jabuka, 
  • 220 g šećera
  • malo ruma i cimeta
Mreža:
  • 270 g glatkog brašna, 2 jaja
  • 0,5 do 0,7 dl mlijeka
  • 150 g maslaca, 120 g šećera u prahu
  • 60 g škrobnog brašna, malo soli
  • ribana korica 1 limuna
  • okrugli kalup promjera 24 cm
  • maslac i brašno za kalup
  • šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Brašno prosijte na radnu povrsinu. Uokolo razmjestite komadice hladnog maslaca ili margarina, a u sredini budubite jamicu. U nju stavite zumanjke, vino, secer i limunovu koricu pa od svih sastojaka umijesite prhko tijesto. Oblikujte ga u kuglu, omotajte prozirnom folijom i 2 sata ostavite u hladnjaku.
Postupak:
Pripremite nadjev. Oprane i oguljene jabuke ocistite od kostica. zatim ih naribajte. bU tavi otopite secer. Ne mijesajte ga vec ga samo protresajte dok ne nastane svijetli karamel. Na njemu poprzite ribane jabuke. Primijesajte im cimet i rum pa nadjev ohladite. Pecnicu ugrijte na 180 :C, a okrugli kalup namastite i pospite brasnom. Tanko izvaljajte odmoreno tijesto pa njime oblozite dno bi bocne rubove kalupa. Tijesto na nekoliko mjesta izbodite \ilicom. zatim po njemu rasporedite nadjev. Od sastojaka za izradu mrezastog uzorka umijesajte glatku masu. Njome napunite \recicu za brizganje pa npomocu glatkog nastavka po povrsini kolaca nabrizgajte mrezasti uzorak. Pitu pecite 35 do 45 minuta dok ne poprimi lijepu boju. Jos topli pospite je secerom u prahu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.