Preskoči na glavni sadržaj

Lička rolada recept sa slikom

LIČKA ROLADA
Žuti biskvit:Potrebno:
  • 4 jaja
  • 25 dag secera
  • 10 zlica tople vode
  • 20 dag brasna
  • 1/2 praska za pecivo
Priprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno dodajuci zlicu po zlicu tople vode, brasno pomijesano s praskom za pecivo i na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peci u namastenom i papirom oblozenom limu. Peceni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu.
Priprema: 
Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno dodavati zlicu po zlicu hladne vode, brasno pomijesano s praskom za pecivo i orasima, te na kraju lagano umijesati snijeg od bjelanjaka. Smjesu peci u namastenom i papirom oblozenom limu za pecenje. Peceni biskvit zajedno s papirom saviti u roladu,
Priprema: 
Brasno, secer i vanilin secer ukuhati u mlijeko i kuhati oko 10 minuta. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin. Sve jos jednom dobro izraditi.
Smeđi biskvit:
  • 4 jaja
  • 25 dag secera
  • 10 zlica hladne vode
  • 10 dag brasna
  • 10 dag oraha
  • 1/2 praska za pecivo
Krema: 
  • 7 dl mlijeka
  • 20 dag secera
  • 3 vanilin secera
  • 7 zlica brasna
  • 25 dag margarina
  • 2 oblatne
Postupak: 
Ohladene rolade prerezati dijagonalno. Oblatnu navlaziti na mokroj krpi, premazati kremom i staviti pola zutog biskvita i pola smedeg. Premazati sve kremom i saviti u roladu. Isti postupak ponoviti i kod druge rolade.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.