Preskoči na glavni sadržaj

Kolač kava kocke recept sa slikom

Kava Kocke

Biskvit:
  • 2 žumanjka
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 omot vanilin šećera
  • 2 bjelanjka
  • 30 g šećera
  • 60 g glatkog brašna
Krema:
  • 75 ml ruma
  • 1 zlica instant kave
  • 200 g omekšane mliječne čokolade
  • 100 g omekšanog maslaca
Za natapanje i ukrašavanje:
  • 200 g mliječne čokolade
  • 50 g margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 20 g margarina
  • nekoliko čokoladnih zrna kave
Priprema:
1 Kremasto istucite zumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
2 Od bjelanjaka sa šećerom istucite čvrsti snijeg (zarez nožem mora ostati vidljiv) i pazljivo umiješajte. Preko
toga prosijte brašno i izmiješajte.
3 Smjesu ravnomjerno rasporedite po limu za kolace (30 x 35 cm) koji ste prethodno oblozili masnim papirom.Stavite lim u sredinu zagrijane pecnice.
4 Biskvit odmah iskrenite na papir posut secerom. Masni papir navlazite hladnom vodom i pazljivo ga odvojite. Biskvit prepolovite po sirini.
5 Za kremu dobro izmijesajte rum i instant kavu. Dodajte cokoladu i maslac te sve dobro istucite elektricnim
mikserom (metlicama). Kremu ravnomjerno rasporedite po jednom dijelu biskvita te poklopite s drugim dijelom.Opteretite kuhinjskom daskom i ostavite tri sata na hladnom.
6 Izrezite kolac na kocke. Pritom svaki put noz uranjajte u vrucu vodu i obrisite. Ostavite kocke jedan sat na hladnom.
7 Usitnite mlijecnu cokoladu na kockice te s margarinom uz neprestano mijesanje otopite na vatri. Uz pomoc vilice kocku po kocku umacite u ocaklinu.
8 Tamniju cokoladnu ocaklinu koju ste pripremili na isti nacin ulijte u strcaljku te ukrasite kocke po zelji. Cokoladna zrna odmah nalijepite s malo ocakline. Kocke drzite na hladnom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Kolač Limunove kocke recept sa slikom

LIMUNOVE KOCKE
Tijesto: 
4 jaja4 žlice šećera4 žlice brašnaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodavati secer, zumanjke i brasno. Ispeci tijesto u velicini vece oblatne.
Krema I: 
10 žlica vode10 žlica šećera20 dag oraha4 rebra cokolade13 dag margarinaKrema II:
1 margarin8 žlica šećera u prahukorica isokod 1 limunaPriprema:
Vodu i secer prokuhati, te umijesati mljevene orahe i cokoladu. U mlako dodati margarin
Priprema: 
Margarin, secer u prahu, koricu i sok od limuna dobro pjenasto izraditi.
Postupak: 
Pripremiti 2 vece oblatne. Jednu oblatnu premazati polovicom kreme I, polovicom kreme II i poloziti biskvit. Biskvit premazati ostatkom kreme II, pa kremom I i poklopiti drugom oblatnom. Po zelji kolac mozete preliti cokoladnom glazurom.

Robertove-šnite kolači recept sa slikom

ROBERTOVE ŠNITE
Tijesto: 
10 bjelanjaka28 dag secera28 dag oraha2 zlice kakaa2 zlice brasnaŽuta krema:
4 dl mlijeka20 dag secera6 zlica brasna6 zumanjaka25 dag margarinaCrna krema: 
4 zumanjka2jaja25 dag secera u prahu8 dag cokolade25 dag margarinaPriprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, postupno dodati secer, mljeveneorahe, kakao i brasno. Ispeci u namastenom i pobrasnjenom limu.
Priprema: 
Mlijeko i secer skuhati s brasnom i zumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema: 
Zumanjke, jaja i mljeveni secer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati cokoladu i u ohladeno pjenasto izraden margarin.
Glazura:
15 dag cokolade
10 dag margarina
2 žlice male  ulja
Priprema: Cokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje zradi sjaja.
Postupak:
Peceni biskvit prvo premazat crnom kremom, nju zutom i ukrasiti cokoladnom glazurom.