Preskoči na glavni sadržaj

Kolač kava kocke recept sa slikom

Kava Kocke

Biskvit:
  • 2 žumanjka
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 omot vanilin šećera
  • 2 bjelanjka
  • 30 g šećera
  • 60 g glatkog brašna
Krema:
  • 75 ml ruma
  • 1 zlica instant kave
  • 200 g omekšane mliječne čokolade
  • 100 g omekšanog maslaca
Za natapanje i ukrašavanje:
  • 200 g mliječne čokolade
  • 50 g margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 20 g margarina
  • nekoliko čokoladnih zrna kave
Priprema:
1 Kremasto istucite zumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
2 Od bjelanjaka sa šećerom istucite čvrsti snijeg (zarez nožem mora ostati vidljiv) i pazljivo umiješajte. Preko
toga prosijte brašno i izmiješajte.
3 Smjesu ravnomjerno rasporedite po limu za kolace (30 x 35 cm) koji ste prethodno oblozili masnim papirom.Stavite lim u sredinu zagrijane pecnice.
4 Biskvit odmah iskrenite na papir posut secerom. Masni papir navlazite hladnom vodom i pazljivo ga odvojite. Biskvit prepolovite po sirini.
5 Za kremu dobro izmijesajte rum i instant kavu. Dodajte cokoladu i maslac te sve dobro istucite elektricnim
mikserom (metlicama). Kremu ravnomjerno rasporedite po jednom dijelu biskvita te poklopite s drugim dijelom.Opteretite kuhinjskom daskom i ostavite tri sata na hladnom.
6 Izrezite kolac na kocke. Pritom svaki put noz uranjajte u vrucu vodu i obrisite. Ostavite kocke jedan sat na hladnom.
7 Usitnite mlijecnu cokoladu na kockice te s margarinom uz neprestano mijesanje otopite na vatri. Uz pomoc vilice kocku po kocku umacite u ocaklinu.
8 Tamniju cokoladnu ocaklinu koju ste pripremili na isti nacin ulijte u strcaljku te ukrasite kocke po zelji. Cokoladna zrna odmah nalijepite s malo ocakline. Kocke drzite na hladnom.

Komentari

Popularni postovi s ovog bloga

Kocke s orasima recept sa slikom

KOCKE S ORASIMA
Tijesto: 
15 dag margarina15 dag secera15 dag oraha7 dag brasna1/2 praska za pecivo4 bjelanjkaPriprema: 
Umutiti margarin sa secerom i naizmjence dodavati mljevene orahe, brasno i prasakza pecivo sa snijegom od bjelanjaka. Tijesto ispeci i jos vruce preliti zutom glazurom. Ostaviti na toplome da se susi.
Glazura: 
4 zumanjka15 dag secera u prahu1 zlica vanilin secera u prahuKrema: 
1 dl mlijeka10 dag oraha10 dag margarina10 dag secera10 dag cokolademalo mljevenih oraha za ukrasavanjePriprema: 
Mikserom dobro izraditi zumanjke s obje vrste secera.
Priprema: 
Mlijeko, secer i cokoladu prokuhati, te u vruce dodati orahe i margarin, Premazati kolac preko osusene glazure i posipati mljevenim orasima. Kolac po zelji rezati na kocke ili u oblike mjeseca.

Kolač narančina brda recept sa slikom

NARANČINA BRDA
Tijesto: 

4 bjelanjka15 dag šećera20 dag oraha2 žlice mrvica112 žlice ostrog brašnakorica limunaPrjprema: 
Bjelanjke sa secerom istuci u cvrst snijeg, lagano umijesati orahe pomijesane s mrvicama i brasnom, te limunovu koricu. Peci u namastenom i mrvicama posutom limu velicine 40x 20 cm oko 30 minuta na 180 °C.
Krema: 
4 zumanjka15 dag šećerasok i korica od 1 narance1 žlica oštrog brašna20 dag margarina2 dl slatkog vrhnjaPriprema: 
Zumanjke, secer, brasno, sok i koricu od narance izmijesati i kuhati na pari. Ohladiti i dodati pjenasto izraden margarin. Kremom premazati peceni kolac. Tucenim slatkim vrhnjem ukrasiti gornju povrsinu kolaca.

Kolač Ledene kocke recept sa slikom

LEDENE KOCKE
Tijesto: 
8 bjelanjaka12 žlica šećera10 zlica brasna
Temeljna krema:
8 zumanjaka10 zlica secere40 dag margarinaKrema od vanilije:
4 dl mlijeka1 puding od vanilije1 zlica brasnavanilin secer1 zlica seceraKrema od cokolade:
4 dl mlijeka1 puding od cokolade1 zlica brasnacokolada u prahu1 zlica seceraPremaz:
1 slag pjenaPriprema tijesta:
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg i dodati secer, te na kraju lagano umijesati brasno. Uliti u namasteni lim i peci na 150 °C.
Priprema temeljne krema: 
Na pari gusto skuhati zumanjke pjenasto umucene sa secerom. U ohladeno dodati pjenasto izraden margarin.
Priprema od vanilije:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, vanilin secer i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati polatemeljne kreme.
Priprema krema od čokolade:
U mlijeko umijesati prasak za puding, brasno, cokoladu u prahu i secer. Kuhati mijesajuci da postane gusto. U ohladeno umijesati preostalu temeljnu kremu.
Priprema: Slag pjenu pripremiti s mlijekom prema upu…