Biskvitna Torta od Sira

OCIJENI RECEPT 

Biskvitna Torta od Sira
Sastojci
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 25 dag margarina (maslaca)
  • 25 dag šećera
  • naribana korica od 1 limuna
  • 1 žlica ruma
  • 12,5 dag kukuruzne krupice
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 80 dag nemasnog mladog kravljeg sira
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl tekućeg jogurta
  • na vrh noža soli
Priprema
Biskvit:

Odvojite bjelanjke od zumanjaka. U posudi umutite omeksali margarin. Dodajte mu secer
i k zumanjka. Uz neprestano mijesanje, dodajte limunovu koricu i rum. Mijesajte dok se
sastojci ne sjedine u svijetlu smjesu. U drugoj posudi pomijesajte kukuruznu krupicu, prasak
za puding, prasak za pecivo i sol. Dobivenu smjesu postupno dodajte u smjesu od zumanjaka
i izmijesajte. Dodajte pazljivo ocijedeni sir, vrhnje i jogurt. Umutite cvrsti snijeg od bjelanjaka.
Drvenom zlicom ga postupno umijesajte u prvu smjesu. Oblik za tortu oblozite masnim
papirom. U njega izlijte smjesu za biskvit. Stavite peci u prethodno zagrijanu pecnicu oko 1
sat. Prvih pola sata pecite na temperaturi od 125°C. Izvadite oblik iz pecnice i tortu prekrijte
aluminijskom folijom. Pojacajte temperaturu stednjaka na 150°C pa nastavite peci jos 30-35
minuta. Pecenu tortu jos vrucu izvadite iz kalupa. Ostavite da se dobro ohladi i stisne.

Nađi recept

Recent Posts Widget