Torta Krem Ananas

OCIJENI RECEPT 
Torta Krem Ananas
Sastojci
Za biskvit I:

  • 5 jaja
  • 25 dag šećera
  • 30 dag brašna
  • 1 dl mlijeka
  • na vrh noža soli
  • 1 dl ulja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • naribana korica od 1 limuna
  • 0,3 dl rum-punca ili nekog drugog likera
  • 1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
  • 50 dag maslaca
  • 40 dag šećera uprahu
  • 20 dag gustina
  • 1 L mlijeka (+ 2 dl za razmutiti gustin)
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 kg ananasa iz konzerve
  • sok od 2 naranče
  • sok od 2 limuna
Za ukrašavanje:
  • komadići ananasa
  • 5 dl slatkog vrhnja
Za biskvit II:
  • 5 jaja
  • 25 dag šećera
  • 30 dag brašna
  • 1 dl mlijeka
  • na vrh noža soli
  • 1 dl ulja
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • naribana korica od 1 limuna
  • 0,3 dl rum-punča ili nekog drugog likera
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 10 dag čokolade u prahu
Priprema
Biskvit I:

Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Bjelanjke mutite dok ne dobijete cvrsti snijeg. Dodajte im
secer. Neprestano mutite i postupno dodajte jedan po jedan zumanjak. Postupak je ovakav da
se biskvit ne bi previse nadigao. Stalno mijesajte. Kad se smjesa sjedini postupno uz stalno
mijesanje umijesajte zlicu po zlicu brasna. Dodajte mlijeko, sol, ulje, vanilin secer, koricu
od limuna i rum-punc. Sve dobro izmijesajte. Drvenom zlicom umijesajte prasak za pecivo.
Okrugli oblik za torte namastite i lagano pospite brasnom. Smjesu za biskvit ulijte u oblik.
Oblik malo protresite, tako da se smjesa ravnomjerno rasporedi po njemu. Stavite peci na
temperaturi od 150°C oko 40 minuta.
Biskvit II:
Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Bjelanjke mutite dok ne dobijete cvrsti snijeg. Dodajte
im secer. Neprestano mutite i postupno dodajte jedan po jedan zumanjak. Stalno mijesajte.
Kad se smjesa sjedini postupno uz stalno mijesanje umijesajte zlicu po zlicu brasna. Dodajte
mlijeko, sol, ulje, vanilin secer, koricu od limuna, rum-punc i cokoladu u prahu. Sve dobro
izmijesajte. Drvenom zlicom umijesajte prasak za pecivo. Okrugli oblik za torte namastite
i lagano pospite brasnom. Smjesu za biskvit ulijte u oblik. Oblik malo protresite tako da
se smjesa ravnomjerno rasporedi po njemu. Stavite peci na temperaturi od 150°C oko 40
minuta.
Krema:
Omeksali maslac i secer mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Ananas dobro ocijedite
od tekucine i sameljite da dobijete kasu. Gustin razmutite u 2 dl hladnog mlijeka. Jednu litru
mlijeka stavite na stednjak. Kad uzavri u njega stavite vanilin secer. Uz stalno mijesanje
postupno dodajte gustin. Mijesajte na laganoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne. Smjesu
ostavite da se ohladi. U ohladenu smjesu dodajte maslac, ananas, sok od limuna i naranci.
Pazite da ne stavite previse soka kako se krema ne bi razrijedila.
Izrada:
Razrezite svaki biskvit na dva poprecna dijela. Stavite na prikladnu podlogu prvu koru
zutog biskvita. Malo je poskropite mlijekom. Premazite s 1/2 kreme. Preklopite je prvom korom
tamnog biskvita. Nju takoder poskropite mlijekom, pa premazite istom kolicinom kreme.
Ponovite postupak dok ne potrosite svu kremu i kore.
Ukrasavanje:
Tortu ukrasite tucenim slatkim vrhnjem i komadicima ananasa.

Nađi recept

Recent Posts Widget