SLAVONSKA BAJADERA

OCIJENI RECEPT 
Slavonska bajadera
Sastojci
Za kore:

  • 4 velike oblatne
Za nadjev I:
  • 9 bjelanjaka 
  • 16 dag šećera 
  • 30 dagmljevenih oraha
Za nadjev II:
  • 9 žumanjaka
  • 16 dag šećera u prahu
  • 25 dag maslaca
Priprema
Nadjev I:
Bjelanjke mutite dok ne dobijete cvrsti snijeg. Uz stalno mucenje dodajte 16 dag secera. Kad se secer sjedini s bjelancima, drvenom zlicom umijesajte mljevene orahe. Po zelji mozete dodati i sok od jednog limuna.

Nadjev II:
Mutite zumanjke i secer u prahu dok ne dobijete pjenastu smjesu. Uz stalno mijesanje postupno dodajte omeksali maslac narezan na listice.

Izrada:
Nadjev I podijelite na tri jednaka dijela. Tri oblatne premazite jednim dijelom nadjeva I. Te tri premazane oblatne stavfte peci na temperaturi od 150°C oko 10 minuta tako da se smjesa samo osusi. Izvadite ih iz pecnice i ostavite neka se ohlade. Nadjev II podijelite na tri jednaka dijela. Na svaku ohladenu oblatnu iznad nadjeva I premazite nadjev II. Prekrijte cetvrtom oblatnom i pritisnite ih nekim teretom tako da se oblatne izravnaju. Ostavite neka tako stoje bartri-cetiri sata prije nego sto ih pocnete rezati na odgovarajuce oblike.

Nađi recept

Recent Posts Widget