Kolač Trostruki Užitak

OCIJENI RECEPT 
Trostruki Užitak
Sastojci
Za biskvit I:

6 bjelanjaka
20 dag šećera
20 dag oraha ili badema
2 dag krušnih mrvica
3 dag brašna
1 vrećica praška za pecivo

Za biskvit II:
  • 20 dag keksa petit beurre 1 dl mlijeka
Za kremu:
  • 6 žumanjaka
  • 25 dag šećera
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 7 dl mlijeka
  • 25 dag margarina
  • 2 žlice kakaa
Za ukrašavanje:
  • 5 dag mljevenih oraha ili badema
Priprema
Biskvit I:
Bjelanjke umutite u cvrst snijeg. Dodajte postupno secer i orahe ili bademe. Izmijesajte i sjedinite. Dodajte mrvice, brasno i na kraju prasakza pecivo. Sve dobro izmijesajte drvenom zlicom. Lim za pecenje nauljite i pospite brasnom. Izlijte smjesu u lim. Pecite je u prethodno zagrijanoj pecnici 20 minuta na temperaturi od 180°C. Ostavite na sobnoj temperaturi neka se ohladi.

Krema:
Zumanjke i secer umutite u pjenastu smjesu. Prasak za puding razmutite u malo hladnog mlijeka. Pomijesajte smjese. Zakuhajte mlijeko na stednjaku. Smanjite temperaturu stednjaka. Uz stalno mijesanje, postupno u mlijeko ulijevajte smjesu od zumanjaka i pudinga. Mijesajte dok se smjesa ne zgusne. Ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. U ohladenu smjesu dodajte umuceni margarin. Mutite dok ne dobijete pjenastu kremu, ali ne predugo. Kremu podijelite u dva dijela. U jedan dio dodajte kakao.

Izrada:
Biskvit I polozite na pladanj za posluzivanje. Namazite ga zutom kremom (bez kakaa). Kekse (biskvit II) namocite u mlijeku. Poslozite ih na zutu kremu. Preko njih namazite tamnu kremu.

Ukrasavanje:

Pospite kolac mljevenim orasima.

Nađi recept

Recent Posts Widget